Zavrieť

Porady

Prepis starych VHS

Zdravim . Potreboval by som poradit. Chcem zdigitalizovat sebe a svojim znamym stare VHS pasky rôzneho druhu od svadieb az po nahrate serialy. Kedze sa jedna o väcsie mnozstvo firma nepripada v uvahu.Skusal som to prostrednictvom USB prevodnika ale s kvalitou som nebol spokojny. Tak by som chcel skusit prahravat pasky pomocou kvalitneho DVD rekordera. Jedna sa o rekorder znacky pioneer DVR -560 HX-S v pôvodnej hodnote asi 400e a mam moznost ho zakuput za 90e . Ma to aj digitalny TBC filter a ine rôzne srandy. Mylite si ze to bude dobre fungovat aj pri starych paskach alebo to nie je velmi dobre riesenie ? Vďaka za kazdu radu .
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    misoft je offline (nepripojený) misoft

    misoft
    No TBC filter by trochu "prečistil" tú starú nahrávku. Vzhľadom k mnohým funkciám, by bol i výsledný výstup prijateľný. Ale! Tento videorekordér NEMÁ digitálny výstup! Len analógový. Takže by si potreboval ešte TV kartu, ktorá by ten analógový signál z DVD rekordéra previedla na digitálny, ktorý by si následne uložil.
    Ale ja chcem na tvrdo prepojiť scart káblom VHS rekordér z rekordérom DVD . Ten rekordér má scart vstup tak prečo by to nemalo ísť bez tej TV karty ? Myslím takýto spôsob Mna len zaujíma kvalita tých napaláneých dvd v rekordéri . Lebo video na takom filme je fajn bez trasenia ale také hommade videá neviem akoby nato zareagovali. A ospravedlňujem sa ale jedná sa o prístroj DVR-560H-K a ten neviem či už ma TBC . Vďaka.
    misoft No ale to si nepísal. Ak z VHS prepojíš do DVD - potom to budeš musieť nahrať na DVD rekordéri napr. na placky, alebo na HDD. Ale pozor - HDD to ukladá svojim formátom, ktorý PC neprečíta! Pokiaľ to pôjde na placky - bude sa to ukladať v štandardnom DVD formáte - takom, aký je na oficiálnych DVD nosičoch s filmom (Podadresáre TS-audio a TS-video a v tom *.inf, *.vob*. *.sub.) A tieto sa už dajú konvertovať na *.avi kontajnery (s mp3 zvukom a divx obrazom) - programov je na to fúra.
    Ale pokiaľ by si ďalej chcel prepojiť k PC (teda DVD rekordér ako medzičlánok) - opakujem - má analógový výstup - takže by bola potrebná TV karta.

    Poznámka na okraj.....
    I ja som takto "archivoval" VHS kazety - z VRC som posielal do DVD rekordéra a ukladal na HDD (a kaziet bolo cca 170*3hod.). Keď bol HDD skoro plný - vložil som len DVD-RW, dal napálenie titulu/ov na placku (formát DVDvideo) - to bola tá najrýchlejšia časť (okrem kopírovania z DVD-RW do PC - tam to bolo ešte rýchlejšie ). No a potom som používal DVD Flick a vytváral som si svoje digitálne filmy ..... A keď bolo potrebné - Avidemux pekne zostrihal, upravil. Ale to bolo pred cca 7 rokmi.....

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.