Zavrieť

Porady

Retro spotrebič - Gril? Remoska?

Dobrý deň, pozná niekto tento spotrebič, prosím? A ak áno, viete odporučiť, ako ho používať? Našla som ho v pivnici v domnienke, že ide o Remosku, ale keď som sa mu bližšie prizrela, vyzerá skôr ako gril.
IMG_3855.jpg  
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    faro1 je offline (nepripojený) faro1

    faro1
    Toto nie je remoska. Je to čínska napodobenina, ktorá sa tak len tvári. Je to " nádoba na pečenie" ale mäso v tom neupečieš. Kolega ju pred rokmi doniesol do práce, že sa tam nedá nič upiecť a doma to nechce. Tak sme to vyskúšali a je to poriadny fejk. Remoska má od prvých modelov elektrické výhrevné teleso. Táto nádoba na pečenie nedosahuje takú teplotu a výkon, pretože ako zdroj tepla slúži halogénová žiarovka. Keď to chceš používať, tak by som tipoval len na pečenie napr. piškótového cesta a jemných múčnikov v malom objeme, pretože ten zdroj tepla je slabý.
    hana_ Ďakujem za užitočnú odpoveď. Mňa tiež prekvapilo, že sa ten vrchnák nedá celkom zatvoriť a tým pádom si neviem predstaviť, že sa v tom niečo dokáže naozaj upiecť. Nie je to nakoniec len na prihrievanie hotových jedál?
    misoft A navyše - (faro1 nedoplnil) - pečenie halogénkou sa robí v uzavretej nádobe a s cirkuláciou toho ohriateho vzduchu.
    https://ii.nnpi.sk/ii2.ashx?m=1&k=5071018&s=1
    (Mám niečo podobné a to naozaj upečie mäso, kurča - ten horúci vzduch - vyhriatý halogénkou až na 250°C - regulácia - je ventilátorom preháňaný v tom hrnci, takže teplota je rovnomerná po celom objeme hrnca). Ale pokiaľ by si tie !"nožičky" odstránila a pricapila rovno na to jánske sklo - možno by aj niečo upieklo - ale nie je známy príkon tohto zázraku. Toto https://www.top-armyshop.sk/img/maga.../remoska-1.jpg je tá pravá remoska.

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    Podľa fotografií v linku, kde ich je viac, by som povedal, že táto Remoska má okrem bežných spôsobov varenia aj možnosť grilovania = viď kovová mriežka.
    Ty máš oproti fotkám modernejšiu verziu, čo vidno na prvý pohľad.
    https://www.odkarla.cz/remoska-sklenena

    Používanie alebo recepty neriešim...tu nejde o nič zvláštne, zvládneš v pohode.
    vlado 33 Nemá význam niečo uverejniť, hadi iba na čo čakajú.
    hana_ Ďakujem, áno, je to presne ten spotrebič, čo v odkaze. O konkrétne recepty mi nejde, skôr o návod/skúsenosť. No ak tu nikto takýto spotrebič nemá ani nepamätá, vždy zostáva možnosť pokus-omyl. Každopádne, vďaka.

    Retro spotrebič - Gril? Remoska?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.