Zavrieť

Porady

Zákaz mobilov v škole

som kto som
Ahojte,
rada by som poznala názory ostatných na nový zákaz používania mobilov v základných školách. Ja s tým nesúhlasím, neviem prečo by mali môjmu dieťaťu zakázať komunikovať s rodičmi cez prestávku, ak má všetko pripravené na vyučovanie.
Pridajte svoje názory.
Usporiadat
Petra Nová Petra Nová

Petra Nová je offline (nepripojený) Petra Nová

Darina1234 Pozri príspevok
.....A o tom, kedy dieťa bude mať mobil pri sebe rozhodujem ja a nie škola. Je to moje dieťa a o požívaní mobilu je poučene a dodržiava pravidla, pretože je to moje dieťa.
Tak toto je skutočne najpresvedčivejšia argumentácia.
0 0
lavi lavi

lavi je offline (nepripojený) lavi

ja predpokladam, ze takto argumentuje kazdy rodic...tak potom...kto vlastne zneuziva mobilne telefony v skole, ked su vsetci pouceni :-)
0 0
Darina1234 Darina1234

Darina1234 je offline (nepripojený) Darina1234

Každy rodič je zodpovedný za svoje dieťa a osobný priestupok v škole rieši s ním.
0 0
lavi lavi

lavi je offline (nepripojený) lavi

tak pozor...v skole je zodpovedna aj skola, takze si urci svoje pravidla, aby tu bezpecnost pre VSETKY deti zabezpecila.
0 0
Darina1234 Darina1234

Darina1234 je offline (nepripojený) Darina1234

To by sa učiteľom pačilo, aby žiaci boli tichi, poslušní, suhlasil s nimi vo všetkom, ved to budu potrebovať v živote, ved podobne je to aj v práci, ked suhlasiš , ked šef povie, že vajce je čierne, si najlepší, takže takto pristupujme k výchove detí bez možnosti vyjadriť svoj nazor.
0 0
lavi lavi

lavi je offline (nepripojený) lavi

a bezpecnost znamena aj neruseny priebeh vyucovania. Zazili sme v Skole v prirode, ze ziak pri futbale zranil prst, nikomu nic nepovedal, len potom ucitelka mala hystericky hovor rodicov, ze maly ma zlomenu nohu(zavolam najskor im a ucitelom nic nepovedal). Maly nemal zlomenu nohu ani prst, len trosku narazeny a na druhy den bol fit. Potvrdilo sa nam, ze zaici, ktori nemali so sebou mobil zvladali aj odlucenie rodicov lepsie.
Naposledy upravil lavi : 31.08.08 at 20:11
0 0
lavi lavi

lavi je offline (nepripojený) lavi

tak to o tom vobec nie je aby boli tichi a poslusni, tiez nesuhlasim s tym, aby deti nemali moznost vyjadrit svoj nazor, ale dolezita je FORMA akou sa presadzuju a bohuzial deti dnes stale apeluju na prava, ale zabudaju na povinnosti. Forma, akou niekedy presadzuju svoje nazory je aroganta.
Ale dost zalezi aj ako komunikuju v rodine. Ak ma skola a ucitel doveru, komunikacia je na vybornej urovni.



darina strasne zovseobecnujes....zrejme mas mnozstvo negativnych skusensti zo skolskym systemom a preto si trosku zaujata.
0 0
Darina1234 Darina1234

Darina1234 je offline (nepripojený) Darina1234

To je jasne, že že za bezpečnosť je zodpovedna škola, ked je v škole, ale opakujem že JA rozhodnem, kedy a kde dám mobil dieťaťu. ke´d sa stal dieľaľu uraz v škole v prírode, celkom správne kontaktovalo svojich rodičov, lebo im dôveruje, a čo ak sa zľaklo a potrebovalo počut mamu, na to si nemyslela, na city detí učitelia nemyslia?
Naposledy upravil Darina1234 : 31.08.08 at 20:27
0 0
lavi lavi

lavi je offline (nepripojený) lavi

to si snad robis srandu??? tebe pride normalne, ze ziak na smrt vystrasi rodicov? Tu vobec nejde o city ucitelov ale o urcite pravidla. Prepac, ak nedoverujes ucitelom, nedavaj dieta do s koly v prirode, ak ho das, OK, ale hras podla pravidiel, na ktorych sme sa dohodli.
0 0
Darina1234 Darina1234

Darina1234 je offline (nepripojený) Darina1234

lavi, nemám až tolko negatívnych skusenosti so školou, len akosi nesuhlaim s tým, že len učiteľ má pravdu a nikto iný, a nepriamo som sa dala zviesť a pisať, ale musím konštatovať, že raz za čas je zdravá debata prínos, ešte raz si prezriem prispevky a budem uvažovať.
Doplnam, že prve, čo zaujima učiteľa, je platba v škole v prirode, nie škola, ale Ja platim poplatok a znovu, SUHLASIT a prisposobiť sa Vám.
Naposledy upravil Darina1234 : 31.08.08 at 20:24
0 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

lavi Pozri príspevok
arizona...naprosty suhlas
díky
0 0
lavi lavi

lavi je offline (nepripojený) lavi

darina....ja naprosto suhlasim, ze ucitel nie je ten, ktory ma vzdy vo vsetkom pravdu, ide len o to, aby sa deti, rodicia, aj samotni ucitela naucili asertivne komunikovat a nie agresivne.

Ak nejaku skolu v prirode robim, mam pravidla, lebo ak by si si zobrala so sebou na vikend 30 deti od svojich znamych, tak by si ich chcela vratit v povodnom stave...ze? a asi by si si stanovila nejake pravidla..ze? Asi doma tiez nejake mate...prisposobujes vsetko svojim detom...? to by asi bola anarchia....

...skratka zakaz mobilov sa bohuzial prijal na zaklade nejakych dovodov. Dotklo sa to vsetkych, tych co mobil na vyucovani zneuzivali, aj ti, ktori ho pouzivali tak, ako mali. Bud tie dovody ako rodic chapes a respektujes alebo nie.
0 0
lavi lavi

lavi je offline (nepripojený) lavi

..a co sa pravidiel tyka...u nas si ich stanovi ucitel so ziakmi v triede, prebehne diskusia, pravidla sa schvalia a potom DOSLEDNE dodrzuju...takze nie je to vsade tak, ze o vsetkom rozhoduje ucitel;-)
0 0
Darina1234 Darina1234

Darina1234 je offline (nepripojený) Darina1234

Teraz v dobrom, pousmiala som pri čítaní textu a to je pre mňa dobry signal, a vidim, že nám na deťoch rovnako zaleží. ešte som takto písomne nedebatovala, lepšie sa citim pri ustnej debate, ale aj tak to bolo fajn.
0 0
lavi lavi

lavi je offline (nepripojený) lavi

ono je to ...budem sa opakovat..vzdy o dovere...pokial ju tvoja skola a ucitelia nemaju...tak samozrejme ze ako rodic si nespokojna a nechapes vyznam opatreni....v nasom skolskom systeme este ubehne vela vody....kym spolupraca rodina a skola bude naozaj na urovni (skolstvo ma naozaj co dohanat).
0 0
lavi lavi

lavi je offline (nepripojený) lavi

u nas to fungovalo tak, ze pocas vyucka museli byt telefony vypnute a poobede, v druzine uz ich mohli zapnut. Ale my sme na 1.s tupni,takze sme to zneuzivanie az tak nepocitili...co som ale pocula co sa dialo na 2.s tupni..tak to nebolo nic moc.
0 0
melbak melbak

melbak je offline (nepripojený) melbak

mila darina, si mimo temy, ale aj mimo reality, totiz 2 mesiace prazdnin maju ziaci, ucitelia maju dovolenku tak, ako aj ini zamestnanci, s tym rozdielom, ze si ju mozu cerpat prave v obdobi, ked maju ziaci prazdniny,
ps.: este na upresnenie - prvy a posledny tyzden su v praci
0 0
jaros5 jaros5

jaros5 je offline (nepripojený) jaros5

arizona Pozri príspevok
Takéto názory ma vedia nahnevať! "je to moje dieťa a ja rozhodujem!!!!"
Riaditeľ školy povie:" je to moja škola a ja rozhodujem!"
Dieťa je v rozpakoch koho poslúchnuť a samozrejme si vyberie to,čo mu lepšie vyhovuje...
Škola a učiteľ má podrytú autoritu,rodič je spokojný,lebo "on dovolil" a žiak je tiež spokojný,lebo má niekoho,kto si ho zastal. A vie ,že si môže dovoliť!

Takýmito postojmi nejedného rodiča sa potom znevažuje práca učiteľov
Mnoho kvalitných učiteľov zo školstva odchádza ,lebo ich nebaví donekonečna sa dohadovať s rodičmi a deťmi,ktorí si myslia,že sú v práve a nechcú rešpektovať zákony školy.
Nakoniec zostanú len tí, ktorí nemajú inú možnosť obživy, alebo tí,ktorí síce majú radi svoju prácu,ale zostanú apatickí voči všetkému.
A keď zbadajú fajčiacich,či sfetovaných "študentov",radšej sa otočia opačným smerom,aby sa náhodou "nedotkol" študentových,alebo rodičových práv...
Arizona - úplný súhlas
0 0
lavi lavi

lavi je offline (nepripojený) lavi

...aj to nie vsetci melbak...niektore kolegyne, ktore cerpaju pre chorobu svoju alebo deti dovolenku pocas roka (vsak vieme ako je platena PN), tak chodia do prace aj pocas prazdnin, kedze cast dovolenky je vycerpana.

...myslim, ze je zbytocne sa hadat o vyhodach/nevyhodach ucitelskeho povolania, lebo ako v kazdom povolani, kto ho nerobi, tazko pochopi
0 0
Darina1234 Darina1234

Darina1234 je offline (nepripojený) Darina1234

mila melbak, nie som mimo reality, aj ja nie som žiak, takže debatovať slobodne a vyjadrovať svoj nazor možem. Aj ja som si čerpala dovolenku počas choroby mojich detí a nie jeden krat, a ešte niečo a čo tak asi robia učitelia v škole bez detí? pripravuju sa na vyučovanie?
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať