borisalberty7299
12.12.10,08:52
Dobry Den.CHcel by som otvorit restauraciu v centre mesta.Ako si mam vybrat toho najlepsieho kuchara napriklad ked sa mi prihlasia piati ako mam vybrat toho najlepsieho alebo tych najlepsich ,lebo kuchar to je zaklad :)
verkaz
12.12.10,10:39
Sám musíš vedieť čo chceš. Najlepšie to zistíš z referencií alebo priamo nakontaktovaním s predchádzajúcim zamestnávateľom. Podla mojich skúseností si dobrého kuchára každý zamestnávateľ drží.
verkaz
12.12.10,10:41
Sám musíš vedieť čo chceš. Najlepšie to zistíš z referencií alebo priamo nakontaktovaním s predchádzajúcim zamestnávateľom. Podla mojich skúseností si dobrého kuchára každý zamestnávateľ drží.

Čo sa týka porcií tie sú podávané podľa noriem a majiteľ by si mal dávať pozor na ich dodržiavanie.
dragan.michal
12.12.10,11:06
Ja posudzujem reštauráciu,podľa veľkosti porcie.

wtf? čiže keď Ti naložím plný "válov" ale bude to odporné tak budeš chodiť ku mne??
Stanislav 1975
12.12.10,11:12
Pozri si niekoľko relácii , Áno šefe ,

a prídeš na to.

Ja neviem aké maš kriteria, koľko máš miest na sedenie v reštaurácii,aký bude nápor na toho kuchára /kuchárov/

či chceš aj zaplatiť personál, alebo každé 3 mesiace tam budeš mať iných ĺudí...

uspech reštaurácie závisi od mnohych faktorov.

Ja posudzujem reštauráciu,podľa veľkosti porcie.

Ale inak si odporuješ- Pohlrechl( či ako sa to vlastne volá) práveže vo svojích reláciach vyhadzuje velke porcie a radšej má malé ale chutnejšie uvarené...-to je jeho krédo...
Stanislav 1975
12.12.10,11:16
Ale inak si odporuješ- Pohlrechl( či ako sa to vlastne volá) práveže vo svojích reláciach vyhadzuje velke porcie a radšej má malé ale chutnejšie uvarené...-to je jeho krédo...

ale aby som bol úprimný-ja tiež mám radšej válovy-obrovské porcie, som klasický slovák...:)
marjankaj
12.12.10,12:09
Dobry Den.CHcel by som otvorit restauraciu v centre mesta.Ako si mam vybrat toho najlepsieho kuchara napriklad ked sa mi prihlasia piati ako mam vybrat toho najlepsieho alebo tych najlepsich ,lebo kuchar to je zaklad :)

Skús Jamieho Olivera.:cool: Má meno, len neviem, či ho budeš vedieť zaplatiť.:eek:
lujza.j
12.12.10,14:35
škoda, že si reštaurácie otvárajú ľudia, ktorí nemajú "šajn", keby si bol od fachu /ako by to malo byť/ presne by si vedel čo a ako. nezabudni, že dobrého kuchára musíš aj zaplatiť. inak sa hovorí, že všetci dobrí sú v cudzine a to čo zostalo doma a sú dobrí ta si ich každí drží. v centre mesta? akého mesta?
arizona
12.12.10,18:26
Presne tak,dobrych kucharov si kazdy strazi!

Mozno sa ti podari najst dobreho,ktory sa citi nedoceneny,alebo slabo zaplateny...

A ako vybrat najlepsieho z viacerych? No,mozno pýtať nejake odporucania a hlavne osobne preverit, ochutnat a pozorovat pri praci,ako mu to ide.
jurga
12.12.10,18:40
Ak si amatér,bude to ťažké.Ak si od fachu,urobiť prieskum v meste a okolí,preveriť kam chodia ľudia hlavne z dôvodu dobrého jedla a potom "pretiahnúť" toho kuchára "podmienkami ktoré sa nedajú odmietnúť". Najlepší kuchár nehľadá inzeráty,najlepšieho hľadajú.
ondrejvla
12.12.10,19:02
Skús dať inzerát typu: Hľadám najlepšieho kuchára v našom meste, aj jeho mzda bude zodpovedať jeho schopnostiam.
mzdarka renca
12.12.10,19:09
možno by si ich mal vyskúšať priamo v kuchyni, daj všetkým uvariť jeden druh jedla a čo bude najchutnejšie, na pohľad vábiace tak vieš, ktorý je ten, ktorého chceš mať vo svojej reštaurácii.

PS: ale pozor, ak chceš ozaj vybrať toho naj, tak musíš byť tzv. pôžitkár, čo sa týka jedla, lebo nie všetci ľudia sú, a je im jedno, čo jedia a ako to chutí.
terezamaria
12.12.10,19:58
Dobry Den.CHcel by som otvorit restauraciu v centre mesta.Ako si mam vybrat toho najlepsieho kuchara napriklad ked sa mi prihlasia piati ako mam vybrat toho najlepsieho alebo tych najlepsich ,lebo kuchar to je zaklad :)

Určite budeš robiť konkurné konanie, kde si budeš vyberať toho najlepšieho.
Urči, čo majú pripraviť zo studenej kuchyne, vymysli nejaké menu z teplej kuchyne, nejaký jednoduchý dezert a posudzuj.

Zameraj sa na spôsob prípravy /šikovnosť, čistota pri príprave, chuť a naservírovanie na tanier/ , ale taktiež na rýchlosť a v neposlednom rade na kvalitu pokrmu.

K tomu konkurznému konaniu nepotrebuješ veľa, kus priestoru, stoly a pár elektrických dvojplatničiek, na ktorých budú jedlo pripravovať.

Samozrejme musí aj z Tvojej strany byť vidieť, že hľadáš dobrého kuchára a Tvoje mzdové podmienky musia byť v takej rovine, aby sa ten dobrý kuchár aj dobrým cítil. Želám Ti šťastnú ruku pri výbere.:)
Petra Nová
12.12.10,20:39
Som dosť skeptická. Určite sa Ti neprihlásia piati kuchári. Ak áno, tak sa treba mať na pozore. Skôr by som volila postup -vyskúšala by som stravu v reštauráciach kde majú plno a kde by mi mimoriadne chutilo. Kuchára odtiaľ by som zlanárila k sebe.:)
erzet
13.12.10,06:49
Pozri si niekoľko relácii , Áno šefe ,

a prídeš na to.

Ja neviem aké maš kriteria, koľko máš miest na sedenie v reštaurácii,aký bude nápor na toho kuchára /kuchárov/

či chceš aj zaplatiť personál, alebo každé 3 mesiace tam budeš mať iných ĺudí...

uspech reštaurácie závisi od mnohych faktorov.

Ja posudzujem reštauráciu,podľa veľkosti porcie.
Ja by som bral priamo Zdeňka Pohlreicha
terezamaria
13.12.10,12:10
Teda ja varím pomerne dosť , no na elektrickej dvojplatničke by som nikdy nepripravoval jedlo pre iných, tobož nie ak by ma mali podľa jedla hodnotiť.

Elektrická dvojplatnička sa nedá primerane a rýchlo regulovať a hrozí, že pokrm bude pripáleny.

Niet nad plynový horák , a kto chce variť profesionalne, tak doporučujem mu KONVEKTOMAT .

Laco je mi naprosto jasné, že variť bude, keď bude prijatý, na profesionálnejšom sporáku, resp.platni. Lenže pri konkurze, kde budú trebárs 3 uchádzači, asi majiteľ nekúpi 3 sporáky alebo 3 platne. Požičia si dvojplatničky. Nemaj strach, skúsený kuchár si jednorázovo vie poradiť i s takýmto spôsobom varenia, to mi ver.