Zavrieť

Porady

AKO NAJST NAJLEPSIEHO KUCHARA PRE RESTAURACIU

Dobry Den.CHcel by som otvorit restauraciu v centre mesta.Ako si mam vybrat toho najlepsieho kuchara napriklad ked sa mi prihlasia piati ako mam vybrat toho najlepsieho alebo tych najlepsich ,lebo kuchar to je zaklad
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

    som jednoducho žena terezamaria
    borisalberty7299 Pozri príspevok
    Dobry Den.CHcel by som otvorit restauraciu v centre mesta.Ako si mam vybrat toho najlepsieho kuchara napriklad ked sa mi prihlasia piati ako mam vybrat toho najlepsieho alebo tych najlepsich ,lebo kuchar to je zaklad
    Určite budeš robiť konkurné konanie, kde si budeš vyberať toho najlepšieho.
    Urči, čo majú pripraviť zo studenej kuchyne, vymysli nejaké menu z teplej kuchyne, nejaký jednoduchý dezert a posudzuj.

    Zameraj sa na spôsob prípravy /šikovnosť, čistota pri príprave, chuť a naservírovanie na tanier/ , ale taktiež na rýchlosť a v neposlednom rade na kvalitu pokrmu.

    K tomu konkurznému konaniu nepotrebuješ veľa, kus priestoru, stoly a pár elektrických dvojplatničiek, na ktorých budú jedlo pripravovať.

    Samozrejme musí aj z Tvojej strany byť vidieť, že hľadáš dobrého kuchára a Tvoje mzdové podmienky musia byť v takej rovine, aby sa ten dobrý kuchár aj dobrým cítil. Želám Ti šťastnú ruku pri výbere.

    Hlasovalo 9 pouzivatelov

    Užitočné (9)
    zdenka131, lujza.j, ondrejvla, arizona, Flinstone, Mária27, Petra Nová, pepsikova, Lubaba
    9

    lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

    lujza.j
    škoda, že si reštaurácie otvárajú ľudia, ktorí nemajú "šajn", keby si bol od fachu /ako by to malo byť/ presne by si vedel čo a ako. nezabudni, že dobrého kuchára musíš aj zaplatiť. inak sa hovorí, že všetci dobrí sú v cudzine a to čo zostalo doma a sú dobrí ta si ich každí drží. v centre mesta? akého mesta?

    Hlasovalo 5 pouzivatelov

    Užitočné (5)
    Flinstone, Petra Nová, mzdarka renca, arizona, verkaz
    5

    mzdarka renca je offline (nepripojený) mzdarka renca

    mzdarka renca
    možno by si ich mal vyskúšať priamo v kuchyni, daj všetkým uvariť jeden druh jedla a čo bude najchutnejšie, na pohľad vábiace tak vieš, ktorý je ten, ktorého chceš mať vo svojej reštaurácii.

    PS: ale pozor, ak chceš ozaj vybrať toho naj, tak musíš byť tzv. pôžitkár, čo sa týka jedla, lebo nie všetci ľudia sú, a je im jedno, čo jedia a ako to chutí.

    Hlasovalo 5 pouzivatelov

    Užitočné (5)
    arizona, Flinstone, Mária27, Petra Nová, pepsikova
    5

    arizona je offline (nepripojený) arizona

    arizona
    Presne tak,dobrych kucharov si kazdy strazi!

    Mozno sa ti podari najst dobreho,ktory sa citi nedoceneny,alebo slabo zaplateny...

    A ako vybrat najlepsieho z viacerych? No,mozno pýtať nejake odporucania a hlavne osobne preverit, ochutnat a pozorovat pri praci,ako mu to ide.

    dragan.michal je offline (nepripojený) dragan.michal

    dragan.michal
    Piťko-amater Pozri príspevok

    Ja posudzujem reštauráciu,podľa veľkosti porcie.
    wtf? čiže keď Ti naložím plný "válov" ale bude to odporné tak budeš chodiť ku mne??

    verkaz je offline (nepripojený) verkaz

    verkaz
    Sám musíš vedieť čo chceš. Najlepšie to zistíš z referencií alebo priamo nakontaktovaním s predchádzajúcim zamestnávateľom. Podla mojich skúseností si dobrého kuchára každý zamestnávateľ drží.

    verkaz je offline (nepripojený) verkaz

    verkaz
    verkaz Pozri príspevok
    Sám musíš vedieť čo chceš. Najlepšie to zistíš z referencií alebo priamo nakontaktovaním s predchádzajúcim zamestnávateľom. Podla mojich skúseností si dobrého kuchára každý zamestnávateľ drží.
    Čo sa týka porcií tie sú podávané podľa noriem a majiteľ by si mal dávať pozor na ich dodržiavanie.

    Stanislav 1975 je offline (nepripojený) Stanislav 1975

    Stanislav 1975
    Piťko-amater Pozri príspevok
    Pozri si niekoľko relácii , Áno šefe ,

    a prídeš na to.

    Ja neviem aké maš kriteria, koľko máš miest na sedenie v reštaurácii,aký bude nápor na toho kuchára /kuchárov/

    či chceš aj zaplatiť personál, alebo každé 3 mesiace tam budeš mať iných ĺudí...

    uspech reštaurácie závisi od mnohych faktorov.

    Ja posudzujem reštauráciu,podľa veľkosti porcie.
    Ale inak si odporuješ- Pohlrechl( či ako sa to vlastne volá) práveže vo svojích reláciach vyhadzuje velke porcie a radšej má malé ale chutnejšie uvarené...-to je jeho krédo...

    Stanislav 1975 je offline (nepripojený) Stanislav 1975

    Stanislav 1975
    Stanislav 1975 Pozri príspevok
    Ale inak si odporuješ- Pohlrechl( či ako sa to vlastne volá) práveže vo svojích reláciach vyhadzuje velke porcie a radšej má malé ale chutnejšie uvarené...-to je jeho krédo...
    ale aby som bol úprimný-ja tiež mám radšej válovy-obrovské porcie, som klasický slovák...

    marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

    I am a man marjankaj
    borisalberty7299 Pozri príspevok
    Dobry Den.CHcel by som otvorit restauraciu v centre mesta.Ako si mam vybrat toho najlepsieho kuchara napriklad ked sa mi prihlasia piati ako mam vybrat toho najlepsieho alebo tych najlepsich ,lebo kuchar to je zaklad
    Skús Jamieho Olivera. Má meno, len neviem, či ho budeš vedieť zaplatiť.

    jurga je offline (nepripojený) jurga

    jurga
    Ak si amatér,bude to ťažké.Ak si od fachu,urobiť prieskum v meste a okolí,preveriť kam chodia ľudia hlavne z dôvodu dobrého jedla a potom "pretiahnúť" toho kuchára "podmienkami ktoré sa nedajú odmietnúť". Najlepší kuchár nehľadá inzeráty,najlepšieho hľadajú.

    ondrejvla je offline (nepripojený) ondrejvla

    Podstatné, že zatiaľ to viem... Ale zajtra už možno bude inak. ...viac ondrejvla
    Skús dať inzerát typu: Hľadám najlepšieho kuchára v našom meste, aj jeho mzda bude zodpovedať jeho schopnostiam.

    Petra Nová je offline (nepripojený) Petra Nová

    Petra Nová
    Som dosť skeptická. Určite sa Ti neprihlásia piati kuchári. Ak áno, tak sa treba mať na pozore. Skôr by som volila postup -vyskúšala by som stravu v reštauráciach kde majú plno a kde by mi mimoriadne chutilo. Kuchára odtiaľ by som zlanárila k sebe.

    erzet je offline (nepripojený) erzet

    Dôchodca erzet
    Piťko-amater Pozri príspevok
    Pozri si niekoľko relácii , Áno šefe ,

    a prídeš na to.

    Ja neviem aké maš kriteria, koľko máš miest na sedenie v reštaurácii,aký bude nápor na toho kuchára /kuchárov/

    či chceš aj zaplatiť personál, alebo každé 3 mesiace tam budeš mať iných ĺudí...

    uspech reštaurácie závisi od mnohych faktorov.

    Ja posudzujem reštauráciu,podľa veľkosti porcie.
    Ja by som bral priamo Zdeňka Pohlreicha

    terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

    som jednoducho žena terezamaria
    Piťko-amater Pozri príspevok
    Teda ja varím pomerne dosť , no na elektrickej dvojplatničke by som nikdy nepripravoval jedlo pre iných, tobož nie ak by ma mali podľa jedla hodnotiť.

    Elektrická dvojplatnička sa nedá primerane a rýchlo regulovať a hrozí, že pokrm bude pripáleny.

    Niet nad plynový horák , a kto chce variť profesionalne, tak doporučujem mu KONVEKTOMAT .
    Laco je mi naprosto jasné, že variť bude, keď bude prijatý, na profesionálnejšom sporáku, resp.platni. Lenže pri konkurze, kde budú trebárs 3 uchádzači, asi majiteľ nekúpi 3 sporáky alebo 3 platne. Požičia si dvojplatničky. Nemaj strach, skúsený kuchár si jednorázovo vie poradiť i s takýmto spôsobom varenia, to mi ver.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.