tinkt
22.05.11,09:59
dobrý deň
Mám jednu možno ťažšiu otázku, no skúsim to.
Je to už 14 rokov čo som s manželom rozvedená a máme spoločný dom v ktorom býval doteraz on. Keďže sa presťahoval do nového penziónu ktorý si postavil (napísal ho na svoju priateľku), oznámil mi, že buď budem platiť inkaso aby neodpojili energie alebo tam zoženiem najomnikov (ja tam podľa jeho slov nemôžem ísť bývať).
Toto je zatiaľ nepodstatne.
Lenže v dome nechal aj svoje dokumenty z firmy. Pohyby na účtoch, koľko peňazí bral za prepravu tovaru a podobne. Podľa tychto dokumentov sa mu očividne darí (čo je v rozpore s tým čo dokladal na súde, kde údajne vykazoval stratu). Mám teraz 2 otázky. Či môžem tieto jeho dokumenty prefotiť a použiť na súde na dokázanie jeho ziskov (či je to legálne alebo je to jeho súkromný majetok a osobné informácie). A tiež, či vadí že tie dokumenty sú z roku 2005 no návrh na zvýšenie výživného mám podaný až od 2006-2007 roku. To znamena že tie dokumenty by vlastne mali byť staré. No i pri poslednom zvyšovaní výživného tvrdil že je bez peňazí, či to teda nejako poruší jeho dôveryhodnosť. Alebo je to nepoužiteľne? 150€ na 3 deti sa mi zdá vážne málo, najmä pri mojom prijme.
Ďakujem za rady.
Flinstone
23.05.11,10:37
firme sa môže jeden mesiac dariť, druhý nie. A pred dvomi rokmi sa prepadlo všetko a všade a nejedna firma ukončila činnosť, takže 6 rokov staré doklady nič nedokazujú. Okrem toho pre laika tie papiere nič nehovoria. To že vidíš pohyby na účtoch?... To neboli jeho peniaze ale peniaze firmy. Príjmy, výdavky... bežný kolobeh. Koľko bol zisk, to si vie súd bez problémov overiť cez daňový úrad.