pedagog68
16.01.12,19:42
Zdruzenie podnikatelov sa zaklada na zaklade zivnostenskych listov zucastnenych. ZL. obsahuju názov subjektu, podnikatelsku cinnost a ičo zivnostnika.
Je teda zmluva o zdruzeni platna ak jeden z ucastnikov zrusi povodnu zivnost - teda zivnost na zakl. ktorej bol clenom zdruzenia a založí novu zivnost s uplne inym nazvom a icom ??? Urobi napr. zmluvu o dielo uz so zmenenym nazvom a icom s tretou osobou...Moze byt takto oznacena zakazka spolocnym biznisom zdruzenia ktore vzniklo na zaciatku - teda s povodnym menom zivnostnika a povodnym icom???

Co myslite???
Economic
16.01.12,20:19
Ak sú podľa IČO v pôvodnej zmluve dva rôzne subjekty FO, a ako IČO na novom Osvedčení aj keď jednej z tých 2 osôb, toto je ako keby ďalší subjekt podľa mňa. No nie som právnik, to len z logiky vychádzam. Zrušením jednej z 2 živností spadajúcej do zmluvy o združení podľa mňa združenie zaniklo. Toto bolo treba aj na DÚ ohlásiť. Naďalej môže ten s novým IČOM vystupovať ako samostatný podnikateľ a nie je členom združenia, pretože v takej zmluve by malo IČO určite figurovať a v tomto prípade je už iné.