tina36
18.07.13,12:28
Prosím o radu vo veci konsolidácie úverov. V roku 2005 som s bývalým manželom zobrala hypotekárny a spotrebný úver vo vtedajšej HVB bank, po rozvode na základe vysporiadania BSM prešla táto hypotéka na mňa, spotrebný úver bol vyplatený, vtedy Unibanka zaregistrovala zmenu, avšak nedala mi žiadne papiere, len jednoducho začali komunikovať so mnou. Teraz chceme refinancovať úver, zrazu nie sú žiadne dokumenty k tomu a z môjho pôvodne hypotekárneho úveru je bezúčelový spotrebný úver. Viac ako 3 mesiace má Unicredit ťahá za nos, že sa veci vybavia kladne a budeme môcť s manželom spojiť úvery. Dokonca ma donútili urobiť nový súdnoznalecký posudok, teraz odo mňa zasa žiadajú starú kúpno predajnú zmluvu.
draik
18.07.13,11:45
Nikto nevie, čo ste popodpisovali a aký je stav. Veľa ľudí si však mýli klasickú hypotéku s americkou hypotékou, čo je bezúčelový úver založený nehnuteľnosťou.
tina36
18.07.13,12:02
Nevie sa presne, čo sa podpisovalo, ja som žila v tom, že to bol hypotekárny úver, aj na výpise z účtu je napísané pri prevode tejto sumy hypotekárny úver a zároveň je tam uvedené číslo, oni mi však tvrdia, že ho majú evidovaný ako bezúčelový úver