Llívia
11.02.14,08:22
Tém o psoch je tu dosť. Reagovala som na príspevok, ktorý je v tejto téme. Mala som naň snáď reagovať v inej, psej téme?
buchač
11.02.14,07:32
Zaujímavé je jedno ....

Nitránčanof a iných z Horného Ponitria je tu plná prdel ...

No nikoho nejak netankujú tie udalosti v Nitre a iné - horšie skutočnosti ???
Radšej budeme zdieľať cez fejsbúk tie ičoviny ,čo tu furt niekto zadrie ...

Keď niekomu v Nitre niekto rozbije hubu ( alebo rodinnému príslušníkovi ) vtedy bude zle - nedobre ???
Llívia
11.02.14,07:49
pavol54
11.02.14,09:09
...dám sem,oznam skôr vojde medzi ľudí!..(škatulu (ženskú,množitelku keby dostanem do rúk, ošlahám ju ostnatým drotom)

Natália Útulok Senica (https://www.facebook.com/natalia.utuloksenica) zdieľa fotku (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=746039832074099&set=a.301709629840457.87391.100000042665127&type=1) používateľa Alžbeta Bílená (https://www.facebook.com/alzbeta.bilena).
Povedzte, je normálne, že škatula z Lučenca inzeruje šteniatka šarpeja, chce za ne peniaze a odovzdá Vám toto ? dokedy ľudia budú podporovať produkciu lacných šteniatok od množiteľov ? život tejto malej sme vykúpili za 30 EUR. Ďalšieho dňa by sa u množiteľky asi už nedožila. A čo spraví škatula na jar ? Začne s ďaľším vrhom...



..toto je šteniatko francúzskeho buldočka..

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/s403x403/1621901_746039832074099_1060377897_n.jpg

(https://www.facebook.com/photo.php?fbid=746039832074099&set=a.301709629840457.87391.100000042665127&type=1)
pepsi, mna uz v tejto republike nic neprekvapi. Vseobecne sa o tom vie, ludia,mnozitelia verejne inzeruju rozne "nepodarky" zbastardcenych zvierat , zarabaju na cierno a nic sa s tym nerobi. Ale vlada bude buzerovat vselikoho ineho...
Pozerala som posledne dni stranky utulkov. Takmer 70% psov je vraj odobratych z ciganskych osad...psy pribudaju geometrickym radom,su v katastrofalnom stave,ale nikto proti tomu nezakroci...Dalo by sa najst dost paragrafov a porusovani zakona a potrestat vinnikov,ale kto si bude prsty spinit a pridavat robotu?
Hlavna vec, ze sa kompetentni zaoberali "dolezitejsimi vecami" ako je cipovanie dedinskych maciek, zakazanie niektorych plemien, ci vyhrazanie sa dochodcom vysokymi pokutami cez dedinsky rozhlas,ak nedaju zacipovat svojho psa, ktory v zivote neopustil svoj dvor. :-(

Verejne sa o tom hovori, zakony nie su, asi to takto vyhovuje, kto vie, kto kazdy sa na tom nabaluje. Ale jednoznacne plati, ze kde nie je dopyt, nie je predaj a zisk. Kym budu ludia kupovat zarucene " cistokrvne" psy od mnozitelov, dovtedy ich budu produkovat a chudata utulky a OZtka- preto som vzdy verejne vystupovala za kastraciu necistokrvnych psov, aby sa predislo dalsiemi mnozeniu a za kupu psa len s PP- lebo ak si niekto kupi psa za cca 500 eur, rozmysli si, co s nim urobi.

kastráciou sa spôsobí psovi duševná ujma, budú poškodené jeho práva na reprodukciu a podobne.

Povedal ti to ten pes? Jeho prava nie su porusene takym chovom a zdevastovanim plemien, ako je to v sucasnej dobe? nechapem, ako inak chces eliminovat to, co tu napr. dala pepsi.
Áno, raz som pri kastrácii držal psa aby sa nemykal a odvtedy ma nemusel a zďaleka sa mi vyhýbal až kým nedožil, asi som spôsobil spolu aj s tým škopiarom duševnú traumu.
alaya1
11.02.14,09:10
pavol, nehnevaj sa, ale pes sa kastruje v uplnej anesteze.
pavol54
11.02.14,09:12
Málo tém je o psoch na Porade ..........?????
psy, politici a vtipy v každej téme sa zmestia, najlepšie v načítanejšej.
LukyKs
11.02.14,09:13
Málo tém je o psoch na Porade ..........?????

Jasne že málo.

Psíčkárky = vyšinuté :D :D idú kolonizovať aj túto tému !
kopretinka
11.02.14,09:15
Áno, raz som pri kastrácii držal psa aby sa nemykal a odvtedy ma nemusel a zďaleka sa mi vyhýbal až kým nedožil, asi som spôsobil spolu aj s tým škopiarom duševnú traumu.
keď si mu to robil bez uspatia,tak sa nečudujem...mal sa ti zakúsnuť niekde a poriadne
pavol54
11.02.14,09:16
pavol, nehnevaj sa, ale pes sa kastruje v uplnej anesteze.
ja sa nehnevám ale na dedinách sa psy, bravci, od čias Márie Terézie kastrovali za živa na to boli vážení odborníci hovorilo sa ich profesii "škopiari", kde by nabrali nejaké uspávacie prostriedky inak tie dva rezy boli rýchlejšie ako injekcia,
pavol54
11.02.14,09:22
zaujímalo by ma koľko detí v okolí Popradu (v sídle najväčšieho súčasného slovenského humanistu ) žije v biede na úrovni tých psov? Koľkým z tých osád dal pocit ľudskej dôstojnosti?
LukyKs
11.02.14,09:23
Zaujímavé je jedno ....

Nitránčanof a iných z Horného Ponitria je tu plná prdel ...

No nikoho nejak netankujú tie udalosti v Nitre a iné - horšie skutočnosti ???
Radšej budeme zdieľať cez fejsbúk tie ičoviny ,čo tu furt niekto zadrie ...

Keď niekomu v Nitre niekto rozbije hubu ( alebo rodinnému príslušníkovi ) vtedy bude zle - nedobre ???

A čo by si ty nechcel od psíčkárok :D.

Tie sú schpné požadovať vyššiu sadzbu za kopnutie do psa, ako je tá pre tých kopajúcich holohlavých - prepytujem za výraz pani prokurátorky "výtržníctvo"

PS
K prokurátorke :
Ryba smrdí od hlavy
takže nejaký šuster či čižmár zbytočne bľaboce v telke ako porobí poriadok na prokúre =
porobí s tými najmenšími :D

ale za riaditeľa trestného (či akého) odboru si vybral "Šuflikanta"

skúste, čo sa o ňom píše v "Spovedi mafiánovej svokry" (menovite "prebudená" .ikoška )

a potom milé psíčkárky porozmýšľajte, čo je pre vás a budúcnosť vašich detí doležitejšie
kopretinka
11.02.14,09:29
arizona
11.02.14,09:38
Obloha rýchlo pustne. Strácame lastovičky aj orly
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/308037-obloha-rychlo-pustne-stracame-lastovicky-aj-orly/

Tento prispevok som pisala davnejsie,ale doteraz je stale rovnako...
http://www.porada.sk/t95182-p2-krmenie-vtacikov-v-zime.html#post2477540
kopretinka
11.02.14,09:44
Obloha rýchlo pustne. Strácame lastovičky aj orly
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/308037-obloha-rychlo-pustne-stracame-lastovicky-aj-orly/

Tento prispevok som pisala davnejsie,ale doteraz je stale rovnako...
http://www.porada.sk/t95182-p2-krmenie-vtacikov-v-zime.html#post2477540
smutné.........
buchač
11.02.14,09:54
Teraz na inú nôtu

Smrt za krádež však je vždy nepřiměřená obrana a neobhájitelá

Hups. Tento argument slýchávám s železnou pravidelností. Zdánlivě pravdivý, zdánlivě logický, přesto tak totálně pachatesky dobře špatný…

Ano, lze s jistou výhradou souhlasit s tvrzením, že:

Žádná hmotná věc nemůže vyvážit lidský život. Jinými slovy, lidský život má přednost před hmotnými statky.

Tohle tvrzení je zajisté svým způsobem správné. Ovšem pachatelé dobra z něho tedy dovozují, že zabít zloděje je tedy veskrze odsouzeníhodná věc a chudák okrádaný by měl na obranu rezignovat. Měl by se nechat hezky v klidu okrást a pak, pokud to situace dovolí, zavolat poté policii, aby ta po 20 minutách dorazila a situaci zmonitorovala.

Asi již tušíte, že tady je něco špatně. Ano, máte pravdu. Ono to první tvrzení totiž je špatně, tedy vlastně je neúplné. Správně má znít:

Žádná hmotná věc nemůže vyvážit lidský život. Jinými slovy, lidský život má přednost před hmotnými statky. Proto nikdo si nesmí přivlastňovat cizí věc, není-li v kritickém ohrožení života a/ nebo není-li to nezbytné k odvracení ještě větší škody nebo zabrání-li to ztrátám na životech dalších lidí.

To už vypadá jinak, že?

Máme tu dva lidské životy. Život napadeného-oběti a život útočníka-agresora. Útočník primárně nejde po životě oběti. Alespoň ve většině případů tomu tak je, pokud v něm je trocha lidskosti. Většinou jde pouze po majetku. V tu chvíli útočník dobrovolně porušuje stanovený žebříček hodnot a staví lidský život oběti mnohem níže, než je cena jakýchkoliv hmotných statků, které chce zcizit. Velmi často to dokazuje tím, že neváhá použít neadekvátní brutální síly, aby se domohl své vyhlédnuté kořisti. V konečném součtu jsou útočníci schopni vraždit kvůli zanedbatelným částkám. Útočníci jsou tedy zpravidla ti, pro koho je lidský život oběti bezcenným, ne oběti.

Takže máme tu modelový příklad. Útočník si vyhlédnul rodinný domek, ve kterém přebývá osamělý důchodce. Pro útočníka snadná kořist. Vybaven páčidlem a mačetou jde na věc. V noci přeleze plot a zadním vchodem se snaží vloupat do domu…

Nyní uděláme střih. Poslechněme si slova současného ministra vnitra Milana Chovance (za ČSSD z rozhovoru ze dne 2.2.2014): „…Pokud někdo pude do vašeho domu se sekyrou, rozbije vám dveře a vy se budete určitě bránit, tak ten soud vás neodsoudí z mého pohledu. Určitě to nemůžeme vztahovat k dojezdovým vzdálenostem. Těch 20 minut je opravdu problém. A na druhou stranu, abychom umožnili, když půjde nějaký člověk, který se dostal do sociálně špatné situace a vstoupí na pozemek a vy ho zastřelíte, abyste nebyl trestán, to prostě není možné….“

Takže asi bude potřeba rozlišit, jestli je dotyčný právě v „sociálně špatné situaci“ nebo ne. Tssss… Že ne? Taky si myslím. Napadený nemá čas ani prostředky zkoumat motivy útočníka, dohadovat se, jestli je to jen legrace, nebo jestli je útočník ve špatné sociální situaci a má na loupež jakési zvráceně sociální právo . Napadený si tu situaci rozhodně nevybral. Vybral si ji útočník. Vybral si čas, vybral dokonce místo a prostředky má pořád na výběr se na fleku otočit a odejít. To je důležité, může kdykoliv od svého útoku ustoupit. Napadený ne.

Důchodce se probudí v brzkých ranních hodinách a slyší, kterak se hroutí sklo ze dveří zadního vchodu jeho domova. Zavolá policii, ale ta přijede nejdříve za dvacet minut či později, jak bude mít čas. Rychle otevře tresor a vezme do rukou zbraň. Ve svých 82 letech mu vlastně nic jiného nezbývá. Takřka kdokoliv je silnější než on. Ale i kdyby byl mladík, nemá absolutně tušení, kolik a jak vyzbrojených útočníků proti němu stojí. Vydá se tedy pomalu obhlédnout situaci. Útočník vědom si své fyzické převahy bez ostychu prohledává důchodcův dům. Nastane střet. Útočník s páčidlem je několik kroků od důchodce…. Střih.

Tak a co teď? V souladu s poučkou, že lidský život je cennější než jakýkoliv hmotný majetek by se mělo udělat co? Důchodce by měl složit zbraň a vydat všechny hmotné statky útočníkovi? No asi ano, protože si musí být vědom toho, že pokud tak neučiní (a pokud snad ano tak stejně), tak mu útočník páčidlem rozbije minimálně hlavu a prachy si najde tak jak tak, ne? Ano, to je scénář pachatelů dobra. A poté, co se probere z kómatu, možná policii popíše útočníka. Anebo se taky už neprobere nikdy více.

Důchodce neváhá a po útočníkovi po jeho prudkém pohybu vystřelí. Smrtelně ho zraní. V souladu s povinnostmi legálního držitele zbraně volá podruhé policii, záchranku a poskytuje útočníkovi první pomoc. Přijíždí policie a jako první odzbrojuje důchodce a odváží ho na výslech. Novináři píší titulky:

„V domě střílel důchodce na nevinného bezdomovce, který si spletl zahradu“,
„Masakr v zahradě“, či
„Není potřeba zabránit dalším vraždám páchaným legálními zbraněmi?“

V televizi se nechává slyšet bratr útočníka, že to tak nenechá a volá: „Smrt za smrt!“ Což orgány činné v trestním řízení nechává absolutně v klidu.

V příštích dnech je důchodce vystaven obrovskému tlaku médií, které neustále spekulují, jak správně se měl zachovat. Spekuluje se o tom, jestli páčidlo patřilo útočníkovi, pardon, postřelenému, nebo bylo součástí obyváku stejně jako mačeta, měl nebo neměl-li se zlý střelec zabarikádovat v pokoji a počkat 20 minut na policii, nebo jestli neměl raději dobrovolně vydat tresor a čekat na záchranu. Vyjde reportáž o krvelačných důchodcích, kteří pravidelně trénují na střelnici a objeví se nesouvisející reportáž o účincích zakázaného střeliva na nešťastnou zeleninu a ovoce.

Další spekulace uvažují, kolikrát měl vystřelit do vzduchu, jestli útočník 3 metry daleko byl opravdu hrozbou a zda-li těch pár tisíc, co měl doma stálo za zmařený lidský život. Navíc jeho jméno a adresu novináři „omylem“ prozradí a neopomenou informovat, že všechny důchodcovy zbraně zkoumá balistika, tím vlastně útočníkovým samozvaným mstitelům jakoby dávali návod, že je momentálně bezbranný a volný k odvetě.

Mezi tím nejmenovaný server svolává pietní akce k zapálení svíček na prahu důchodcova domu k uctění chudáka útočníka a konají se demonstrace proti… prostě proti nějakému ismu nebo nesnášenlivosti, důvod se vždy najde ale vždy je ten zlý - bránící se důchodce.

Tak a teď se zeptám, stálo mu to za to? Ale jistě že ne, nicméně on si to nevybral. Vybrala mu to naše společnost. Náš dementně pokřivený systém, který práva útočníka staví nad práva obránce. Pokud totiž akceptujeme původní tvrzení, že žádná hmotná věc nestojí za lidský život, ptám se tedy, kdo těmto pachatelům dobra dal právo soudit, jak která hmotná věc je nutná k přežití? Představme si, že zloděj ukradne životně důležité léky. Ukradne nezbytnou zdravotní pomůcku, třeba dýchací přístroj. Nebo ukradne pro něj zdánlivě banální blbost, která je pro okradeného naprosto fatální. Není to náhodou přímý útok na život? Život oběti?

Ale mohou být další skutečnosti, třeba ne zase až tak jasné. Oběť může být připravována, a důchodci často bývají, o své poslední prostředky k životu a jejich zcizení pak je ekvivalentní jejich zabití. A to nejenom důchodci. Mnozí lidé se po útocích dostávají do takřka neřešitelných ekonomických životních situací, ze kterých často vidí jedinou cestu a to sebevraždu. A to je v přeneseném smyslu také útok na život. Navíc násobený strádáním oběti.

Takže jak? Vraťme se k původnímu tvrzení, že žádná hmotná věc nestojí za lidský život. A v souladu s tím by si měli pachatelé loupežných činů uvědomit, že jejich rozhodnutím spáchat zločin přivlastněním si cizího majetku sáhli ze samé podstaty na život jiných lidí a klidně se může stát, že oni svůj život bránit budou. Ten, kdo staví hmotné věci nad život, není obránce donucený okolnostmi se bránit, ale už útočník v okamžiku, kdy se rozhodnul se věcí zmocnit. A v tomto duchu by měla být přiměřeně upravena legislativa.

Samozřejmě že nejde o to, aby byl člověk oprávněn zastřelit kluka, co si jde na jeho dvůr pro zakopnutý míč, jak často odpůrci naprosto nesmyslně a hlavě naprosto hloupě argumentují. Jde o to, aby obránce nebyl legislativně, lidsky, mediálně a hlavně fakticky znevýhodňován proti útočníkovi, aby se jasně řeklo, že pokud najdu útočníka ve své garáži, přikloní se stát v pochybnostech na mou stranu a ne na jeho, jak je to doposud.

Většina legálních držitelů zbraní nepochybně nechce nic jiného, než aby je nikdy nemuseli použít pro osobní obranu, ale pokud se tak již stane, aby se z nich nedělali ti největší vyvrhelové.

Lidé nechtějí zabíjet. Lidé prostě jen chtějí, aby mohli svůj majetek, zdraví a životy bránit s právy, která nadržují jim a nikoliv lumpům.

http://pavelkolar.blog.idnes.cz/c/395358/Smrt-za-kradez-vsak-je-vzdy-neprimerena-obrana-a-neobhajitela.html
pavol54
11.02.14,10:24
korela
11.02.14,10:47
Dúfam, že som pochopila ideu článku. Ale je to oveľa komplikovanejší problém celej spoločnosti. Už iba táto veta môže byť niekedy kontroverzná - "Lidé nechtějí zabíjet. Lidé prostě jen chtějí, aby mohli svůj majetek, zdraví a životy bránit s právy, která nadržují jim a nikoliv lumpům."
Proste situácia u nás zašla priďaleko. Lumpov nájdeme na oboch stranách. V tom je problém tiež.
Inak toto správanie ľudí v spoločnosti sa tiahne celými dejinami ľudstva. A ľudstvo ešte čaká zrejme dlhá cesta k poľudšteniu.
kopretinka
11.02.14,10:50
korela
11.02.14,10:51
zaujímalo by ma koľko detí v okolí Popradu (v sídle najväčšieho súčasného slovenského humanistu ) žije v biede na úrovni tých psov? Koľkým z tých osád dal pocit ľudskej dôstojnosti?
http://www.teraz.sk/regiony/romovia-letanovce-byty-obnova-stahovanie/60039-clanok.html
http://www.redakcia1.com/2013/08/nove-byty-pre-romov-v-topolcanoch.html
http://www.aktuality.sk/clanok/245330/v-niektorych-obciach-sa-budu-stavat-byty-su-urcene-pre-zodpovednych-romov/
http://krimi.noviny.sk/cierna-kronika/04-02-2012/byty-za-jedine-euro-humenne-odpustilo-romom-vsetky-dlhy.html
http://romovia.sme.sk/c/6960943/na-zdravotny-projekt-poskytne-kalinak-viac-ako-330-tisic-eur.html
http://www.webnoviny.sk/slovensko/na-ozdravovanie-romov-da-ministerstvo/741221-clanok.html
http://www.pluska.sk/regiony/vychodne-slovensko/stahovanie-romov-obyvatelia-letanovskeho-mlyna-dostali-nove-byty.html
málo sa pre nich robí???
Šikovný chlapec ten anjelik Kiska
Ja som počula pred tromi rokmi, že Dobrý anjel bol "založený" v Pente. Vtedy sa o Kiskovi ako kandidátovi na prezidenta ani nechyrovalo. Tak ako je to vlastne?
Info je z kruhov zdravotníctva, nie z ministerstva.
korela
11.02.14,11:24
Nebudem rolovať príspevky, čomu sa má kto venovať a čomu by sa mal ešte radšej. Niekto sa venuje zvieratám, niekto ľuďom, iní iným potrebným aktivitám.
korela
11.02.14,12:45
pavol54
11.02.14,14:26
zaujímalo by ma koľko detí v okolí Popradu (v sídle najväčšieho súčasného slovenského humanistu ) žije v biede na úrovni tých psov? Koľkým z tých osád dal pocit ľudskej dôstojnosti?
http://www.teraz.sk/regiony/romovia-letanovce-byty-obnova-stahovanie/60039-clanok.html
http://www.redakcia1.com/2013/08/nove-byty-pre-romov-v-topolcanoch.html
http://www.aktuality.sk/clanok/245330/v-niektorych-obciach-sa-budu-stavat-byty-su-urcene-pre-zodpovednych-romov/
http://krimi.noviny.sk/cierna-kronika/04-02-2012/byty-za-jedine-euro-humenne-odpustilo-romom-vsetky-dlhy.html
http://romovia.sme.sk/c/6960943/na-zdravotny-projekt-poskytne-kalinak-viac-ako-330-tisic-eur.html
http://www.webnoviny.sk/slovensko/na-ozdravovanie-romov-da-ministerstvo/741221-clanok.html
http://www.pluska.sk/regiony/vychodne-slovensko/stahovanie-romov-obyvatelia-letanovskeho-mlyna-dostali-nove-byty.html
málo sa pre nich robí???
Šikovný chlapec ten anjelik Kiska
čo s tým má kiska
no veď práve nič a najväčší filantrop. to čo si vymenovala bolo z mojich a tvojich daní ja ak chcem niekomu niečo dať, tak dám potichúčky a nezakladám nejakého anjela. On dával prácu len tým najgramotnejším a najagresívnejším v obchodnej brandži a ja dávam prácu ľuďom nevzdelaným o akých on ani len nezakopne, to si toho Kuffu vážim ďaleko viac lebo tých chudákov vyťahuje z bahna
Stanislav 1975
11.02.14,19:33
Pochvalen buď Ježiš Kristus...
Oliwa
11.02.14,20:24
Naveky amen...
LukyKs
11.02.14,20:48
Naveky amen...

Naveky na nej.
buchač
11.02.14,20:52
Nebudem rolovať príspevky, čomu sa má kto venovať a čomu by sa mal ešte radšej. Niekto sa venuje zvieratám, niekto ľuďom, iní iným potrebným aktivitám.
Dávaním neužitočného , nakoľko som sa len slovkom obtrel - naznačil niečo vo význame téma = pes ...

Už mi je z toho fakt na grcanie ...
pavol54
11.02.14,21:05
Nebudem rolovať príspevky, čomu sa má kto venovať a čomu by sa mal ešte radšej. Niekto sa venuje zvieratám, niekto ľuďom, iní iným potrebným aktivitám.
Dávaním neužitočného , nakoľko som sa len slovkom obtrel - naznačil niečo vo význame téma = pes ...

Už mi je z toho fakt na grcanie ...
škoda že ten vtip bol v srandičkách: príde opitý chlap domov dýchne na psa prvý druhý raz tretí raz a ten nič, potom dýchne na ženu a tá šteká do rána, takže tu je zákaz dýchať na psov lebo štekot do rána, a zase dostanem cenu útechy - pravá 0 zmení tvar
kopretinka
11.02.14,21:17
ach jaj........
kopretinka
11.02.14,21:23
Dávaním neužitočného , nakoľko som sa len slovkom obtrel - naznačil niečo vo význame téma = pes ...
Už mi je z toho fakt na grcanie ...
furt tvrdíš,že mínusky sú ti ukradnuté,pritom každú mínusku nezabudneš okomentovať a ogrcať,dokonca niektoré mínuskové komentáre mažeš.....fakt ti to je jedno? nevyzerá to tak
misoft
11.02.14,21:48
Už mi je z toho fakt na grcanie ...
..........vrecúška na grcanie sa nachádzajú v operadle pred vami.......... :D:D:D
korela
11.02.14,22:03
Nebudem rolovať príspevky, čomu sa má kto venovať a čomu by sa mal ešte radšej. Niekto sa venuje zvieratám, niekto ľuďom, iní iným potrebným aktivitám.
Dávaním neužitočného , nakoľko som sa len slovkom obtrel - naznačil niečo vo význame téma = pes ...

Už mi je z toho fakt na grcanie ...
škoda že ten vtip bol v srandičkách: príde opitý chlap domov dýchne na psa prvý druhý raz tretí raz a ten nič, potom dýchne na ženu a tá šteká do rána, takže tu je zákaz dýchať na psov lebo štekot do rána, a zase dostanem cenu útechy - pravá 0 zmení tvar

Pre buchača - ja som dnes rozdávala iba pochvaly, aspoň dúfam. Ak si myslel, že máš mínusko odo mňa.
Ide o to, že každý má svoje miesto v spoločnosti, tak nech sa realizuje tam, kde ho srdce ťahá.
Mňa dnes potešila napr. aj Lívia tým, že spomenula ubúdanie vtákov. Keď sme začali bývať tu, mali sme tu pravidelne pár hrdličiek (vždy prišiel ten pár o vajíčka, lebo si vyberali hniezdo síce dobre vysoko, ale zlé konáre), hniezdili drozdy, aj vrabce, ďateľ chodil v okolí aj u nás pravidelne, v zime vrany na susedov veľký orech, dcéru sme učili "r" podľa krá-krá. Ešte aj sova bola o parcelu ďalej. Sýkorky v zime.
Dnes každý klčuje stromy v záhradách, vrabca som nevidela ani nepamätám. Iba kŕdeľ škorcov každoročne nám na jeseň vždy obsadí na 10 min. stromy, aby si oddýchli, to je jeden úžasný zážitok, ten hluk ako spustia, potom stíchnu a o pár sekúnd na povel odletia a na zemi zanechajú po sebe neporiadok z tmavých bobúľ.
Ale ešte jedno divadlo mávame na jar na južnej strane, nechali sme vyrásť brečtan akoby na pergole a nestriháme ho. Vtedy prídu spásať bobule také vtáky, ktoré nevieme identifikovať ani podľa atlasu. 3 druhy, z toho jedny sú drozdy. Vždy je cca 20 ks na bobuliach, a dookola sa striedajú v krátkych intervaloch. Je to úchvatné.
alaya1
12.02.14,05:20
Nebudem citovat, bolo by to dlhe. Je tu tema- pomoc zvieratam- ZLE. dala som temu - minimalna konkretna pomoc detom v Afrike, cez slovensky konkretny projekt, kde su peniaze odsledovane -OCH JOJ, co tu bolo, Dokonca jedna osoba sa osocila aj na Dobreho anjela, ze naco pomahat detom.
Nechapem tolku averziu, neochotu, dokonca " tupotu" ducha a mysle. Ked nemam chut pomahat, alebo pomaham len sebe, tak cusim pod chrastou a necham druhych, nech sa zaoberaju aj napr. cistenim odpadkov v meste !!. Uz je to fakt hnus.
buchač
12.02.14,06:21
Dávaním neužitočného , nakoľko som sa len slovkom obtrel - naznačil niečo vo význame téma = pes ...
Už mi je z toho fakt na grcanie ...
furt tvrdíš,že mínusky sú ti ukradnuté,pritom každú mínusku nezabudneš okomentovať a ogrcať,dokonca niektoré mínuskové komentáre mažeš.....fakt ti to je jedno? nevyzerá to tak
Ale no tááááák ....

Hm ...mínusky mám fakt na háku ...
Štve ma skôr iné , sama si ho nazvala " pomstychtivé mínuskovanie " ...

P.S.:
Minule som zadrel 3 neužitočné v téme ohľadom psov .
Nespomínaš náhodou , že jaký vyrvar to spôsobilo ???
buchač
12.02.14,06:33
hniezdili drozdy, aj vrabce, ďateľ chodil v okolí aj u nás pravidelne, v zime vrany na susedov veľký orech, dcéru sme učili "r" podľa krá-krá. Ešte aj sova bola o parcelu ďalej. Sýkorky v zime.
Dnes každý klčuje stromy v záhradách, vrabca som nevidela ani nepamätám. Iba kŕdeľ škorcov každoročne z toho jedny sú drozdy. Vždy je cca 20 ks na bobuliach, a dookola sa striedajú v krátkych intervaloch. Je to úchvatné.

Doplním :
Jastrab , havran , krkavec , jelenia a srnčia zver , diviaky , vlky , medveď , roháč , salamander , .......
Len je potrebné mať oči otvorené
Dôjdi , vtedy len sánka padne ...jak mojej , keď počula prvý krát jeleňa vo vzdialenosti , čoby kameňom dohodil ...
BXLmiami
12.02.14,08:17
Len je to fakt čo vraví korela,toľko vylievame tie Roun upy do záhrad,až budeme zbierať červíky rukami.Šibe nám ako druhu,sme škodná.
pavol54
12.02.14,09:38
Len je to fakt čo vraví korela,toľko vylievame tie Roun upy do záhrad,až budeme zbierať červíky rukami.Šibe nám ako druhu,sme škodná.
Iste máš pravdu ale ak má niekto záhradku na dve dlane a hodí otázku mám vysokú burinu čím ju poliať aby som ju zlikvidoval a keď mu povieš ako sa to vždy v minulosti obrábalo tak ti hodí neužitočné lebo jediné užitočné je to čo chce počuť teda bezmyšlienkovité pritakávanie.
pavol54
12.02.14,09:41
žasnem ako niekomu povoľujú nervy najhoršie je že sa nedá vidieť kto má totálne vymletý mozog lebo neužitočné je anonymné.
BXLmiami
12.02.14,09:41
:-)) To je fakt.Ale hlavné že potom v druhej téme rieši zdravé stravovanie :-))A v tretej téme lieky a očkovanie :-)).Toto je pre mňa zdroj dlhotrvajúcej zábavy.
Indeed
12.02.14,09:57
Nebudem citovat, bolo by to dlhe. Je tu tema- pomoc zvieratam- ZLE. dala som temu - minimalna konkretna pomoc detom v Afrike, cez slovensky konkretny projekt, kde su peniaze odsledovane -OCH JOJ, co tu bolo, Dokonca jedna osoba sa osocila aj na Dobreho anjela, ze naco pomahat detom.
Nechapem tolku averziu, neochotu, dokonca " tupotu" ducha a mysle. Ked nemam chut pomahat, alebo pomaham len sebe, tak cusim pod chrastou a necham druhych, nech sa zaoberaju aj napr. cistenim odpadkov v meste !!. Uz je to fakt hnus.

treba vidiet aj druhu stranu mince ,

TY nedavaš nikomu minusky, s každým vychádzaš dobre, nyrýpeš nikdy do nikoho ??

Tam by som hľadal odpoved na TO, PREČO dostávaš neužitočné ..

Ale Ja som to určite nebol....
BXLmiami
12.02.14,10:01
Trhni si.:-)))
Llívia
12.02.14,10:34
žasnem ako niekomu povoľujú nervy najhoršie je že sa nedá vidieť kto má totálne vymletý mozog lebo neužitočné je anonymné.

Richard spravil záporné hodnotenie anonymným, lebo si myslel, že nikomu nedôjde, kto komu prečo začo.

Dostala som mínusko za tento príspevok :
Nikto. Oveľa jednoduchšie je sedieť na zadku za PC, pi...ndať na nete a odrádzať aj ďalších ľudí od akejkovľek činnosti tvrdeniami, že proti tomuto nie sú žiadne zákony.
Dodávam: a úplne najjednuduchšie je rozdávať mínuská :D A len totálne vymletý mozog si môže myslieť, že neviem, kto to bol ;)
Llívia
12.02.14,10:37
Nebudem rolovať príspevky, čomu sa má kto venovať a čomu by sa mal ešte radšej. Niekto sa venuje zvieratám, niekto ľuďom, iní iným potrebným aktivitám.
Dávaním neužitočného , nakoľko som sa len slovkom obtrel - naznačil niečo vo význame téma = pes ...

Už mi je z toho fakt na grcanie ...
Ty máš teda odvahu toto verejne napísať! Len aby si sa neobjavil v práci o internetovej šikane.
Llívia
12.02.14,10:38
Nebudem citovat, bolo by to dlhe. Je tu tema- pomoc zvieratam- ZLE. dala som temu - minimalna konkretna pomoc detom v Afrike, cez slovensky konkretny projekt, kde su peniaze odsledovane -OCH JOJ, co tu bolo, Dokonca jedna osoba sa osocila aj na Dobreho anjela, ze naco pomahat detom.
Nechapem tolku averziu, neochotu, dokonca " tupotu" ducha a mysle. Ked nemam chut pomahat, alebo pomaham len sebe, tak cusim pod chrastou a necham druhych, nech sa zaoberaju aj napr. cistenim odpadkov v meste !!. Uz je to fakt hnus.
Máš pravdu, nechápem ťa :-)
pavol54
12.02.14,10:43
žasnem ako niekomu povoľujú nervy najhoršie je že sa nedá vidieť kto má totálne vymletý mozog lebo neužitočné je anonymné.

Richard spravil záporné hodnotenie anonymným, lebo si myslel, že nikomu nedôjde, kto komu prečo začo.

Dostala som mínusko za tento príspevok :
Nikto. Oveľa jednoduchšie je sedieť na zadku za PC, pi...ndať na nete a odrádzať aj ďalších ľudí od akejkovľek činnosti tvrdeniami, že proti tomuto nie sú žiadne zákony.
Dodávam: a úplne najjednuduchšie je rozdávať mínuská :D A len totálne vymletý mozog si môže myslieť, že neviem, kto to bol ;)
za socializmu sa prestali riešiť anonymné podania, čo sa stalo? ktorí boli frustrovaní z toho že im niekto stupil na otlak tak sa mstili tým že sa podpísali pri udaní iným menom najmä menom toho komu sa chceli za niečo pomstiť lebo vždy presiaklo meno oznamovateľa. teraz niekto aby si pomädlil dlane tak rypne mínusku "nech sa obiľagovaní trápia kto im to dal a za čo nakoniec dôjde k tomu že sa tu bude niekto rozprávať sám so sebou a potom bude mať pocit že je najlepší a má najsprávnejšie myslenie skrátka je najdokonalejší. takže sa tu hádajte adios
terezamaria
12.02.14,10:55
žasnem ako niekomu povoľujú nervy najhoršie je že sa nedá vidieť kto má totálne vymletý mozog lebo neužitočné je anonymné.

Richard spravil záporné hodnotenie anonymným, lebo si myslel, že nikomu nedôjde, kto komu prečo začo.

Dostala som mínusko za tento príspevok :
Nikto. Oveľa jednoduchšie je sedieť na zadku za PC, pi...ndať na nete a odrádzať aj ďalších ľudí od akejkovľek činnosti tvrdeniami, že proti tomuto nie sú žiadne zákony.
Dodávam: a úplne najjednuduchšie je rozdávať mínuská :D A len totálne vymletý mozog si môže myslieť, že neviem, kto to bol ;)
za socializmu sa prestali riešiť anonymné podania, čo sa stalo? ktorí boli frustrovaní z toho že im niekto stupil na otlak tak sa mstili tým že sa podpísali pri udaní iným menom najmä menom toho komu sa chceli za niečo pomstiť lebo vždy presiaklo meno oznamovateľa. teraz niekto aby si pomädlil dlane tak rypne mínusku "nech sa obiľagovaní trápia kto im to dal a za čo nakoniec dôjde k tomu že sa tu bude niekto rozprávať sám so sebou a potom bude mať pocit že je najlepší a má najsprávnejšie myslenie skrátka je najdokonalejší. takže sa tu hádajte adios
Pavol veľmi dobre napísané, len namiesto posledných slov by som napísala, že každopádne by sa malo odtajniť mínuskovanie, veď keď sa niekomu nepáči môj príspevok, nech sa " podpíše " k minusku a ešte by aj mal napísať, dôvod. Ale to je už môj názor.
Llívia
12.02.14,10:58
Pavol veľmi dobre napísané, len namiesto posledných slov by som napísala, že každopádne by sa malo odtajniť mínuskovanie, veď keď sa niekomu nepáči môj príspevok, nech sa " podpíše " k minusku a ešte by aj mal napísať, dôvod. Ale to je už môj názor.
To nie je le jen tvoj názor, viacero ľudí má rovnaký názor. Už sa to tu preberalo viackrát, aj v téme, ktorá bola založená nedávno.
buchač
12.02.14,11:22
Pavol veľmi dobre napísané, len namiesto posledných slov by som napísala, že každopádne by sa malo odtajniť mínuskovanie, veď keď sa niekomu nepáči môj príspevok, nech sa " podpíše " k minusku a ešte by aj mal napísať, dôvod. Ale to je už môj názor.

Myslím si , že ide o diskusiu ...malo by ísť .
Nemalo by ísť o to , že niekto nesúhlasí s mojim názorom ( to je predsa jasné ) , že každý má ( môže mať ) na určitú skutočnosť iný pohľad ...

Ale ako vravím , je to už choré , ak dám SVOJ názor na niečo a už len z princípu drb " mínuska " ...
Pri psích témach je to pravidlo , že tam nikdo nemôže povedať - vyjadriť svoje záporné myslenie .
Beriem , že dámy vo veku si nedajú šáhnuť na svojich miláčikov - beriem to !

No je nemysliteľné , ak niekto zadá tému , kde ide o vyslovene odbornú tému a určití prispievatelia sa realizujú iba tým nesúhlasom s kliknutím na príslušné tlačitko . Pritom sa absolútne nezapoja do debaty ...lebo aj to som si už onehdá všimol , keď bolo vidno hodnotiacich .

Toto je choré , z tohoto mi je na grc !
buchač
12.02.14,11:35
:-)) To je fakt.Ale hlavné že potom v druhej téme rieši zdravé stravovanie :-))A v tretej téme lieky a očkovanie :-)).Toto je pre mňa zdroj dlhotrvajúcej zábavy.
Bííx ...

Vieš čo ???
Ja už len čakám ,že kedy mi niekto zadrbe " neužitočné " v téme o onkologických ochoreniach ...len tak , z princípu ...lebo ja som tam dal svoj názor ...
Kvaka
12.02.14,11:41
Buchač, k tvojmu príspevku: nedávam a ani nedostávam záporné hodnotenia. V psích témach, čo si ja pamätám, sme sa vedeli bez obáv rozprávať nielen o psoch. Nikto tam nerýpal, ani neprovokoval, zopsulo sa to. Viem, kto klamal, pamäť mi ešte slúži, ale načo o tom toľko písať? Ja sa preto snažím kladne ohodnotiť nielen taký príspevok, čo s ním súhlasím, ale aj slušný príspevok v debate od inak rýpajúceho poraďáka, poraďáčky. Je mi jedno, kto s kým súhlasí, nemám rada zbytočné provokácie. Dnes ma potešilo, aké obrovské vločky snehu u nás padali a nepotešilo ma, že môj obed bol ohundraný.:D
Tweety
12.02.14,11:46
Nie je to o tom, či mínus v psej alebo inej téme, ale o anonymnosť samotnú. Máme demokraciu, tak nevidím žiaden dôvod, na neviditeľnosť autora. Ak dám akýkoľvek bod alebo pochvalu, tak za tým si stojím, ale anonym je furt podozrivý, už z princípu.
sito
12.02.14,11:50
Buchač, k tvojmu príspevku: nedávam a ani nedostávam záporné hodnotenia. V psích témach, čo si ja pamätám, sme sa vedeli bez obáv rozprávať nielen o psoch. Nikto tam nerýpal, ani neprovokoval, zopsulo sa to. Viem, kto klamal, pamäť mi ešte slúži, ale načo o tom toľko písať? Ja sa preto snažím kladne ohodnotiť nielen taký príspevok, čo s ním súhlasím, ale aj slušný príspevok v debate od inak rýpajúceho poraďáka, poraďáčky. Je mi jedno, kto s kým súhlasí, nemám rada zbytočné provokácie. Dnes ma potešilo, aké obrovské vločky snehu u nás padali a nepotešilo ma, že môj obed bol ohundraný.:D

Buchač, psy, provokácie? Užitočné, neužitočné? Rypáci - poraďáci?

Sneeeh, no isto poteši, však je zima.

A obed, však to poznáš ...

Čo si navarí, nech si aj zje ... :);)
buchač
12.02.14,11:51
Veď o to ide ....to , čo tvrdím stále .

Debata , diskusia ...o to predsa ide ...

Ja viem , občas rýpnem - provokujem ...:D ...ALE iba v tom dobrom slova zmysle , v súvislosti s danou témou .
alaya1
12.02.14,12:28
Nebudem citovat, bolo by to dlhe. Je tu tema- pomoc zvieratam- ZLE. dala som temu - minimalna konkretna pomoc detom v Afrike, cez slovensky konkretny projekt, kde su peniaze odsledovane -OCH JOJ, co tu bolo, Dokonca jedna osoba sa osocila aj na Dobreho anjela, ze naco pomahat detom.
Nechapem tolku averziu, neochotu, dokonca " tupotu" ducha a mysle. Ked nemam chut pomahat, alebo pomaham len sebe, tak cusim pod chrastou a necham druhych, nech sa zaoberaju aj napr. cistenim odpadkov v meste !!. Uz je to fakt hnus.

treba vidiet aj druhu stranu mince ,

TY nedavaš nikomu minusky, s každým vychádzaš dobre, nyrýpeš nikdy do nikoho ??

Tam by som hľadal odpoved na TO, PREČO dostávaš neužitočné ..

Ale Ja som to určite nebol....

Myslim, ze moj citovany prispevok nemal absolutne nic spolocne s bodovanim na Porade, preto nerozumierm tvojej reakcii.
alaya1
12.02.14,12:29
Veď o to ide ....to , čo tvrdím stále .

Debata , diskusia ...o to predsa ide ...

Ja viem , občas rýpnem - provokujem ...:D ...ALE iba v tom dobrom slova zmysle , v súvislosti s danou témou .

Suhlasim az na to, ze obcas urazas nad mieru vtipu a internetu. No nie si sam.
alaya1
12.02.14,12:37
Buchač, k tvojmu príspevku: nedávam a ani nedostávam záporné hodnotenia. V psích témach, čo si ja pamätám, sme sa vedeli bez obáv rozprávať nielen o psoch. Nikto tam nerýpal, ani neprovokoval, zopsulo sa to. Viem, kto klamal, pamäť mi ešte slúži, ale načo o tom toľko písať? Ja sa preto snažím kladne ohodnotiť nielen taký príspevok, čo s ním súhlasím, ale aj slušný príspevok v debate od inak rýpajúceho poraďáka, poraďáčky. Je mi jedno, kto s kým súhlasí, nemám rada zbytočné provokácie. Dnes ma potešilo, aké obrovské vločky snehu u nás padali a nepotešilo ma, že môj obed bol ohundraný.:D

Mas uplnu pravdu, platilo to to casu, kym sa objavil prispevok, ci sa moze dat jest zemiakovy salat steniatku ratlika, odvtedy je to ine.
alaya1
12.02.14,13:23
žasnem ako niekomu povoľujú nervy najhoršie je že sa nedá vidieť kto má totálne vymletý mozog lebo neužitočné je anonymné.

Som tiez za neanonymne hlasovanie, myslim, ze toto urobilo este viac zla, ako osohu. Napr. ja som bola napomenuta, ked som pouzila slovo obmedzeny clovek, primitiv, ine, napr. tebou pouzite bezne pomenovanie je v pohode.
Malo by sa to zverejnovat, alebo sa to uplne zrusit.
kopretinka
12.02.14,13:24
Nebudem citovat, bolo by to dlhe. Je tu tema- pomoc zvieratam- ZLE. dala som temu - minimalna konkretna pomoc detom v Afrike, cez slovensky konkretny projekt, kde su peniaze odsledovane -OCH JOJ, co tu bolo, Dokonca jedna osoba sa osocila aj na Dobreho anjela, ze naco pomahat detom.
Nechapem tolku averziu, neochotu, dokonca " tupotu" ducha a mysle. Ked nemam chut pomahat, alebo pomaham len sebe, tak cusim pod chrastou a necham druhych, nech sa zaoberaju aj napr. cistenim odpadkov v meste !!. Uz je to fakt hnus.

treba vidiet aj druhu stranu mince ,

TY nedavaš nikomu minusky, s každým vychádzaš dobre, nyrýpeš nikdy do nikoho ??

Tam by som hľadal odpoved na TO, PREČO dostávaš neužitočné ..

Ale Ja som to určite nebol....
nuž,Alaya môže napísať hocičo,ona dostane mínusku aj na recept na koláč:confused:
pmajap
12.02.14,17:26
kukučka
12.02.14,18:25
Dobrý večer frflošky a frfloškovia, mať tak vaše problémy...:--- :D

Idem sa radšej potešiť, beží Frasier a ak ste si nefšimli, tak aj olympiáda :)
buchač
12.02.14,18:39
Dobrý večer frflošky a frfloškovia, mať tak vaše problémy...:--- :D

Idem sa radšej potešiť, beží Frasier a ak ste si nefšimli, tak aj olympiáda :)

Tvoje problémy a Onasisove love ...sveta mi žiť ... ;):rolleyes:
Idem radšej riešiť vplyv kozmického žiarenia na holometabolný hmyz v štádiu rozmnožovania v afrických lokalitách ..:---
alaya1
12.02.14,18:51
Dobrý večer frflošky a frfloškovia, mať tak vaše problémy...:--- :D

Idem sa radšej potešiť, beží Frasier a ak ste si nefšimli, tak aj olympiáda :)

Preferujem Cistu dusu, ide na jednotke.
Llívia
13.02.14,06:14
Buchač, k tvojmu príspevku: nedávam a ani nedostávam záporné hodnotenia. V psích témach, čo si ja pamätám, sme sa vedeli bez obáv rozprávať nielen o psoch. Nikto tam nerýpal, ani neprovokoval, zopsulo sa to. Viem, kto klamal, pamäť mi ešte slúži, ale načo o tom toľko písať? Ja sa preto snažím kladne ohodnotiť nielen taký príspevok, čo s ním súhlasím, ale aj slušný príspevok v debate od inak rýpajúceho poraďáka, poraďáčky. Je mi jedno, kto s kým súhlasí, nemám rada zbytočné provokácie. Dnes ma potešilo, aké obrovské vločky snehu u nás padali a nepotešilo ma, že môj obed bol ohundraný.:D

Tiež viem, kto klamal, urážal, osočoval, prekrúcal slová, provokoval a potom mazal, aby vyzeral ako chudáčik, ktorému je bezdôvodne ubližované. Smutné je, že to robí stále :-(


Mas uplnu pravdu, platilo to to casu, kym sa objavil prispevok, ci sa moze dat jest zemiakovy salat steniatku ratlika, odvtedy je to ine.

Tak toto som v téme o psoch nevidela.
http://www.porada.sk/t98890-p105-starostlivost-o-psa.html
Llívia
13.02.14,06:25
...Mňa dnes potešila napr. aj Lívia tým, že spomenula ubúdanie vtákov. Keď sme začali bývať tu, mali sme tu pravidelne pár hrdličiek (vždy prišiel ten pár o vajíčka, lebo si vyberali hniezdo síce dobre vysoko, ale zlé konáre), hniezdili drozdy, aj vrabce, ďateľ chodil v okolí aj u nás pravidelne, v zime vrany na susedov veľký orech, dcéru sme učili "r" podľa krá-krá. Ešte aj sova bola o parcelu ďalej. Sýkorky v zime.
Dnes každý klčuje stromy v záhradách, vrabca som nevidela ani nepamätám. Iba kŕdeľ škorcov každoročne nám na jeseň vždy obsadí na 10 min. stromy, aby si oddýchli, to je jeden úžasný zážitok, ten hluk ako spustia, potom stíchnu a o pár sekúnd na povel odletia a na zemi zanechajú po sebe neporiadok z tmavých bobúľ.
Ale ešte jedno divadlo mávame na jar na južnej strane, nechali sme vyrásť brečtan akoby na pergole a nestriháme ho. Vtedy prídu spásať bobule také vtáky, ktoré nevieme identifikovať ani podľa atlasu. 3 druhy, z toho jedny sú drozdy. Vždy je cca 20 ks na bobuliach, a dookola sa striedajú v krátkych intervaloch. Je to úchvatné.
Kedysi u nás okolo domu zgrupovalo toľko vtáku, že sa kvôli ich "revu" nedalo ráno spať. Teraz už viac rokov nič. Ani lastovičky tu už nie sú. Je to už dávno, čo si stavali hniezda na dome. Ani kŕmidlo v zime neprilákalo viac vtákov, chodia doň najmä holuby :-(
pmajap
13.02.14,07:03
V tejto lokalite je dosť vtákov, neďaleko je rybník, tak aj vodných, ale rybári sa z nich netešia. V záhrade má hniezdo slávik, vrabcov je tu požehnane a dravcov tiež. Sýkorky prilietajú len keď napadne sneh a nemajú potravu a navrch sused má voliéru s papagájmi, škriekajú od svitania.:)
alaya1
13.02.14,08:58
Mila123
13.02.14,09:15
kukučka
13.02.14,09:33
A čím, prepánajána? Ten, čo zamestnáva Pietruchovú...:mad:
lujza.j
13.02.14,09:46
Pekne mu to niekto napisal....mam na to vlastny nazor....novinari su blbci....no a aj keby zrovna to povedala.....co ma byt? .....nic....je pre mna nasa medajlistka!!
Llívia
13.02.14,10:12
A čím, prepánajána? Ten, čo zamestnáva Pietruchovú...:mad:
Pietruchová je na rozdiel od mnohých štátnych úradníkov aspoň odborníčka v tom, čo robí. Tiež sa na rozdiel od mnohých úradníčkov vie vyjadrovať a to, čo hovorí, vie podložiť argumentami.
alaya1
13.02.14,10:24
korela
13.02.14,11:45
Pavol veľmi dobre napísané, len namiesto posledných slov by som napísala, že každopádne by sa malo odtajniť mínuskovanie, veď keď sa niekomu nepáči môj príspevok, nech sa " podpíše " k minusku a ešte by aj mal napísať, dôvod. Ale to je už môj názor.

Myslím si , že ide o diskusiu ...malo by ísť .
Nemalo by ísť o to , že niekto nesúhlasí s mojim názorom ( to je predsa jasné ) , že každý má ( môže mať ) na určitú skutočnosť iný pohľad ...

Ale ako vravím , je to už choré , ak dám SVOJ názor na niečo a už len z princípu drb " mínuska " ...
Pri psích témach je to pravidlo , že tam nikdo nemôže povedať - vyjadriť svoje záporné myslenie .
Beriem , že dámy vo veku si nedajú šáhnuť na svojich miláčikov - beriem to !

No je nemysliteľné , ak niekto zadá tému , kde ide o vyslovene odbornú tému a určití prispievatelia sa realizujú iba tým nesúhlasom s kliknutím na príslušné tlačitko . Pritom sa absolútne nezapoja do debaty ...lebo aj to som si už onehdá všimol , keď bolo vidno hodnotiacich .

Toto je choré , z tohoto mi je na grc !

Čo tým chcel autor vyjadriť?
O.i., ani páni.
korela
13.02.14,11:47
vyhovorkami su deti neprekonatelne


http://www.cas.sk/clanok/272983/policia-prichytila-za-volantom-auta-len-10-rocneho-sofera-jeho-vyhovorka-vas-dostane.html
O pár km ďalej, by mali rodičia po chlebe.
Oliwa
13.02.14,12:09
Výber obrázka k článku nemá chybu. Rovnako ako niektoré komentáre pod ním... Len neviem, či ma to skôr rozčúlilo alebo pobavilo - rozhodne nepotešilo... Rovnako netuším, do ktorej rubriky sa to viac hodí - či do domácnosti alebo "srandičiek" - tak to dávam sem...
Táto rubrika znesie všetko...
http://aktualne.atlas.sk/tri-miliony-slovakov-zije-v-domacnostiach-s-prijmami-pod-600-eur/ekonomika/slovensko-a-ekonomika/
Tweety
13.02.14,12:13
Llívia
13.02.14,12:58
Zo svojich daní im dávame asi málo keď nám to oplácajú takto.http://www.topky.sk/cl/100370/1377963/Dalsie-brutalne-prepady-na-vychode--Starenku-dobili-do-bezvedomia--druhu-povlacili-po-zemi-
No zaujímavé, že bieli zmrdi robia to isté, ale nikto o tom neinformuje. To je tá "objektivita". Alebo keď niečo takéto urobí biely, je to OK :mad:
LukyKs
13.02.14,13:10
Myslím že naši hokejisti nádherne napĺňajú olympijské heslo :

NIE JE doležité vyhrať, ale zúčastniť sa :D
alaya1
13.02.14,13:47
buchač
13.02.14,17:41
Zajtra je Valentína ...

Kua , celý svet sa ošalí v tom ošiali , až budú poniektorí totálne šalení ...

Čisté šialenstvo , podporované šialenými ...
Tweety
13.02.14,17:45
Svet šialencov? Prečo také silné slová? Veď sa nemusíš dať ošáliť ani okabátiť.
buchač
13.02.14,17:52
Svet šialencov? Prečo také silné slová? Veď sa nemusíš dať ošáliť ani okabátiť.
ošialenie p.ošiaľ

ošiaľ - stav mysle bez jasného vedomia vyvolaný silným citovým vzrušením • opojenie • omámenie • ošialenie: nebola to láska, bol to iba chvíľkový ošiaľ; radostné opojenie •


alebo čistý biznis v dnešnej dobe ...:mad:
Tweety
13.02.14,17:55
Tzv. prikázaný amerikánsky biznis.:rolleyes:
Anik
13.02.14,19:03
nie som ani jeho zástancom , ani jeho odporcom, ale na SVK dnes naňho myslelo veľa ľudí. Možno, ten zápas prežíval so značnou dávkou

škodoradosti, ktorá je nám slovákom blízka.
alaya1
13.02.14,19:48
Prapociatky tohto sviatku nesiahaju do Ameriky.
Excise Duty
13.02.14,20:48
Tzv. prikázaný amerikánsky biznis.:rolleyes:
Pardon, a je snáď nejaký zákon alebo nariadenie, ktoré by prikazovali podriadiť sa tomu biznisu? Ja mám svoju ženu rád a vážim si ju rovnako po celý rok, nepotrebujem na to, aby som ju ctil nejaké sviatky ako Valentína či MDŽ a mastil vrecká niekomu, kto na tom chce profitovať.
LukyKs
13.02.14,22:23
Svet šialencov? Prečo také silné slová? Veď sa nemusíš dať ošáliť ani okabátiť.
Najlepšie sa možeš okabátiť v predajni odevov.
korela
14.02.14,04:43
Zo svojich daní im dávame asi málo keď nám to oplácajú takto.http://www.topky.sk/cl/100370/1377963/Dalsie-brutalne-prepady-na-vychode--Starenku-dobili-do-bezvedomia--druhu-povlacili-po-zemi-
No zaujímavé, že bieli zmrdi robia to isté, ale nikto o tom neinformuje. To je tá "objektivita". Alebo keď niečo takéto urobí biely, je to OK :mad:
Pod toto som ochotná sa verejne podpísať: každý Róm ma zmapované dvory a záhrady vo svojom okolí. Každý Róm vie, kde býva osamelý starší človek. Smetiari majú zmapovaný stav životnej úrovne obyvateľov rodinných domov!
Osobne si ani nechcem predstaviť, čo prežívajú v súčasnosti starí ľudia v niektorých lokalitách na Slovensku.
Treba sa zamyslieť aj nad dôvodmi, prečo táto situácia vznikla. V spoločnosti došlo k fatálnej chybe riadenia a stratégie štátu.
Do revolúcie pracovali, od revolúcie mnohí začali "parazitovať" na štáte a teraz sa ocitli vo svojej pasci. Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika.
Je samozrejmé, že táto situácia a zbabelosť niekomu v tomto štáte veľmi vyhovuje. A je jedno či sa nachádzajú v tábore modrých, červených, zelených alebo iných. Sú infiltrovaní všade.
korela
14.02.14,04:46
Tzv. prikázaný amerikánsky biznis.:rolleyes:
Pardon, a je snáď nejaký zákon alebo nariadenie, ktoré by prikazovali podriadiť sa tomu biznisu? Ja mám svoju ženu rád a vážim si ju rovnako po celý rok, nepotrebujem na to, aby som ju ctil nejaké sviatky ako Valentína či MDŽ a mastil vrecká niekomu, kto na tom chce profitovať.
Deň matiek a otcov je krásny sviatok, spájajúci rodinu, uvedomenie hodnôt.
korela
14.02.14,04:55
Llívia
14.02.14,06:44
Tzv. prikázaný amerikánsky biznis.:rolleyes:
Pardon, a je snáď nejaký zákon alebo nariadenie, ktoré by prikazovali podriadiť sa tomu biznisu? Ja mám svoju ženu rád a vážim si ju rovnako po celý rok, nepotrebujem na to, aby som ju ctil nejaké sviatky ako Valentína či MDŽ a mastil vrecká niekomu, kto na tom chce profitovať.
Deň matiek a otcov je krásny sviatok, spájajúci rodinu, uvedomenie hodnôt.
Áno, šéfe, kvôli nejakému dni, o ktorom veľa ľudí ani nevie, že vôbec existuje, si ľudia uvedomia hodnoty :D:D:D
Llívia
14.02.14,06:45
Pod toto som ochotná sa verejne podpísať: každý Róm ma zmapované dvory a záhrady vo svojom okolí. Každý Róm vie, kde býva osamelý starší človek. Smetiari majú zmapovaný stav životnej úrovne obyvateľov rodinných domov!
Osobne si ani nechcem predstaviť, čo prežívajú v súčasnosti starí ľudia v niektorých lokalitách na Slovensku.
Treba sa zamyslieť aj nad dôvodmi, prečo táto situácia vznikla. V spoločnosti došlo k fatálnej chybe riadenia a stratégie štátu.
Do revolúcie pracovali, od revolúcie mnohí začali "parazitovať" na štáte a teraz sa ocitli vo svojej pasci. Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika.
Je samozrejmé, že táto situácia a zbabelosť niekomu v tomto štáte veľmi vyhovuje. A je jedno či sa nachádzajú v tábore modrých, červených, zelených alebo iných. Sú infiltrovaní všade.

Made by: Chorý Mozog
Edit: aj tí pracujúci Rómovia majú zmapovné dvory a záhrady vo svojom okolí? Aj tí pracujúci Rómovia vedia, kde býva osamelý starší človek?
Excise Duty
14.02.14,07:13
Tzv. prikázaný amerikánsky biznis.:rolleyes:
Pardon, a je snáď nejaký zákon alebo nariadenie, ktoré by prikazovali podriadiť sa tomu biznisu? Ja mám svoju ženu rád a vážim si ju rovnako po celý rok, nepotrebujem na to, aby som ju ctil nejaké sviatky ako Valentína či MDŽ a mastil vrecká niekomu, kto na tom chce profitovať.
Deň matiek a otcov je krásny sviatok, spájajúci rodinu, uvedomenie hodnôt.
Naša rodina ctí hodnoty a je spojená pevným putom 365 dní do roka, a to aj bez akýchkoľvek sviatkov.
LukyKs
14.02.14,07:14
Zo svojich daní im dávame asi málo keď nám to oplácajú takto.http://www.topky.sk/cl/100370/1377963/Dalsie-brutalne-prepady-na-vychode--Starenku-dobili-do-bezvedomia--druhu-povlacili-po-zemi-
No zaujímavé, že bieli zmrdi robia to isté, ale nikto o tom neinformuje. To je tá "objektivita". Alebo keď niečo takéto urobí biely, je to OK :mad:
Pod toto som ochotná sa verejne podpísať: každý Róm ma zmapované dvory a záhrady vo svojom okolí. Každý Róm vie, kde býva osamelý starší človek. Smetiari majú zmapovaný stav životnej úrovne obyvateľov rodinných domov!
Osobne si ani nechcem predstaviť, čo prežívajú v súčasnosti starí ľudia v niektorých lokalitách na Slovensku.
Treba sa zamyslieť aj nad dôvodmi, prečo táto situácia vznikla. V spoločnosti došlo k fatálnej chybe riadenia a stratégie štátu.
Do revolúcie pracovali, od revolúcie mnohí začali "parazitovať" na štáte a teraz sa ocitli vo svojej pasci. Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika.
Je samozrejmé, že táto situácia a zbabelosť niekomu v tomto štáte veľmi vyhovuje. A je jedno či sa nachádzajú v tábore modrých, červených, zelených alebo iných. Sú infiltrovaní všade.
Korella ty si jak chorella (alebo ochorella - napr na XENOFÓBIU :D )
alaya1
14.02.14,07:16
Zo svojich daní im dávame asi málo keď nám to oplácajú takto.http://www.topky.sk/cl/100370/1377963/Dalsie-brutalne-prepady-na-vychode--Starenku-dobili-do-bezvedomia--druhu-povlacili-po-zemi-

Mas pravdu, je jedno ci je z osady, ci z mesta, vychcani su vsetci.
lujza.j
14.02.14,07:16
Neznasam " naordinovane sviatky"!!!... Ani svatek matiek,otcov....to ze ich lubim im dokazujem a poviem prirodzene....bezne...
Valentin...uplny hnus...vsetci naokolo su z toho na mako.....:eek:
willma
14.02.14,07:21
lujza na Valentína na mäkko? - no môžem na takého Valentína :P
lujza.j
14.02.14,07:25
Wilmuš ja normalne penim.....kazdy kazdeho...uz mas valentinku nachystanu.....pomoc:eek:
alaya1
14.02.14,07:36
:)
http://i.sme.sk/cdata/6/71/7102236/pk_valentin1_14214_map_r7097-r741-st.ir3-_t300.jpg
http://presov.korzar.sme.sk/c/7102236/valentin-zaplnil-predajne-oslavuju-ho-najma-mladi.html
korela
14.02.14,07:46
Pod toto som ochotná sa verejne podpísať: každý Róm ma zmapované dvory a záhrady vo svojom okolí. Každý Róm vie, kde býva osamelý starší človek. Smetiari majú zmapovaný stav životnej úrovne obyvateľov rodinných domov!
Osobne si ani nechcem predstaviť, čo prežívajú v súčasnosti starí ľudia v niektorých lokalitách na Slovensku.
Treba sa zamyslieť aj nad dôvodmi, prečo táto situácia vznikla. V spoločnosti došlo k fatálnej chybe riadenia a stratégie štátu.
Do revolúcie pracovali, od revolúcie mnohí začali "parazitovať" na štáte a teraz sa ocitli vo svojej pasci. Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika.
Je samozrejmé, že táto situácia a zbabelosť niekomu v tomto štáte veľmi vyhovuje. A je jedno či sa nachádzajú v tábore modrých, červených, zelených alebo iných. Sú infiltrovaní všade.

Made by: Chorý Mozog
Edit: aj tí pracujúci Rómovia majú zmapovné dvory a záhrady vo svojom okolí? Aj tí pracujúci Rómovia vedia, kde býva osamelý starší človek?
Chorý mozog si si mohla odpustiť, Zaváňa agresivitou. Alebo to máš v génoch?
Ja neskrývam, že som v detstve vyrastala s takmer všetkými menšinami Slovenska a teda aj s cigáňmi. Spolu sme sa hrávali, kamarátili, vtedy sa po tejto stránke žilo úplne inak ako dnes. Ja nemám problém sa porozprávať aj dnes so žiadnym Rómom, aj sa rozprávam, ak ho osobne poznám. Tie "múdrosti", čom som napísala, mám práve od nich. Takže je to reália, darmo sa hneváš. Aj od zamestnaných, aj nezamestnaných.
Aj veci po deťoch som im dávala, ešte aj nedávno, ale už iba symbolicky. Pretože síce nedovyučenej matke, ale zvládla by svoje remeslo, ktorá rodí jedno dieťa za druhým a necháva ich vyrastať v detských domovoch, to už podporovať nebudem. Má oveľa vyššiu životnú úroveň, ako tí skopaní starci a stareny. Od plazmy po taxíky a kaviarne. Ale keď ju s grupou zbadám kaviarni, strčila by sa najradšej pod zem. Čo ju poznám, nerobila celý život. Chorá nie je.
Neposudzujem situáciu podľa jednej rodiny. To je dúfam, samozrejmosť.
Ja som jasne napísala, že: "Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika."
A reagovala som na situáciu z článku, a nie je prvý s týmto obsahom http://www.topky.sk/cl/100370/1377963/Dalsie-brutalne-prepady-na-vychode--Starenku-dobili-do-bezvedomia--druhu-povlacili-po-zemi-
korela
14.02.14,07:48
Zo svojich daní im dávame asi málo keď nám to oplácajú takto.http://www.topky.sk/cl/100370/1377963/Dalsie-brutalne-prepady-na-vychode--Starenku-dobili-do-bezvedomia--druhu-povlacili-po-zemi-
No zaujímavé, že bieli zmrdi robia to isté, ale nikto o tom neinformuje. To je tá "objektivita". Alebo keď niečo takéto urobí biely, je to OK :mad:
Pod toto som ochotná sa verejne podpísať: každý Róm ma zmapované dvory a záhrady vo svojom okolí. Každý Róm vie, kde býva osamelý starší človek. Smetiari majú zmapovaný stav životnej úrovne obyvateľov rodinných domov!
Osobne si ani nechcem predstaviť, čo prežívajú v súčasnosti starí ľudia v niektorých lokalitách na Slovensku.
Treba sa zamyslieť aj nad dôvodmi, prečo táto situácia vznikla. V spoločnosti došlo k fatálnej chybe riadenia a stratégie štátu.
Do revolúcie pracovali, od revolúcie mnohí začali "parazitovať" na štáte a teraz sa ocitli vo svojej pasci. Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika.
Je samozrejmé, že táto situácia a zbabelosť niekomu v tomto štáte veľmi vyhovuje. A je jedno či sa nachádzajú v tábore modrých, červených, zelených alebo iných. Sú infiltrovaní všade.
Korella ty si jak chorella (alebo ochorella - napr na XENOFÓBIU :D )
Aj ten článok je xenofóbny?
Llívia
14.02.14,08:02
Pod toto som ochotná sa verejne podpísať: každý Róm ma zmapované dvory a záhrady vo svojom okolí. Každý Róm vie, kde býva osamelý starší človek. Smetiari majú zmapovaný stav životnej úrovne obyvateľov rodinných domov!
Osobne si ani nechcem predstaviť, čo prežívajú v súčasnosti starí ľudia v niektorých lokalitách na Slovensku.
Treba sa zamyslieť aj nad dôvodmi, prečo táto situácia vznikla. V spoločnosti došlo k fatálnej chybe riadenia a stratégie štátu.
Do revolúcie pracovali, od revolúcie mnohí začali "parazitovať" na štáte a teraz sa ocitli vo svojej pasci. Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika.
Je samozrejmé, že táto situácia a zbabelosť niekomu v tomto štáte veľmi vyhovuje. A je jedno či sa nachádzajú v tábore modrých, červených, zelených alebo iných. Sú infiltrovaní všade.

Made by: Chorý Mozog
Edit: aj tí pracujúci Rómovia majú zmapovné dvory a záhrady vo svojom okolí? Aj tí pracujúci Rómovia vedia, kde býva osamelý starší človek?
Chorý mozog si si mohla odpustiť, Zaváňa agresivitou. Alebo to máš v génoch?
Ja neskrývam, že som v detstve vyrastala s takmer všetkými menšinami Slovenska a teda aj s cigáňmi. Spolu sme sa hrávali, kamarátili, vtedy sa po tejto stránke žilo úplne inak ako dnes. Ja nemám problém sa porozprávať aj dnes so žiadnym Rómom, aj sa rozprávam, ak ho osobne poznám. Tie "múdrosti", čom som napísala, mám práve od nich. Takže je to reália, darmo sa hneváš. Aj od zamestnaných, aj nezamestnaných.
Aj veci po deťoch som im dávala, ešte aj nedávno, ale už iba symbolicky. Pretože síce nedovyučenej matke, ale zvládla by svoje remeslo, ktorá rodí jedno dieťa za druhým a necháva ich vyrastať v detských domovoch, to už podporovať nebudem. Má oveľa vyššiu životnú úroveň, ako tí skopaní starci a stareny. Od plazmy po taxíky a kaviarne. Ale keď ju s grupou zbadám kaviarni, strčila by sa najradšej pod zem. Čo ju poznám, nerobila celý život. Chorá nie je.
Neposudzujem situáciu podľa jednej rodiny. To je dúfam, samozrejmosť.
Ja som jasne napísala, že: "Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika."
A reagovala som na situáciu z článku, a nie je prvý s týmto obsahom http://www.topky.sk/cl/100370/1377963/Dalsie-brutalne-prepady-na-vychode--Starenku-dobili-do-bezvedomia--druhu-povlacili-po-zemi-
Stojím si za tým, čo som napísala. Tvoje vyjadrenie srší xenofóbiou. Aj tak ti však gratulujem, že poznáš každého jedného Róma na Slovensku :-) Ten článok odporúčam lepšie prečítať, v prvých dvoch prípadoch nepíšu, že to urobili Rómovia. Mohli to byť aj bieli zmrdi :-)
Llívia
14.02.14,08:04
Zo svojich daní im dávame asi málo keď nám to oplácajú takto.http://www.topky.sk/cl/100370/1377963/Dalsie-brutalne-prepady-na-vychode--Starenku-dobili-do-bezvedomia--druhu-povlacili-po-zemi-
No zaujímavé, že bieli zmrdi robia to isté, ale nikto o tom neinformuje. To je tá "objektivita". Alebo keď niečo takéto urobí biely, je to OK :mad:
Pod toto som ochotná sa verejne podpísať: každý Róm ma zmapované dvory a záhrady vo svojom okolí. Každý Róm vie, kde býva osamelý starší človek. Smetiari majú zmapovaný stav životnej úrovne obyvateľov rodinných domov!
Osobne si ani nechcem predstaviť, čo prežívajú v súčasnosti starí ľudia v niektorých lokalitách na Slovensku.
Treba sa zamyslieť aj nad dôvodmi, prečo táto situácia vznikla. V spoločnosti došlo k fatálnej chybe riadenia a stratégie štátu.
Do revolúcie pracovali, od revolúcie mnohí začali "parazitovať" na štáte a teraz sa ocitli vo svojej pasci. Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika.
Je samozrejmé, že táto situácia a zbabelosť niekomu v tomto štáte veľmi vyhovuje. A je jedno či sa nachádzajú v tábore modrých, červených, zelených alebo iných. Sú infiltrovaní všade.
Korella ty si jak chorella (alebo ochorella - napr na XENOFÓBIU :D )
Aj ten článok je xenofóbny?
Áno, je. Úmyselne spája nové prípady prepadov, pri ktorých nie sú známi páchatelia, s prípadmi, kde boli páchateľmi Rómovia, čím sa autor snaží čitateľom podsunúť, že aj tí neznámi páchatelia sú Rómovia.
Kvaka
14.02.14,08:12
Ja len nechápem, keď toto tu čítam, prečo neprijmete názor a skúsenosti starších a skúsenejších, akým právom korelu hneď nálepkujete. Ja som tiež vyrastala v takom prostredí, vždy sme sa ako deti cigáňov báli. Mala som starú mamu, kde som chodila v 50 rokoch na prázdniny, sama vlakom a bolo pre mňa utrpením prejsť cestu zo stanice k babke, veru vedeli ubližovať už vtedy a dosť, hádzali kamene po mne a nikdy som ich nevidela chodiť do roboty, teda aspoň matky boli vždy doma. Koľko času a možností mali, aby svoje deti viedli k iným hodnotám, nevyužili, majú to proste v génoch, česť výnimkám.
Llívia
14.02.14,08:14
Ja len nechápem, keď toto tu čítam, prečo neprijmete názor a skúsenosti starších a skúsenejších, akým právom korelu hneď nálepkujete. Ja som tiež vyrastala v takom prostredí, vždy sme sa ako deti cigáňov báli. Mala som starú mamu, kde som chodila v 50 rokoch na prázdniny, sama vlakom a bolo pre mňa utrpením prejsť cestu zo stanice k babke, veru vedeli ubližovať už vtedy a dosť, hádzali kamene po mne a nikdy som ich nevidela chodiť do roboty, teda aspoň matky boli vždy doma. Koľko času a možností mali, aby svoje deti viedli k iným hodnotám, nevyužili, majú to proste v génoch, česť výnimkám.
Akým právom nálepkuje Korela všetkých Rómov za zlých?
Kvaka
14.02.14,08:14
A Llívia, máš pravdu, aj bieli zmrdi robia takéto prepady, ale myslím, že aj o nich sa dosť píše.
Llívia
14.02.14,08:16
A Llívia, máš pravdu, aj bieli zmrdi robia takéto prepady, ale myslím, že aj o nich sa dosť píše.
Nájdi mi nejaké príspevky v tejto téme napr. na posledných 3 stranách :-)
Kvaka
14.02.14,08:17
Nebudem hľadať, načo?
Kvaka
14.02.14,08:23
Včera som v TN začula z jedneho rozhovoru:
Je pravda, že láska kvitne v každom veku. Prečo je to tak? Odpoveď: Lebo srdce nemá vrásky. :))))
lujza.j
14.02.14,08:27
Tiez mam ciganov v "kolonke".....cest vynimkam!
alaya1
14.02.14,08:27
Uz ma taketo clanky ani nesokuju. Ked syn zabije matku, vnuk popicha dedka a podpali mu dom, vyhodenie psa z balkona je uz asi pre citatelov menej zarazajuce.http://www.cas.sk/clanok/273069/zachvat-sialenosti-majitelka-vyhodila-malu-sucku-z-balkona.html
lujza.j
14.02.14,08:30
Ja uz ani necitam tieto zverstva....ani ich nechcem v tv novinach vidiet....ludia maju dost sa co obracat a miesto toho,ze by nieco pozitivne tak toto....to robia schvalne...
korela
14.02.14,08:31
Zo svojich daní im dávame asi málo keď nám to oplácajú takto.http://www.topky.sk/cl/100370/1377963/Dalsie-brutalne-prepady-na-vychode--Starenku-dobili-do-bezvedomia--druhu-povlacili-po-zemi-
No zaujímavé, že bieli zmrdi robia to isté, ale nikto o tom neinformuje. To je tá "objektivita". Alebo keď niečo takéto urobí biely, je to OK :mad:
Pod toto som ochotná sa verejne podpísať: každý Róm ma zmapované dvory a záhrady vo svojom okolí. Každý Róm vie, kde býva osamelý starší človek. Smetiari majú zmapovaný stav životnej úrovne obyvateľov rodinných domov!
Osobne si ani nechcem predstaviť, čo prežívajú v súčasnosti starí ľudia v niektorých lokalitách na Slovensku.
Treba sa zamyslieť aj nad dôvodmi, prečo táto situácia vznikla. V spoločnosti došlo k fatálnej chybe riadenia a stratégie štátu.
Do revolúcie pracovali, od revolúcie mnohí začali "parazitovať" na štáte a teraz sa ocitli vo svojej pasci. Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika.
Je samozrejmé, že táto situácia a zbabelosť niekomu v tomto štáte veľmi vyhovuje. A je jedno či sa nachádzajú v tábore modrých, červených, zelených alebo iných. Sú infiltrovaní všade.
Korella ty si jak chorella (alebo ochorella - napr na XENOFÓBIU :D )
Aj ten článok je xenofóbny?
Áno, je. Úmyselne spája nové prípady prepadov, pri ktorých nie sú známi páchatelia, s prípadmi, kde boli páchateľmi Rómovia, čím sa autor snaží čitateľom podsunúť, že aj tí neznámi páchatelia sú Rómovia.
Máš prax v redakcii? Ak nie, tak sa k tomu nevyjadruj.
Pokiaľ boli obete pri vedomí, tak snáď vedia, kto ich dobil. Že sú zatiaľ neznámi, to je iná vec.
Štatistika vyjde na povrch časom. Čas ukáže.
A začni sa radšej zaoberať niečím konštruktívnym ako im žalostnú životnú situáciu zmeniť na ľudsky dôstojnú. Aby ťa niečo podobné, nedajbože, alebo tvojich blízkych nepostretlo.
Ja už na to nemám sily.
Stačí sa pozrieť do Fínska, ako začlenili ich deti do školskej dochádzky. A zdarne. Iba mizivé percento povinnú školskú dochádzku neskončí.
Chyba je u nás v systéme, zanedbal sa problém.
Llívia
14.02.14,08:31
Nebudem hľadať, načo?
Napísala si, že sa o nich (bielych zmrdoch - pozn.) tiež dosť píše. Tak nato. Že či tu niečo nájdeš.
Llívia
14.02.14,08:32
Ja uz ani necitam tieto zverstva....ani ich nechcem v tv novinach vidiet....ludia maju dost sa co obracat a miesto toho,ze by nieco pozitivne tak toto....to robia schvalne...
Aj túto tému by si potom mala prestať čítať :D
lujza.j
14.02.14,08:33
Ja uz ani necitam tieto zverstva....ani ich nechcem v tv novinach vidiet....ludia maju dost sa co obracat a miesto toho,ze by nieco pozitivne tak toto....to robia schvalne...
Aj túto tému by si potom mala prestať čítať :D
Nieco odfiltrujem:D
sito
14.02.14,08:35
Včera som v TN začula z jedneho rozhovoru:
Je pravda, že láska kvitne v každom veku. Prečo je to tak? Odpoveď: Lebo srdce nemá vrásky. :))))

A preto naň majú zálusk, porážky. :);)
Llívia
14.02.14,08:36
Máš prax v redakcii? Ak nie, tak sa k tomu nevyjadruj.
Pokiaľ boli obete pri vedomí, tak snáď vedia, kto ich dobil. Že sú zatiaľ neznámi, to je iná vec.
Štatistika vyjde na povrch časom. Čas ukáže.
A začni sa radšej zaoberať niečím konštruktívnym ako im žalostnú životnú situáciu zmeniť na ľudsky dôstojnú. Aby ťa niečo podobné, nedajbože, alebo tvojich blízkych nepostretlo.
Ja už na to nemám sily.
Stačí sa pozrieť do Fínska, ako začlenili ich deti do školskej dochádzky. A zdarne. Iba mizivé percento povinnú školskú dochádzku neskončí.
Chyba je u nás v systéme, zanedbal sa problém.
Budem sa vyjadrovať k čomu ja chcem ;) A ak milosťpani dovolia, tak aj zaoberať sa budem tým, čím chcem ja ;)

Mimochodom, keby sa naisto vedelo, že to spáchali Rómovia, bolo by to tam napísané.
korela
14.02.14,08:38
Niektorí sa tu so mnou naťahujú, neviem z akého dôvodu. Ak sa náhodou vydáte vlakom na Sicíliu, alebo vôbec na juh krajiny a spomeniete Talianovi kam sa poberáte, tak vás v okamihu upozornia, aby ste si dávali pozor v okolí Neapola. Najhoršia časť cesty, čo sa týka krádeží.
Akoby sme nežili všetci teraz v tej istej dobe a nevedeli o sebe navzájom. Všetci sme zosieťovaní, čo prežíva jeden, dotýka sa to aj druhého. Pred tým nikto neutečie..
Llívia
14.02.14,08:40
So mnou sa tu niektorí tiež naťahujú, neviem z akého dôvodu. Niektorí vypatlanci si o mne dokonca myslia, že som Rómka :eek: Mám plakať alebo čo? :confused:
korela
14.02.14,08:40
Máš prax v redakcii? Ak nie, tak sa k tomu nevyjadruj.
Pokiaľ boli obete pri vedomí, tak snáď vedia, kto ich dobil. Že sú zatiaľ neznámi, to je iná vec.
Štatistika vyjde na povrch časom. Čas ukáže.
A začni sa radšej zaoberať niečím konštruktívnym ako im žalostnú životnú situáciu zmeniť na ľudsky dôstojnú. Aby ťa niečo podobné, nedajbože, alebo tvojich blízkych nepostretlo.
Ja už na to nemám sily.
Stačí sa pozrieť do Fínska, ako začlenili ich deti do školskej dochádzky. A zdarne. Iba mizivé percento povinnú školskú dochádzku neskončí.
Chyba je u nás v systéme, zanedbal sa problém.
Budem sa vyjadrovať k čomu ja chcem ;) A ak milosťpani dovolia, tak aj zaoberať sa budem tým, čím chcem ja ;)

Mimochodom, keby sa naisto vedelo, že to spáchali Rómovia, bolo by to tam napísané.
No, vidíš, to je presne to, čo si nepochopila.
Llívia
14.02.14,08:41
Máš prax v redakcii? Ak nie, tak sa k tomu nevyjadruj.
Pokiaľ boli obete pri vedomí, tak snáď vedia, kto ich dobil. Že sú zatiaľ neznámi, to je iná vec.
Štatistika vyjde na povrch časom. Čas ukáže.
A začni sa radšej zaoberať niečím konštruktívnym ako im žalostnú životnú situáciu zmeniť na ľudsky dôstojnú. Aby ťa niečo podobné, nedajbože, alebo tvojich blízkych nepostretlo.
Ja už na to nemám sily.
Stačí sa pozrieť do Fínska, ako začlenili ich deti do školskej dochádzky. A zdarne. Iba mizivé percento povinnú školskú dochádzku neskončí.
Chyba je u nás v systéme, zanedbal sa problém.
Budem sa vyjadrovať k čomu ja chcem ;) A ak milosťpani dovolia, tak aj zaoberať sa budem tým, čím chcem ja ;)

Mimochodom, keby sa naisto vedelo, že to spáchali Rómovia, bolo by to tam napísané.
No, vidíš, to je presne to, čo si nepochopila.
Zato ty chápeš všetko dokonale. To bude tým Valentínom :-)
Kvaka
14.02.14,08:46
Valentín bol biskupom, ktorý napriek zákazu rímskeho cisára Claudia II tajne sobášil zamilované páry. Biskup skončil vo väzení, kde sa zamiloval do dozorcovej slepej dcéry. Údajne jej vrátil zrak a pred popravou jej napísal odkaz: „Od tvojho Valentína.“ Tak vznikla prvá symbolická valentínka.
Sviatok sv. Valentína však vznikol až o pár storočí neskôr. Na počesť biskupa Valentína ho 14. februára 496 vyhlásil pápež Gelasius.

http://www.pluska.sk/zena/pribehy/ako-vznikol-sviatok-sv-valentina-toto-ste-mozno-nevedeli.html
korela
14.02.14,08:46
Tuším ten nick SamuelSK so svojimi víziami mal pravdu. Bieda a hlad je ..... .
sito
14.02.14,08:49
So mnou sa tu niektorí tiež naťahujú, neviem z akého dôvodu. Niektorí vypatlanci si o mne dokonca myslia, že som Rómka :eek: Mám plakať alebo čo? :confused:

:eek: ... a nie si ? ;):)
korela
14.02.14,08:52
Ja len nechápem, keď toto tu čítam, prečo neprijmete názor a skúsenosti starších a skúsenejších, akým právom korelu hneď nálepkujete. Ja som tiež vyrastala v takom prostredí, vždy sme sa ako deti cigáňov báli. Mala som starú mamu, kde som chodila v 50 rokoch na prázdniny, sama vlakom a bolo pre mňa utrpením prejsť cestu zo stanice k babke, veru vedeli ubližovať už vtedy a dosť, hádzali kamene po mne a nikdy som ich nevidela chodiť do roboty, teda aspoň matky boli vždy doma. Koľko času a možností mali, aby svoje deti viedli k iným hodnotám, nevyužili, majú to proste v génoch, česť výnimkám.
Akým právom nálepkuje Korela všetkých Rómov za zlých?
Posledný raz ti okopírujem moju myšlienku: "Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika."
Myslím, že každému okrem teba je to dostatočne jasné. Iba toľko ku "každému Rómovi" v kontexte citovaného článku.
Llívia
14.02.14,08:55
Valentín bol biskupom, ktorý napriek zákazu rímskeho cisára Claudia II tajne sobášil zamilované páry. Biskup skončil vo väzení, kde sa zamiloval do dozorcovej slepej dcéry. Údajne jej vrátil zrak a pred popravou jej napísal odkaz: „Od tvojho Valentína.“ Tak vznikla prvá symbolická valentínka.
Sviatok sv. Valentína však vznikol až o pár storočí neskôr. Na počesť biskupa Valentína ho 14. februára 496 vyhlásil pápež Gelasius.

http://www.pluska.sk/zena/pribehy/ako-vznikol-sviatok-sv-valentina-toto-ste-mozno-nevedeli.html
Cirkev si neprivlastnila len Vianoce :D
http://cs.wikipedia.org/wiki/Den_svat%C3%A9ho_Valent%C3%BDna
Llívia
14.02.14,08:56
So mnou sa tu niektorí tiež naťahujú, neviem z akého dôvodu. Niektorí vypatlanci si o mne dokonca myslia, že som Rómka :eek: Mám plakať alebo čo? :confused:

:eek: ... a nie si ? ;):)
Cogito ergo sum :)
alaya1
14.02.14,08:56
Zo spevacky, tanecnica :)
O zábavu bude u Geissenovcov postarané: Milionárka Carmen má pred sebou poriadne náročnú výzvu!http://www.cas.sk/clanok/273013/o-zabavu-bude-u-geissenovcov-postarane-milionarka-carmen-ma-pred-sebou-poriadne-narocnu-vyzvu.html
Llívia
14.02.14,08:58
Ja len nechápem, keď toto tu čítam, prečo neprijmete názor a skúsenosti starších a skúsenejších, akým právom korelu hneď nálepkujete. Ja som tiež vyrastala v takom prostredí, vždy sme sa ako deti cigáňov báli. Mala som starú mamu, kde som chodila v 50 rokoch na prázdniny, sama vlakom a bolo pre mňa utrpením prejsť cestu zo stanice k babke, veru vedeli ubližovať už vtedy a dosť, hádzali kamene po mne a nikdy som ich nevidela chodiť do roboty, teda aspoň matky boli vždy doma. Koľko času a možností mali, aby svoje deti viedli k iným hodnotám, nevyužili, majú to proste v génoch, česť výnimkám.
Akým právom nálepkuje Korela všetkých Rómov za zlých?
Posledný raz ti okopírujem moju myšlienku: "Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika."
Myslím, že každému okrem teba je to dostatočne jasné. Iba toľko ku "každému Rómovi" v kontexte citovaného článku.
Poslednýkrát ti kopírujem TVOJU myšlienku:

...Pod toto som ochotná sa verejne podpísať: každý Róm ma zmapované dvory a záhrady vo svojom okolí. Každý Róm vie, kde býva osamelý starší človek. ...
Hej, snažila si sa naznačiť, že mapujú kvôli novým mapám :D a všetci :D
Llívia
14.02.14,09:02
Dá sa nejako zistiť, ktoré témy mám ako sledované?
buchač
14.02.14,09:05
Neznasam " naordinovane sviatky"!!!... Ani svatek matiek,otcov....to ze ich lubim im dokazujem a poviem prirodzene....bezne...
Valentin...uplny hnus...vsetci naokolo su z toho na mako.....:eek:

....skôr na tvrdo ......:---:D


http://img.janforman.com/?id=ORALe3vo.jpg
sito
14.02.14,09:37
Dá sa nejako zistiť, ktoré témy mám ako sledované?

Da. Dá!
sito
14.02.14,09:47
So mnou sa tu niektorí tiež naťahujú, neviem z akého dôvodu. Niektorí vypatlanci si o mne dokonca myslia, že som Rómka :eek: Mám plakať alebo čo? :confused:

:eek: ... a nie si ? ;):)
Cogito ergo sum :)

... som, som ... ale či si?
Llívia
14.02.14,10:53
So mnou sa tu niektorí tiež naťahujú, neviem z akého dôvodu. Niektorí vypatlanci si o mne dokonca myslia, že som Rómka :eek: Mám plakať alebo čo? :confused:

:eek: ... a nie si ? ;):)
Cogito ergo sum :)

... som, som ... ale či si?
Čo si myslíš ty? :)
Llívia
14.02.14,10:53
Niekto má krásny deň, zas sa realizuje rozdávaním mínusových bodov :D
Llívia
14.02.14,10:54
Dá sa nejako zistiť, ktoré témy mám ako sledované?

Da. Dá!
Druhá otázka k tomu problému: Ako? Kde? Najepšie foto inštruktáž. Ďakujem :)
Tweety
14.02.14,10:56
Hore vpravo v téme máš sledovať, klikni a zafajkni.
Llívia
14.02.14,11:03
Hore vpravo v téme máš sledovať, klikni a zafajkni.
Pýtala som sa, ako zistím, ktoré mám pridané ako sledované, nie ako si nastavím sledovanie, čo už dávno viem.
Tweety
14.02.14,11:04
Tak prepáč. Je to v nastaveniach
http://www.porada.sk/usercp.php
sito
14.02.14,11:05
So mnou sa tu niektorí tiež naťahujú, neviem z akého dôvodu. Niektorí vypatlanci si o mne dokonca myslia, že som Rómka :eek: Mám plakať alebo čo? :confused:

:eek: ... a nie si ? ;):)
Cogito ergo sum :)

... som, som ... ale či si?
Čo si myslíš ty? :)

... tiež som ... :D:mee::D
Llívia
14.02.14,11:08
So mnou sa tu niektorí tiež naťahujú, neviem z akého dôvodu. Niektorí vypatlanci si o mne dokonca myslia, že som Rómka :eek: Mám plakať alebo čo? :confused:

:eek: ... a nie si ? ;):)
Cogito ergo sum :)

... som, som ... ale či si?
Čo si myslíš ty? :)

... tiež som ... :D:mee::D
Je to podstatné?
Llívia
14.02.14,11:08
Tak prepáč. Je to v nastaveniach
http://www.porada.sk/usercp.php
Také ľahké :D Ďakujem :)
sito
14.02.14,11:10
Hore vpravo v téme máš sledovať, klikni a zafajkni.
Pýtala som sa, ako zistím, ktoré mám pridané ako sledované, nie ako si nastavím sledovanie, čo už dávno viem.

Málo snoríš! Bývalo to na začiatku témy, každej, vraj zbytočnosť, ale bolo vidieť záujem o tému.

Klikni si na svoj profil, posledné tvoje príspevky, tam uvidíš to ako si sledovaná, čítaná. :);)
Llívia
14.02.14,11:12
Sito, Tweety mi už dobre poradila. Ty píšeš o niečom inom.
sito
14.02.14,11:12
Tak prepáč. Je to v nastaveniach
http://www.porada.sk/usercp.php
Také ľahké :D Ďakujem :)

Prve ...
alaya1
14.02.14,11:22
lujza.j
14.02.14,11:53
http://www.cas.sk/clanok/273113/snoubordista-kotsenburg-prezradil-o-olympijskej-dedine-sexuje-sa-tam-jedna-radost.html

....no asi tak....cest vynimkam.... poznala som jedneho olympionika...toto bola odpoved,ze ako bolo na olympiade....
LukyKs
14.02.14,11:54
Ja len nechápem, keď toto tu čítam, prečo neprijmete názor a skúsenosti starších a skúsenejších, akým právom korelu hneď nálepkujete. Ja som tiež vyrastala v takom prostredí, vždy sme sa ako deti cigáňov báli. Mala som starú mamu, kde som chodila v 50 rokoch na prázdniny, sama vlakom a bolo pre mňa utrpením prejsť cestu zo stanice k babke, veru vedeli ubližovať už vtedy a dosť, hádzali kamene po mne a nikdy som ich nevidela chodiť do roboty, teda aspoň matky boli vždy doma. Koľko času a možností mali, aby svoje deti viedli k iným hodnotám, nevyužili, majú to proste v génoch, česť výnimkám.
Akým právom nálepkuje Korela všetkých Rómov za zlých?
Posledný raz ti okopírujem moju myšlienku: "Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika."
Myslím, že každému okrem teba je to dostatočne jasné. Iba toľko ku "každému Rómovi" v kontexte citovaného článku.
Poslednýkrát ti kopírujem TVOJU myšlienku:

...Pod toto som ochotná sa verejne podpísať: každý Róm ma zmapované dvory a záhrady vo svojom okolí. Každý Róm vie, kde býva osamelý starší človek. ...
Hej, snažila si sa naznačiť, že mapujú kvôli novým mapám :D a všetci :D

Slovo : "každý" aj ja chápem ako "všetci" :D
LukyKs
14.02.14,11:58
Zo svojich daní im dávame asi málo keď nám to oplácajú takto.http://www.topky.sk/cl/100370/1377963/Dalsie-brutalne-prepady-na-vychode--Starenku-dobili-do-bezvedomia--druhu-povlacili-po-zemi-
No zaujímavé, že bieli zmrdi robia to isté, ale nikto o tom neinformuje. To je tá "objektivita". Alebo keď niečo takéto urobí biely, je to OK :mad:
Pod toto som ochotná sa verejne podpísať: každý Róm ma zmapované dvory a záhrady vo svojom okolí. Každý Róm vie, kde býva osamelý starší človek. Smetiari majú zmapovaný stav životnej úrovne obyvateľov rodinných domov!
Osobne si ani nechcem predstaviť, čo prežívajú v súčasnosti starí ľudia v niektorých lokalitách na Slovensku.
Treba sa zamyslieť aj nad dôvodmi, prečo táto situácia vznikla. V spoločnosti došlo k fatálnej chybe riadenia a stratégie štátu.
Do revolúcie pracovali, od revolúcie mnohí začali "parazitovať" na štáte a teraz sa ocitli vo svojej pasci. Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika.
Je samozrejmé, že táto situácia a zbabelosť niekomu v tomto štáte veľmi vyhovuje. A je jedno či sa nachádzajú v tábore modrých, červených, zelených alebo iných. Sú infiltrovaní všade.
Korella ty si jak chorella (alebo ochorella - napr na XENOFÓBIU :D )
Aj ten článok je xenofóbny?

Možem sa ti ja na nejaký článok oné = nečítam linky (najma nie neobjektívne !! )

Ja vravím za seba,
aj ty vraj za seba !
LukyKs
14.02.14,12:00
Ja len nechápem, keď toto tu čítam, prečo neprijmete názor a skúsenosti starších a skúsenejších, akým právom korelu hneď nálepkujete. Ja som tiež vyrastala v takom prostredí, vždy sme sa ako deti cigáňov báli. Mala som starú mamu, kde som chodila v 50 rokoch na prázdniny, sama vlakom a bolo pre mňa utrpením prejsť cestu zo stanice k babke, veru vedeli ubližovať už vtedy a dosť, hádzali kamene po mne a nikdy som ich nevidela chodiť do roboty, teda aspoň matky boli vždy doma. Koľko času a možností mali, aby svoje deti viedli k iným hodnotám, nevyužili, majú to proste v génoch, česť výnimkám.
kvak
kvak
:D
korela
14.02.14,12:32
Ja len nechápem, keď toto tu čítam, prečo neprijmete názor a skúsenosti starších a skúsenejších, akým právom korelu hneď nálepkujete. Ja som tiež vyrastala v takom prostredí, vždy sme sa ako deti cigáňov báli. Mala som starú mamu, kde som chodila v 50 rokoch na prázdniny, sama vlakom a bolo pre mňa utrpením prejsť cestu zo stanice k babke, veru vedeli ubližovať už vtedy a dosť, hádzali kamene po mne a nikdy som ich nevidela chodiť do roboty, teda aspoň matky boli vždy doma. Koľko času a možností mali, aby svoje deti viedli k iným hodnotám, nevyužili, majú to proste v génoch, česť výnimkám.
Akým právom nálepkuje Korela všetkých Rómov za zlých?
Posledný raz ti okopírujem moju myšlienku: "Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika."
Myslím, že každému okrem teba je to dostatočne jasné. Iba toľko ku "každému Rómovi" v kontexte citovaného článku.
Poslednýkrát ti kopírujem TVOJU myšlienku:

...Pod toto som ochotná sa verejne podpísať: každý Róm ma zmapované dvory a záhrady vo svojom okolí. Každý Róm vie, kde býva osamelý starší človek. ...
Hej, snažila si sa naznačiť, že mapujú kvôli novým mapám :D a všetci :D
Hraješ neférovo, vytrhávaš veci z kontextu.
Kam prídu, je peklo. Aj keď ich netrápi bieda a hlad. Celá Európa sa snaží ich udržať na jej východe. Ako reagujú na nich v Británii, Francúzsku, Taliansku? Tí sa s nimi nebabrú, ak niečo nefunguje, zmenia legislatívu.
Tu nechávame radšej z územia odchádzať ďalšiu vlnu inteligencie z vlasti. Mňa nikto medzi xenofobikov do vreca hádzať nebude. Nemá dôvod. To sú fakty.
korela
14.02.14,12:34
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/02/10/article-2556033-1B5CBC4800000578-647_634x409.jpghttp://i.dailymail.co.uk/i/furniture/mobile/icon_camera_90x68.png+15

'Biological trash': A stray mother and her puppy sit by the railings of a motorway leading into the city of Sochi


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2556033/The-2000-stray-dogs-Sochi-faced-DEATH-Russian-billionaire-saved-them.html#ixzz2tImmbBZ9
Follow us: @MailOnline on Twitter (http://ec.tynt.com/b/rw?id=bBOTTqvd0r3Pooab7jrHcU&u=MailOnline) | DailyMail on Facebook (http://ec.tynt.com/b/rf?id=bBOTTqvd0r3Pooab7jrHcU&u=DailyMail)
Llívia
14.02.14,12:45
Ja len nechápem, keď toto tu čítam, prečo neprijmete názor a skúsenosti starších a skúsenejších, akým právom korelu hneď nálepkujete. Ja som tiež vyrastala v takom prostredí, vždy sme sa ako deti cigáňov báli. Mala som starú mamu, kde som chodila v 50 rokoch na prázdniny, sama vlakom a bolo pre mňa utrpením prejsť cestu zo stanice k babke, veru vedeli ubližovať už vtedy a dosť, hádzali kamene po mne a nikdy som ich nevidela chodiť do roboty, teda aspoň matky boli vždy doma. Koľko času a možností mali, aby svoje deti viedli k iným hodnotám, nevyužili, majú to proste v génoch, česť výnimkám.
Akým právom nálepkuje Korela všetkých Rómov za zlých?
Posledný raz ti okopírujem moju myšlienku: "Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika."
Myslím, že každému okrem teba je to dostatočne jasné. Iba toľko ku "každému Rómovi" v kontexte citovaného článku.
Poslednýkrát ti kopírujem TVOJU myšlienku:

...Pod toto som ochotná sa verejne podpísať: každý Róm ma zmapované dvory a záhrady vo svojom okolí. Každý Róm vie, kde býva osamelý starší človek. ...
Hej, snažila si sa naznačiť, že mapujú kvôli novým mapám :D a všetci :D
Hraješ neférovo, vytrhávaš veci z kontextu.
Kam prídu, je peklo. Aj keď ich netrápi bieda a hlad. Celá Európa sa snaží ich udržať na jej východe. Ako reagujú na nich v Británii, Francúzsku, Taliansku? Tí sa s nimi nebabrú, ak niečo nefunguje, zmenia legislatívu.
Tu nechávame radšej z územia odchádzať ďalšiu vlnu inteligencie z vlasti. Mňa nikto medzi xenofobikov do vreca hádzať nebude. Nemá dôvod. To sú fakty.

Slovo : "každý" aj ja chápem ako "všetci"

Hádžeš ich všetkých do jedného vreca, to je skutočne férové jednanie.

Neodchádza len inteligencia, ale aj iné profesie, no neodchádza kvôli Rómom, ale kvôli tomu, aká je tu situácia. A tú nezapríčilnili Rómovia!!! Bože, Korela, zobuď sa! Aj keby tu nebol jeden jediný Róm, ty vyšší dôchodok mať nebudeš a ani ti nebude lepšie.
LukyKs
14.02.14,12:49
Ja len nechápem, keď toto tu čítam, prečo neprijmete názor a skúsenosti starších a skúsenejších, akým právom korelu hneď nálepkujete. Ja som tiež vyrastala v takom prostredí, vždy sme sa ako deti cigáňov báli. Mala som starú mamu, kde som chodila v 50 rokoch na prázdniny, sama vlakom a bolo pre mňa utrpením prejsť cestu zo stanice k babke, veru vedeli ubližovať už vtedy a dosť, hádzali kamene po mne a nikdy som ich nevidela chodiť do roboty, teda aspoň matky boli vždy doma. Koľko času a možností mali, aby svoje deti viedli k iným hodnotám, nevyužili, majú to proste v génoch, česť výnimkám.
Akým právom nálepkuje Korela všetkých Rómov za zlých?
Posledný raz ti okopírujem moju myšlienku: "Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika."
Myslím, že každému okrem teba je to dostatočne jasné. Iba toľko ku "každému Rómovi" v kontexte citovaného článku.
Poslednýkrát ti kopírujem TVOJU myšlienku:

...Pod toto som ochotná sa verejne podpísať: každý Róm ma zmapované dvory a záhrady vo svojom okolí. Každý Róm vie, kde býva osamelý starší človek. ...
Hej, snažila si sa naznačiť, že mapujú kvôli novým mapám :D a všetci :D
Hraješ neférovo, vytrhávaš veci z kontextu.
Kam prídu, je peklo. Aj keď ich netrápi bieda a hlad. Celá Európa sa snaží ich udržať na jej východe. Ako reagujú na nich v Británii, Francúzsku, Taliansku? Tí sa s nimi nebabrú, ak niečo nefunguje, zmenia legislatívu.
Tu nechávame radšej z územia odchádzať ďalšiu vlnu inteligencie z vlasti. Mňa nikto medzi xenofobikov do vreca hádzať nebude. Nemá dôvod. To sú fakty.



Fakt si neuvedomuješ ako SPROSTO argumentuješ ????????

Ja totižto silno pochybujem, že napríklad rumuni (súčasť "celej Európy" ) sa ich snažia udržať na východe.

Tajne si myslím, že sa dokonca tešia ak od nich pár tisíc odíde na západ :D :D
g.mirka
14.02.14,17:09
mna dnes vytocila cena za povinnu servisnu prehliadku ERP - ved to je zlodejina, 42€ za trapnu kontrolu: klavesnica funguje, stierace stieraju!, zakon uklada max. lehotu 5 rokov, ale ak sa nieco stane,je to moj problem, tak zase nechcem riskovat, ale 42€?
misoft
14.02.14,18:17
Jééééj, ale je tu veselo ......... :D:D:D
Oliwa
14.02.14,18:46
Ja len nechápem, keď toto tu čítam, prečo neprijmete názor a skúsenosti starších a skúsenejších, akým právom korelu hneď nálepkujete. Ja som tiež vyrastala v takom prostredí, vždy sme sa ako deti cigáňov báli. Mala som starú mamu, kde som chodila v 50 rokoch na prázdniny, sama vlakom a bolo pre mňa utrpením prejsť cestu zo stanice k babke, veru vedeli ubližovať už vtedy a dosť, hádzali kamene po mne a nikdy som ich nevidela chodiť do roboty, teda aspoň matky boli vždy doma. Koľko času a možností mali, aby svoje deti viedli k iným hodnotám, nevyužili, majú to proste v génoch, česť výnimkám.
Nemienila som to nikdy nikde písať, ale Kvaka vo mne nechtiac oživila jednu spomienku: mala som 6 rokov, keď ma v centre mesta cestou zo školy s taškou na chrbte na pravé poludnie zastavili dvaja malí cigáni, aby som im dala korunu. Nemala som, tak som išla domov s rozbitou perou, zakrvavenou blúzkou a v šoku. Keďže doma práve nikto nebol, hľadala som pomoc v susedstve. A ešte veľmi, veľmi dlho som sa bála po tej ulici chodiť... Bolo to dávno, a vôbec si to nechcem pamätať...

PS: Keď som si to po sebe prečítala, tak ma zarazila podobnosť s kauzou Hedviga Malinová - len to déjà vu je nejaké celé v opačnom garde. No na rozdiel od neistoty v jej príbehu viem, že ten môj je pravdivý... A nebola z neho žiadna kauza. No čo sa zmenilo za celé tie desaťročia k lepšiemu? Minorita, majorita, neznášanlivosť, rasizmus, extrémizmus... Človek človeku vlkom... Quo vadis???
alaya1
15.02.14,17:25
myslim, ze komentar netreba. !!
http://www.cas.sk/clanok/273267/sedemclenny-gang-z-osady-napadol-dochodcu-po-brutalnom-utoku-sa-bude-liecit-pat-tyzdnov.html
Sedemčlenný gang z osady napadol dôchodcu, po brutálnom útoku sa bude liečiť päť týždňov!
Peggynka
15.02.14,18:00
myslim, ze komentar netreba. !!
http://www.cas.sk/clanok/273267/sedemclenny-gang-z-osady-napadol-dochodcu-po-brutalnom-utoku-sa-bude-liecit-pat-tyzdnov.html
Sedemčlenný gang z osady napadol dôchodcu, po brutálnom útoku sa bude liečiť päť týždňov!
Pokiaľ nebudú stíhať rodičov za kriminalitu neplnoletých,nepohneme sa z miesta.V UK s tým problém nemajú,len u nás sa im odpúšťa !
pavol54
15.02.14,18:09
myslim, ze komentar netreba. !!
http://www.cas.sk/clanok/273267/sedemclenny-gang-z-osady-napadol-dochodcu-po-brutalnom-utoku-sa-bude-liecit-pat-tyzdnov.html
Sedemčlenný gang z osady napadol dôchodcu, po brutálnom útoku sa bude liečiť päť týždňov!
Nedá mi použiť prirovnanie
Keď pes ktorý je vycvičený na stráženie objektu napadne niekoho je zaň zodpovedný jeho cvičiteľ teda majiteľ ako osoba spôsobilá niesť za neho právnu zodpovednosť a postih
Ak dieťa do 15 vycvičené svojimi vychovávateľmi na krádeže a násilnosti spôsobí niekomu ujmu, tak nie je ešte právne spôsobilé niesť zodpovednosť Prečo neplatí rovnaký zákon na osoby právne spôsobilé, ktorým sú zverené neplnoleté osoby do starostlivosti, ako na chovateľov psov? Alebo prídu medzi nás silní prezidenti (jako silnice) A budú nás chrániť svojimi pažami dieťa spraví bordel a podľa miery zavinenia zavrieť vychovávateľa. a dieťa po dobu hospitalizácie rodiča šup do zariadenia kde sa naučí, viete ako rýchlo by klesla A, kriminalita detí, B,pôrodnosť v problémových osadách
pavol54
15.02.14,18:30
Inak ja by som použil § 21 ods 1 trestného zákona - dospelý je účastník trestného činu nech dokáže že vinníkov nenaviedol
Oliwa
15.02.14,19:02
myslim, ze komentar netreba. !!
http://www.cas.sk/clanok/273267/sedemclenny-gang-z-osady-napadol-dochodcu-po-brutalnom-utoku-sa-bude-liecit-pat-tyzdnov.html
Sedemčlenný gang z osady napadol dôchodcu, po brutálnom útoku sa bude liečiť päť týždňov!
Pokiaľ nebudú stíhať rodičov za kriminalitu neplnoletých,nepohneme sa z miesta.V UK s tým problém nemajú,len u nás sa im odpúšťa !
Myslíte si, že keby naše deti "nedopatrením" vypálili národnú kultúrnu pamiatku, neboli by sme braní na zodpovednosť? Vidieť na vlastné oči to torzo Krásnej Hôrky, človeku sa nechce veriť, kde to žijeme. Toto by sa netolerovalo nikomu na svete, len u nás je kasta nedotknuteľných - ale v úplne opačnom význame ako v Indii...
kopretinka
15.02.14,21:08
taiko
15.02.14,22:10
nie som ani jeho zástancom , ani jeho odporcom, ale na SVK dnes naňho myslelo veľa ľudí. Možno, ten zápas prežíval so značnou dávkou

škodoradosti, ktorá je nám slovákom blízka.
Preco si myslis , ze Satan je skodoradostny? Tebe je skodoradost blizka?
taiko
15.02.14,22:37
Fakt si neuvedomuješ ako SPROSTO argumentuješ ????????

Ja totižto silno pochybujem, že napríklad rumuni (súčasť "celej Európy" ) sa ich snažia udržať na východe.

Tajne si myslím, že sa dokonca tešia ak od nich pár tisíc odíde na západ :D :D
1. Pocuj priatelu, Ty sa teraz zabavas, ci naozaj nerozumies?
2, Bol by si aj proti tomu, keby Korela napisala "Kazdy Rom, nesocializovany, nepoznajuci a neuplatnujuci zakladne slocialne, hygiencicke a moralne pravidla, cely zivot nepracujuci a iba poberajuci davky"?
3. Tiez by si proti nej tak vystupoval a vytrhaval veci z kontextu?
4.Napadlo ta ze pod vplyvom udalosti, moze z Korely hovorit okrem Tebou spominanej xenofobie (tym nehovorim, ze to tak je) aj strach o svoj zivot, alebo sucit so starymi ludmi, ktori sa o ten zivot boja?
5. Mas nejaku vedomost o o tom ked 3-ja "bieli" vyrastkovia skoro umlatili cloveka, kvoli par euram a slanine?
6. Bol si niekedy v Rumunsku?
7. Je pravdou, ze vacsina Romskej populacie "zije" prave vo vychodnej Europe?
kukučka
15.02.14,23:40
Taiko asi nepoznáš Kamila podľa rukopisu? Ty vieš, ja viem, korela vie a on tiež, že Rumunsko je v Európe, vieme aj ako to korela myslela, ale Kamil má radosť, ak sa má čoho chytiť a zadrieť, v poslednej dobe je prevažná väčšina jeho príspevkov
v tomto duchu.
taiko
15.02.14,23:45
Taiko asi nepoznáš Kamila podľa rukopisu? Ty vieš, ja viem, korela vie a on tiež, že Rumunsko je v Európe, vieme aj ako to korela myslela, ale Kamil má radosť, ak sa má čoho chytiť a zadrieť, v poslednej dobe je prevažná väčšina jeho príspevkov
v tomto duchu.
Nepoznam veru Kamila, ani jeho rukopis. Ved preto sa pytam :)
kukučka
15.02.14,23:59
Správne som mala napísať Milana a potom hociktoré z veľkého množstva jeho mien, skoro tisíc...;)

No a malá citácia z jedného jeho príspevku:

Ale kto chce ten pochopí, čo chcel básnik, alebo prispievateľ povedať.

Však Milanko? :D
buchač
16.02.14,08:08
Taiko asi nepoznáš Kamila podľa rukopisu? Ty vieš, ja viem, korela vie a on tiež, že Rumunsko je v Európe, vieme aj ako to korela myslela, ale Kamil má radosť, ak sa má čoho chytiť a zadrieť, v poslednej dobe je prevažná väčšina jeho príspevkov
v tomto duchu.
Nepoznam veru Kamila, ani jeho rukopis. Ved preto sa pytam :)
.....uč sa ....:D :D :D
buchač
16.02.14,08:09
Správne som mala napísať Milana a potom hociktoré z veľkého množstva jeho mien, skoro tisíc...;)

No a malá citácia z jedného jeho príspevku:

Ale kto chce ten pochopí, čo chcel básnik, alebo prispievateľ povedať.

Však Milanko? :D

Ale tá citácia je , kua , pravdivá .......či ??? ;):rolleyes:
srska
16.02.14,08:33
k tým cigánom.
kamarát cigán mi raz povedal: zapamätaj si - cigán je jak pes. keď zistí, že sa ho bojíš, zbije ťa
kopretinka
16.02.14,08:41
k tým cigánom.
kamarát cigán mi raz povedal: zapamätaj si - cigán je jak pes. keď zistí, že sa ho bojíš, zbije ťa
a keď dáš na javo,že sa ho nebojíš,tak si rasista...
srska
16.02.14,08:42
k tým cigánom.
kamarát cigán mi raz povedal: zapamätaj si - cigán je jak pes. keď zistí, že sa ho bojíš, zbije ťa
a keď dáš na javo,že sa ho nebojíš,tak si rasista...
bez komentára.
Peggynka
16.02.14,08:52
k tým cigánom.
kamarát cigán mi raz povedal: zapamätaj si - cigán je jak pes. keď zistí, že sa ho bojíš, zbije ťa
a keď dáš na javo,že sa ho nebojíš,tak si rasista...
A mne povedal,že najväčšiu radosť má,keď oj...babre bieleho...
kukučka
16.02.14,09:35
Správne som mala napísať Milana a potom hociktoré z veľkého množstva jeho mien, skoro tisíc...;)

No a malá citácia z jedného jeho príspevku:

Ale kto chce ten pochopí, čo chcel básnik, alebo prispievateľ povedať.

Však Milanko? :D

Ale tá citácia je , kua , pravdivá .......či ??? ;):rolleyes:

Ach bože, súvislosti ti ušli? Zase prehadzuješ debatu na vedľajšiu koľaj?
erik555
16.02.14,10:11
nie som ani jeho zástancom , ani jeho odporcom, ale na SVK dnes naňho myslelo veľa ľudí. Možno, ten zápas prežíval so značnou dávkou

škodoradosti, ktorá je nám slovákom blízka.
Mne je jedno, co si on teraz mysli. Vsak chce skoncit karieru. Skor ma zaujima, ze co bude dalej so slovenskym sportom :D Asi sa nastavim tak, ze budem fandit cechom...aj dnes som v duchu fandil Eve Samkovej a normalne ma jej zlato potesilo ;) Zistil som, ze namiesto rozculovania sa nad nasimi neschopnymi sportovcami, tak radsej budem fandit Cesku (ved sme dlho boli spolocna krajina). A normalne to funguje...ziadne nervy, aj keby sa cechom nedarilo. Doporucujem aj vam si takto nastavit hlavu...
buchač
16.02.14,10:19
nie som ani jeho zástancom , ani jeho odporcom, ale na SVK dnes naňho myslelo veľa ľudí. Možno, ten zápas prežíval so značnou dávkou

škodoradosti, ktorá je nám slovákom blízka.
Mne je jedno, co si on teraz mysli. Vsak chce skoncit karieru. Skor ma zaujima, ze co bude dalej so slovenskym sportom :D Asi sa nastavim tak, ze budem fandit cechom...aj dnes som v duchu fandil Eve Samkovej a normalne ma jej zlato potesilo ;) Zistil som, ze namiesto rozculovania sa nad nasimi neschopnymi sportovcami, tak radsej budem fandit Cesku (ved sme dlho boli spolocna krajina). A normalne to funguje...ziadne nervy, aj keby sa cechom nedarilo. Doporucujem aj vam si takto nastavit hlavu...

...v športe nejde ani tak o škodoradosť ( nadnesený výraz )...

Že Šatan nebol nominovaný ???
NO A ČO ?
Veď nakoniec v podstate mohol dopadnúť tak isto , ako hentí sráči na OH . ...jedna lastovička ešte leto nerobí ...
Že Jágr v repre hviezdi ??? To je už ale iná káva ...a aj u iných športovcov z iných krajín .
Tí naši zásadne majú repre na háku ( serú na to ) .

Ty si zistil ???...a to len teraz ???

Holt , peniaze svetom vládnu .........a nech si majster Golonka plače nad svojim nízkym dôchodkom , koľko len chce ...aj on šiel za mamonom ...
erik555
16.02.14,10:22
nie som ani jeho zástancom , ani jeho odporcom, ale na SVK dnes naňho myslelo veľa ľudí. Možno, ten zápas prežíval so značnou dávkou

škodoradosti, ktorá je nám slovákom blízka.
Mne je jedno, co si on teraz mysli. Vsak chce skoncit karieru. Skor ma zaujima, ze co bude dalej so slovenskym sportom :D Asi sa nastavim tak, ze budem fandit cechom...aj dnes som v duchu fandil Eve Samkovej a normalne ma jej zlato potesilo ;) Zistil som, ze namiesto rozculovania sa nad nasimi neschopnymi sportovcami, tak radsej budem fandit Cesku (ved sme dlho boli spolocna krajina). A normalne to funguje...ziadne nervy, aj keby sa cechom nedarilo. Doporucujem aj vam si takto nastavit hlavu...



Ty si zistil ???...a to len teraz ???

Uz pred niekolkymi rokmi, ale dnes sa to ukazuje v plnej krase ako tvrda realita. Slovensky sport je obrazom slovenskej biedy!!!
pavol54
16.02.14,11:30
nie som ani jeho zástancom , ani jeho odporcom, ale na SVK dnes naňho myslelo veľa ľudí. Možno, ten zápas prežíval so značnou dávkou

škodoradosti, ktorá je nám slovákom blízka.
Mne je jedno, co si on teraz mysli. Vsak chce skoncit karieru. Skor ma zaujima, ze co bude dalej so slovenskym sportom :D Asi sa nastavim tak, ze budem fandit cechom...aj dnes som v duchu fandil Eve Samkovej a normalne ma jej zlato potesilo ;) Zistil som, ze namiesto rozculovania sa nad nasimi neschopnymi sportovcami, tak radsej budem fandit Cesku (ved sme dlho boli spolocna krajina). A normalne to funguje...ziadne nervy, aj keby sa cechom nedarilo. Doporucujem aj vam si takto nastavit hlavu...



Ty si zistil ???...a to len teraz ???

Uz pred niekolkymi rokmi, ale dnes sa to ukazuje v plnej krase ako tvrda realita. Slovensky sport je obrazom slovenskej biedy!!!
Keď sú nám viac treba dedinské vysoké školy na produkciu absolventov sociálnej etiky ako športové stredné školy, keď spevák za plajback je viac hodnotený ako športovec podávajúci špičkový výkon
korela
16.02.14,13:05
Predpokladám, že väčšina našich hokejistov sa vyformovala ešte za bývalého režimu. Dnes rodičia musia všetko platiť zo svojho. Určite to nie je jediný nákladný šport. Ak je to tak, myslím si, že by mohli na ten fakt viac prihliadať. I keď v podstate hra je hra.
korela
16.02.14,13:31
Ráno som si pozrela reprízu večerných správ na Markíze.
65 r. pána prepadli za bieleho dňa v dedine, vybehli spoza kríkov. Zlomené zápästie na pravej ruke a dobitý, mobil ukradli, ani si nemal ako zavolať pomoc.
Okolo detí (hlboko pod 15), ktoré sa nad situáciou bavili, postávala možno celá osada. Čo môžeme od nich očakávať o niekoľko rokov, oni si z ľudí robia verejne srandu. Tá sebaistota nedotknuteľnosti! Po tých záberoch by kompetentní nemali na sekundu zaváhať a odobrať rodičom a vziať ich na ústavnú prevýchovu. Tie prepady sa šíria ako mor.

Je tomu presne tak, ako som čítala asi pred dvomi rokmi, že tu začnú občianske nepokoje kvôli nim (Američania zverejnili). Vie sa o situácii u nás aj vonku, prečo sa to nerieši?
Keď sme už mali všetko vybavené na pracovný pobyt v arabskom svete aj s 2 r. dieťaťom, manžel hodil spiatočku (vďakabohu). Bolo to mesto vzdialené od civilizácie, (spolužiaci absolvovali tiež aj s deťmi, odtiaľ to info), deti mali pri sebe stále v byte - národná detská hra je hádzanie kameňmi. Im je to prirodzené.
korela
16.02.14,13:48
Ja len nechápem, keď toto tu čítam, prečo neprijmete názor a skúsenosti starších a skúsenejších, akým právom korelu hneď nálepkujete. Ja som tiež vyrastala v takom prostredí, vždy sme sa ako deti cigáňov báli. Mala som starú mamu, kde som chodila v 50 rokoch na prázdniny, sama vlakom a bolo pre mňa utrpením prejsť cestu zo stanice k babke, veru vedeli ubližovať už vtedy a dosť, hádzali kamene po mne a nikdy som ich nevidela chodiť do roboty, teda aspoň matky boli vždy doma. Koľko času a možností mali, aby svoje deti viedli k iným hodnotám, nevyužili, majú to proste v génoch, česť výnimkám.
Akým právom nálepkuje Korela všetkých Rómov za zlých?
Posledný raz ti okopírujem moju myšlienku: "Pracujúci Rómovia sa dnes ostro dištancujú od nepracujúcej časti svojho etnika."
Myslím, že každému okrem teba je to dostatočne jasné. Iba toľko ku "každému Rómovi" v kontexte citovaného článku.
Poslednýkrát ti kopírujem TVOJU myšlienku:

...Pod toto som ochotná sa verejne podpísať: každý Róm ma zmapované dvory a záhrady vo svojom okolí. Každý Róm vie, kde býva osamelý starší človek. ...
Hej, snažila si sa naznačiť, že mapujú kvôli novým mapám :D a všetci :D
Hraješ neférovo, vytrhávaš veci z kontextu.
Kam prídu, je peklo. Aj keď ich netrápi bieda a hlad. Celá Európa sa snaží ich udržať na jej východe. Ako reagujú na nich v Británii, Francúzsku, Taliansku? Tí sa s nimi nebabrú, ak niečo nefunguje, zmenia legislatívu.
Tu nechávame radšej z územia odchádzať ďalšiu vlnu inteligencie z vlasti. Mňa nikto medzi xenofobikov do vreca hádzať nebude. Nemá dôvod. To sú fakty.

Slovo : "každý" aj ja chápem ako "všetci"

Hádžeš ich všetkých do jedného vreca, to je skutočne férové jednanie.

Neodchádza len inteligencia, ale aj iné profesie, no neodchádza kvôli Rómom, ale kvôli tomu, aká je tu situácia. A tú nezapríčilnili Rómovia!!! Bože, Korela, zobuď sa! Aj keby tu nebol jeden jediný Róm, ty vyšší dôchodok mať nebudeš a ani ti nebude lepšie.
Ak nezapríčinili, tak sa ale pričinili. Prečo prestali chodiť ich deti do škôl? Chceš povedať, že nazaťažujú štátny rozpočet?
Vieš, my s nimi máme oveľa väčší súcit, ako oni s nami. A k o o n i s n a m i. Dostanú byty a z vďaky po sebe ani neupracú. Aj to išlo zo štátnych prostriedkov. Nad verejnoprospešnými prácami rovnako mávnuť rukou, Markíza bola v tomto výnimočne bdelá.
Ja hovorím o odchode ľudí, "emigrantoch", nie o tých, ktorí idú za prácou iba na provizórny čas, aby udržali rodinu nad vodou. O tej skupine ľudí, ktorých podporujú v tej myšlienke aj ich rodičia, ktorí sú dobre informovaní, ako to tu vyzerá a ešte len bude vyzerať vďaka demografii. Aby ich deti raz nežili z vyhrabaných korienkov a z trávy v parku, ako Nemci po 2. sv.
korela
16.02.14,14:44
misoft
16.02.14,14:56
Zikmund a Hanzelka - bisťu - stratila sa mi dávnejšie ich kniha o ceste Afrikou - zaujímavá kniha to bola, parádne fotky. Obdivoval som, ako Tatraplánom (Tatra 600) prešli Afriku......
pmajap
16.02.14,15:15
Pre mňa to bol prvý cestopis v tv, ani som nedýchala, ale na knihy nesiaham, odvtedy prešlo veľa času a tie nové dokumenty by zmyli to pozlátko z detstva.
srska
16.02.14,15:20
Zikmund a Hanzelka - bisťu - stratila sa mi dávnejšie ich kniha o ceste Afrikou - zaujímavá kniha to bola, parádne fotky. Obdivoval som, ako Tatraplánom (Tatra 600) prešli Afriku......mali sme tiež doma u rodičov ale najradšej som čítal ako dieťa túto (http://www.antikvariaty.cz/index.php?action=ShowImages&id=243496) - to bola vtedy biblia života a prežitia v prírode - stručný obsah (http://www.databazeknih.cz/knihy/dobrodruznou-stezkou-69739)
pavol54
16.02.14,16:49
Pre mňa to bol prvý cestopis v tv, ani som nedýchala, ale na knihy nesiaham, odvtedy prešlo veľa času a tie nové dokumenty by zmyli to pozlátko z detstva.
Oni dvaja mali aj v rozhlase tak 65 -67 rozprávanie na pokračovanie to som vtedy tiež nedýchal ako rozprával svoje zážitky
pavol54
16.02.14,16:53
Ráno som si pozrela reprízu večerných správ na Markíze.
65 r. pána prepadli za bieleho dňa v dedine, vybehli spoza kríkov. Zlomené zápästie na pravej ruke a dobitý, mobil ukradli, ani si nemal ako zavolať pomoc.
Okolo detí (hlboko pod 15), ktoré sa nad situáciou bavili, postávala možno celá osada. Čo môžeme od nich očakávať o niekoľko rokov, oni si z ľudí robia verejne srandu. Tá sebaistota nedotknuteľnosti! Po tých záberoch by kompetentní nemali na sekundu zaváhať a odobrať rodičom a vziať ich na ústavnú prevýchovu. Tie prepady sa šíria ako mor.

Je tomu presne tak, ako som čítala asi pred dvomi rokmi, že tu začnú občianske nepokoje kvôli nim (Američania zverejnili). Vie sa o situácii u nás aj vonku, prečo sa to nerieši?
Keď sme už mali všetko vybavené na pracovný pobyt v arabskom svete aj s 2 r. dieťaťom, manžel hodil spiatočku (vďakabohu). Bolo to mesto vzdialené od civilizácie, (spolužiaci absolvovali tiež aj s deťmi, odtiaľ to info), deti mali pri sebe stále v byte - národná detská hra je hádzanie kameňmi. Im je to prirodzené.
pani obmbudsmanvá má asi riadnu dovolenku lebo sa tých úbohých detí ani nezastala veď oni to určite od hladu pekne od neho pýtali a potom sa len bránili keď ich začal biť.
Stanislav 1975
16.02.14,18:18
Dneska som kukal rýchlokorčulovanie žien a je to velmi zaujímavý šport- na to aby ste uspeli, musíte splňať 3 základné veci( som zistil pozorovaním)- 1. musíte byť Holanďanka( získali 18 medail z 24 možných)-2. musíte mať dlhé nohy a po. 3. musíte mať malé prsia, až žiadne, čo som kukal tak 90% pretekáriek malo menšie prsia ako ja :-)- ale šport je to zaujímavý
Stanislav 1975
16.02.14,19:32
nie som ani jeho zástancom , ani jeho odporcom, ale na SVK dnes naňho myslelo veľa ľudí. Možno, ten zápas prežíval so značnou dávkou

škodoradosti, ktorá je nám slovákom blízka.
Mne je jedno, co si on teraz mysli. Vsak chce skoncit karieru. Skor ma zaujima, ze co bude dalej so slovenskym sportom :D Asi sa nastavim tak, ze budem fandit cechom...aj dnes som v duchu fandil Eve Samkovej a normalne ma jej zlato potesilo ;) Zistil som, ze namiesto rozculovania sa nad nasimi neschopnymi sportovcami, tak radsej budem fandit Cesku (ved sme dlho boli spolocna krajina). A normalne to funguje...ziadne nervy, aj keby sa cechom nedarilo. Doporucujem aj vam si takto nastavit hlavu...

...v športe nejde ani tak o škodoradosť ( nadnesený výraz )...

Že Šatan nebol nominovaný ???
NO A ČO ?
Veď nakoniec v podstate mohol dopadnúť tak isto , ako hentí sráči na OH . ...jedna lastovička ešte leto nerobí ...
Že Jágr v repre hviezdi ??? To je už ale iná káva ...a aj u iných športovcov z iných krajín .
Tí naši zásadne majú repre na háku ( serú na to ) .

Ty si zistil ???...a to len teraz ???

Holt , peniaze svetom vládnu .........a nech si majster Golonka plače nad svojim nízkym dôchodkom , koľko len chce ...aj on šiel za mamonom ...
Buchyno, nesúhlasím s tebou- bohužial Vujtek podlahol korupčným tlakom a namiesto toho aby postavil kvalitnú repre,tak dal tam totál bagáž- sme všetkým na smiech za 185 minút sme dali 2 goly, čo aj Angola by dala viac- a prvýkrát v živote fandím čechom v utorok, lebo fakt toto nieje repre ale bagáž a výkvet ohováračov
a čo sa týka nenominovania Šatana- je to nehoráznosť a za to by mal byť trener popravený na námesti za vlastizradu, lebo zámerne náš tím oslabil o najlepšieho hráča...
buchač
16.02.14,19:51
Buchyno, nesúhlasím s tebou- bohužial Vujtek podlahol korupčným tlakom a namiesto toho aby postavil kvalitnú repre,tak dal tam totál bagáž- sme všetkým na smiech za 185 minút sme dali 2 goly, čo aj Angola by dala viac- a prvýkrát v živote fandím čechom v utorok, lebo fakt toto nieje repre ale bagáž a výkvet ohováračov
a čo sa týka nenominovania Šatana- je to nehoráznosť a za to by mal byť trener popravený na námesti za vlastizradu, lebo zámerne náš tím oslabil o najlepšieho hráča...

Na to máš plné právo ...

No kvalitná repre bola niekedy naposledy v zostave iných hráčov ...schválne nemenujem...

...a Šatan ???
Ten je už pasé ....
Stanislav 1975
16.02.14,19:54
Buchyno, nesúhlasím s tebou- bohužial Vujtek podlahol korupčným tlakom a namiesto toho aby postavil kvalitnú repre,tak dal tam totál bagáž- sme všetkým na smiech za 185 minút sme dali 2 goly, čo aj Angola by dala viac- a prvýkrát v živote fandím čechom v utorok, lebo fakt toto nieje repre ale bagáž a výkvet ohováračov
a čo sa týka nenominovania Šatana- je to nehoráznosť a za to by mal byť trener popravený na námesti za vlastizradu, lebo zámerne náš tím oslabil o najlepšieho hráča...

Na to máš plné právo ...

No kvalitná repre bola niekedy naposledy v zostave iných hráčov ...schválne nemenujem...

...a Šatan ???
Ten je už pasé ....
kvalitná repre bola za týchto hráčov- Liba, Pašek, Rusnák, Lukáč a spol.-to boli páni hokejisti a nie nejakí Marenčínovia, Jurčovia a podobné prízraky...
buchač
16.02.14,19:57
Buchyno, nesúhlasím s tebou- bohužial Vujtek podlahol korupčným tlakom a namiesto toho aby postavil kvalitnú repre,tak dal tam totál bagáž- sme všetkým na smiech za 185 minút sme dali 2 goly, čo aj Angola by dala viac- a prvýkrát v živote fandím čechom v utorok, lebo fakt toto nieje repre ale bagáž a výkvet ohováračov
a čo sa týka nenominovania Šatana- je to nehoráznosť a za to by mal byť trener popravený na námesti za vlastizradu, lebo zámerne náš tím oslabil o najlepšieho hráča...

Na to máš plné právo ...

No kvalitná repre bola niekedy naposledy v zostave iných hráčov ...schválne nemenujem...

...a Šatan ???
Ten je už pasé ....
kvalitná repre bola za týchto hráčov- Liba, Pašek, Rusnák, Lukáč a spol.-to boli páni hokejisti a nie nejakí Marenčínovia, Jurčovia a podobné prízraky...

Kua ....ale si rýchlo na to prišiel....až mi je to divnô ....;)
Presne na hentú generáciu som myslel ...vtedy som mal ešte aj permanentku ...:rolleyes:
Stanislav 1975
16.02.14,20:00
Buchyno, nesúhlasím s tebou- bohužial Vujtek podlahol korupčným tlakom a namiesto toho aby postavil kvalitnú repre,tak dal tam totál bagáž- sme všetkým na smiech za 185 minút sme dali 2 goly, čo aj Angola by dala viac- a prvýkrát v živote fandím čechom v utorok, lebo fakt toto nieje repre ale bagáž a výkvet ohováračov
a čo sa týka nenominovania Šatana- je to nehoráznosť a za to by mal byť trener popravený na námesti za vlastizradu, lebo zámerne náš tím oslabil o najlepšieho hráča...

Na to máš plné právo ...

No kvalitná repre bola niekedy naposledy v zostave iných hráčov ...schválne nemenujem...

...a Šatan ???
Ten je už pasé ....
kvalitná repre bola za týchto hráčov- Liba, Pašek, Rusnák, Lukáč a spol.-to boli páni hokejisti a nie nejakí Marenčínovia, Jurčovia a podobné prízraky...

Kua ....ale si rýchlo na to prišiel....až mi je to divnô ....;)
Presne na hentú generáciu som myslel ...vtedy som mal ešte aj permanentku ...:rolleyes:
tak zas nejsom až tak blbý ako si myslíš...,inak chalani mali smolu, že vtedy existovali- Makarov ,Fetisov, Larionov, Krutov,Kasatonov- tí to vtedy bili za radom, ale naši boli vtedy TOP aj tak :-)
buchač
16.02.14,20:13
Najhoršie je na tom to , že do práce zodpovedných sa tlačia všeliakí odborníci .

Diváci na to právo majú ...na tú kritiku , nadávanie ...na druhej strane ale vynášajú do nebies ...

Média robia najväčší bordel ...kŕmia čitateľov , divákov , poslucháčov tými optimistickými kydami neprimeranými skutočnosti ...
Všade , kde sa jeden pozrie , je reklama - podmaz na OH .....ešte dobre , že si neutierame prdel s pukovým sracákom ...
Markíza tomu dodala šmrnc ...zlaté manželky ......ono by to bolo v porádečku , šak sú to zlatokopky .
Šak skoro každá manželka je zlatá ....ak je doma všetko OK .
Ibaže mudrlanti z Markízi už vopred delegovali tie zlaté manželky na partnerky zlatých hokejistov - čo by držiteľov zlatých medailí ....
Stanislav 1975
16.02.14,20:18
Najhoršie je na tom to , že do práce zodpovedných sa tlačia všeliakí odborníci .

Diváci na to právo majú ...na tú kritiku , nadávanie ...na druhej strane ale vynášajú do nebies ...

Média robia najväčší bordel ...kŕmia čitateľov , divákov , poslucháčov tými optimistickými kydami neprimeranými skutočnosti ...
Všade , kde sa jeden pozrie , je reklama - podmaz na OH .....ešte dobre , že si neutierame prdel s pukovým sracákom ...
Markíza tomu dodala šmrnc ...zlaté manželky ......ono by to bolo v porádečku , šak sú to zlatokopky .
Šak skoro každá manželka je zlatá ....ak je doma všetko OK .
Ibaže mudrlanti z Markízi už vopred delegovali tie zlaté manželky na partnerky zlatých hokejistov - čo by držiteľov zlatých medailí ....
Markíza je kekecina
LukyKs
16.02.14,20:33
Fakt si neuvedomuješ ako SPROSTO argumentuješ ????????

Ja totižto silno pochybujem, že napríklad rumuni (súčasť "celej Európy" ) sa ich snažia udržať na východe.

Tajne si myslím, že sa dokonca tešia ak od nich pár tisíc odíde na západ :D :D
1. Pocuj priatelu, Ty sa teraz zabavas, ci naozaj nerozumies?
2, Bol by si aj proti tomu, keby Korela napisala "Kazdy Rom, nesocializovany, nepoznajuci a neuplatnujuci zakladne slocialne, hygiencicke a moralne pravidla, cely zivot nepracujuci a iba poberajuci davky"?
3. Tiez by si proti nej tak vystupoval a vytrhaval veci z kontextu?
4.Napadlo ta ze pod vplyvom udalosti, moze z Korely hovorit okrem Tebou spominanej xenofobie (tym nehovorim, ze to tak je) aj strach o svoj zivot, alebo sucit so starymi ludmi, ktori sa o ten zivot boja?
5. Mas nejaku vedomost o o tom ked 3-ja "bieli" vyrastkovia skoro umlatili cloveka, kvoli par euram a slanine?
6. Bol si niekedy v Rumunsku?
7. Je pravdou, ze vacsina Romskej populacie "zije" prave vo vychodnej Europe?
1, zabávam (ale pritom viem, že NIE som tvoj priateľ ! :D )
2, nebol
3, nie
4, áno
5, nemám, ale určite by sa na Slovensku našiel - a nie jeden
6, nie , ale sem tam som nejakého stretol u nás - v korejskej fabrike
7, neviem, ale je to možné
LukyKs
16.02.14,20:36
Taiko asi nepoznáš Kamila podľa rukopisu? Ty vieš, ja viem, korela vie a on tiež, že Rumunsko je v Európe, vieme aj ako to korela myslela, ale Kamil má radosť, ak sa má čoho chytiť a zadrieť, v poslednej dobe je prevažná väčšina jeho príspevkov
v tomto duchu.
Prečo IBA v poslednej dobe ?

Ja som vždy poukazoval na "hovadiny", ktoré píšúci natrieskali v "spravodlivom rozhorčení" = som technik a logik, tak jednoducho u mňa 58 minút NIE JE 1 hodina
LukyKs
16.02.14,20:38
Taiko asi nepoznáš Kamila podľa rukopisu? Ty vieš, ja viem, korela vie a on tiež, že Rumunsko je v Európe, vieme aj ako to korela myslela, ale Kamil má radosť, ak sa má čoho chytiť a zadrieť, v poslednej dobe je prevažná väčšina jeho príspevkov
v tomto duchu.
Nepoznam veru Kamila, ani jeho rukopis. Ved preto sa pytam :)

Zas jeden trápny poraďák

Chodí na Poradu a nepozná "ducha Porady" :D :D :D

Hanbi sa !!!
LukyKs
16.02.14,20:39
Správne som mala napísať Milana a potom hociktoré z veľkého množstva jeho mien, skoro tisíc...;)

No a malá citácia z jedného jeho príspevku:

Ale kto chce ten pochopí, čo chcel básnik, alebo prispievateľ povedať.

Však Milanko? :D
Áno kukulienka :D
stačí rozumieť reči mojho kmeňa
LukyKs
16.02.14,20:40
k tým cigánom.
kamarát cigán mi raz povedal: zapamätaj si - cigán je jak pes. keď zistí, že sa ho bojíš, zbije ťa
a keď dáš na javo,že sa ho nebojíš,tak si rasista...
Odkedy sú psy rasisti ?
kukučka
16.02.14,21:34
Si predstav, môj malinkatý debo breše len na štyroch ľudí, u troch viem dôvod, má môj súhlas. :--- :D

No ale na všetkých rómov a hlavne keď prídu bližšie - aj na tých, ktorých pustím do domu.
srska
17.02.14,04:56
Holt , peniaze svetom vládnu .........a nech si majster Golonka plače nad svojim nízkym dôchodkom , koľko len chce ...aj on šiel za mamonom ...

ďuri,

1. asi ho chceli

2. keby ti ponúkli onehdy na 2-3 roky prácu v tripolise alebo v aleppe s tým, že okrem lóve v živnostenskej banke ti ide plat doma - odmietol by si?
buchač
17.02.14,05:10
Holt , peniaze svetom vládnu .........a nech si majster Golonka plače nad svojim nízkym dôchodkom , koľko len chce ...aj on šiel za mamonom ...

ďuri,

1. asi ho chceli

2. keby ti ponúkli onehdy na 2-3 roky prácu v tripolise alebo v aleppe s tým, že okrem lóve v živnostenskej banke ti ide plat doma - odmietol by si?

Určite by som neodmietol ...
Ale neplakal by som ani nad tým mojim dôchodkom , bol by aj vyšší ako teraz beriem ....

Golonka má ( tvrdí to ) cca 350 € ........povie "A" a nepokračuje "B" ...je to dilino ...
srska
17.02.14,05:43
Holt , peniaze svetom vládnu .........a nech si majster Golonka plače nad svojim nízkym dôchodkom , koľko len chce ...aj on šiel za mamonom ...

ďuri,

1. asi ho chceli

2. keby ti ponúkli onehdy na 2-3 roky prácu v tripolise alebo v aleppe s tým, že okrem lóve v živnostenskej banke ti ide plat doma - odmietol by si?

Určite by som neodmietol ...
Ale neplakal by som ani nad tým mojim dôchodkom , bol by aj vyšší ako teraz beriem ....

Golonka má ( tvrdí to ) cca 350 € ........povie "A" a nepokračuje "B" ...je to dilino ...
jeho súčasné reakcie na dôchodok neriešim. bolo to len k tej "jeho ceste za mamonom". a že si vedel v nemecku s manšaftami urobiť poriadok je tiež fakt. úspechy o tom svedčia.
pavol54
17.02.14,07:11
Holt , peniaze svetom vládnu .........a nech si majster Golonka plače nad svojim nízkym dôchodkom , koľko len chce ...aj on šiel za mamonom ...

ďuri,

1. asi ho chceli

2. keby ti ponúkli onehdy na 2-3 roky prácu v tripolise alebo v aleppe s tým, že okrem lóve v živnostenskej banke ti ide plat doma - odmietol by si?
áno odmietol som a schvaľoval som žiadosti podriadených ale viacerí z nich dnes ak ešte sú nevyzerajú moc dobre
srska
17.02.14,08:13
Holt , peniaze svetom vládnu .........a nech si majster Golonka plače nad svojim nízkym dôchodkom , koľko len chce ...aj on šiel za mamonom ...

ďuri,

1. asi ho chceli

2. keby ti ponúkli onehdy na 2-3 roky prácu v tripolise alebo v aleppe s tým, že okrem lóve v živnostenskej banke ti ide plat doma - odmietol by si?
áno odmietol som a schvaľoval som žiadosti podriadených ale viacerí z nich dnes ak ešte sú nevyzerajú moc dobredobre pali, beriem ťa ako výnimku aj keď si myslím, že patríš medzi tých dajme tomu 5% (a to som asi napísal veľké číslo)
LukyKs
17.02.14,08:30
Holt , peniaze svetom vládnu .........a nech si majster Golonka plače nad svojim nízkym dôchodkom , koľko len chce ...aj on šiel za mamonom ...

ďuri,

1. asi ho chceli

2. keby ti ponúkli onehdy na 2-3 roky prácu v tripolise alebo v aleppe s tým, že okrem lóve v živnostenskej banke ti ide plat doma - odmietol by si?

Prepočítal
neodmietol
držal hubu :D
LukyKs
17.02.14,08:32
Holt , peniaze svetom vládnu .........a nech si majster Golonka plače nad svojim nízkym dôchodkom , koľko len chce ...aj on šiel za mamonom ...

ďuri,

1. asi ho chceli

2. keby ti ponúkli onehdy na 2-3 roky prácu v tripolise alebo v aleppe s tým, že okrem lóve v živnostenskej banke ti ide plat doma - odmietol by si?
áno odmietol som a schvaľoval som žiadosti podriadených ale viacerí z nich dnes ak ešte sú nevyzerajú moc dobre

Ono okrem lóve možeš v exotických krajinách stretnúť aj exotickú chrobač/vírusy
LukyKs
17.02.14,08:34
Holt , peniaze svetom vládnu .........a nech si majster Golonka plače nad svojim nízkym dôchodkom , koľko len chce ...aj on šiel za mamonom ...

ďuri,

1. asi ho chceli

2. keby ti ponúkli onehdy na 2-3 roky prácu v tripolise alebo v aleppe s tým, že okrem lóve v živnostenskej banke ti ide plat doma - odmietol by si?
áno odmietol som a schvaľoval som žiadosti podriadených ale viacerí z nich dnes ak ešte sú nevyzerajú moc dobredobre pali, beriem ťa ako výnimku aj keď si myslím, že patríš medzi tých dajme tomu 5% (a to som asi napísal veľké číslo)


Príliš poctivý blbec je nebezpečnejší ako jasný zlodej.
srska
17.02.14,08:48
počuvaj logik & technik - dnes vám vo firme na povzbudenie mysle nepúšťali váš obľúbený hit?:D

https://www.youtube.com/watch?v=2WlL2hclsUM
Stanislav 1975
17.02.14,09:37
NEZABUDNITE, dnes 16.00 seč- ANASTAZIA 12,5 km s hromadným štartom- moj tip na výsledok- 1. DOMRACHEVA, 2. TORA BERGER, 3.ANASTAZIA...-FOREVER LOVE...
lujza.j
17.02.14,09:38
Fandim jej...!!!
Stanislav 1975
17.02.14,09:40
Čo sa týka Jožka Golonku- ja osobne ho moc ako človeka nemusím, 2 krát som s ním služobne jednal,aj u neho doma som bol, a bol dosť arogantný, ale aspoň nepredal svoju vlasť za pár grošov ako napr. Peter Šťastný, a Golonka dosiahol toho v hokeji dosť,to musia uznať aj neprajníci- preto ho celkovo hodnotím kladne a nezaujíma ma, či je Senzusák alebo nie- vlast nikdy nezradil a nezapredal sa za judášský groš ako náš europoslanec...
Čo sa týka toho dochodku, Jožko má možno pravdu, ale inak je to kekecina- dom a autíčko nemá zrovna na dochodcu z 350 eurovým dochodkom :-)
Stanislav 1975
17.02.14,09:43
Fandim jej...!!!
SUPER, teším sa...-treba...:-)
taiko
17.02.14,09:46
Si predstav, môj malinkatý debo breše len na štyroch ľudí, u troch viem dôvod, má môj súhlas. :--- :D

No ale na všetkých rómov a hlavne keď prídu bližšie - aj na tých, ktorých pustím do domu.
to musim potvrdit, Aj moj NO stekal len na romulanov. Netusim preco, nikdy mu nic neurobili. Raz na smrt vydesil chlapov romulano co kopali kanal na optiku.. Oni v jame, bez moznosti uniku on na kraji a stekal. Chudaci, az mi ich luto bolo. To boli spravni chlapici, robili poriadne, nerobili bordel, boli cisti. Neviem co ten Dunco bol na nich taky zly :D Mozno iny pach alebo co.
srska
17.02.14,09:53
Čo sa týka Jožka Golonku- ja osobne ho moc ako človeka nemusím, 2 krát som s ním služobne jednal,aj u neho doma som bol, a bol dosť arogantný, ale aspoň nepredal svoju vlasť za pár grošov ako napr. Peter Šťastný, a Golonka dosiahol toho v hokeji dosť,to musia uznať aj neprajníci- preto ho celkovo hodnotím kladne a nezaujíma ma, či je Senzusák alebo nie- vlast nikdy nezradil a nezapredal sa za judášský groš ako náš europoslanec...
Čo sa týka toho dochodku, Jožko má možno pravdu, ale inak je to kekecina- dom a autíčko nemá zrovna na dochodcu z 350 eurovým dochodkom :-)
ja si ho ako hokejistu vážim podobne ako aj jana suchého (obranca). lebo napr. firsov, vikulov, polupanov, .... to boli tiež riadni kolíci v repre zbornej a nebolo jednoduché proti nim hrať, keďže 95% zbornej vtedy bolo z cska moskva.
Stanislav 1975
17.02.14,10:01
Čo sa týka Jožka Golonku- ja osobne ho moc ako človeka nemusím, 2 krát som s ním služobne jednal,aj u neho doma som bol, a bol dosť arogantný, ale aspoň nepredal svoju vlasť za pár grošov ako napr. Peter Šťastný, a Golonka dosiahol toho v hokeji dosť,to musia uznať aj neprajníci- preto ho celkovo hodnotím kladne a nezaujíma ma, či je Senzusák alebo nie- vlast nikdy nezradil a nezapredal sa za judášský groš ako náš europoslanec...
Čo sa týka toho dochodku, Jožko má možno pravdu, ale inak je to kekecina- dom a autíčko nemá zrovna na dochodcu z 350 eurovým dochodkom :-)
ja si ho ako hokejistu vážim podobne ako aj jana suchého (obranca). lebo napr. firsov, vikulov, polupanov, .... to boli tiež riadni kolíci v repre zbornej a nebolo jednoduché proti nim hrať, keďže 95% zbornej vtedy bolo z cska moskva.
A Treťjak ? :-)
misoft
17.02.14,12:15
Včera ma prekvapkal :D synátor - je na maródke, tak to "využíva" v plnom rozsahu. Vydržal za PC 16 hodín v kuse.......
lujza.j
17.02.14,12:16
Nie je prelietavy:D
misoft
17.02.14,12:21
Nie - je prilepený........:D
kopretinka
17.02.14,13:00
Si predstav, môj malinkatý debo breše len na štyroch ľudí, u troch viem dôvod, má môj súhlas. :--- :D

No ale na všetkých rómov a hlavne keď prídu bližšie - aj na tých, ktorých pustím do domu.
to musim potvrdit, Aj moj NO stekal len na romulanov. Netusim preco, nikdy mu nic neurobili. Raz na smrt vydesil chlapov romulano co kopali kanal na optiku.. Oni v jame, bez moznosti uniku on na kraji a stekal. Chudaci, az mi ich luto bolo. To boli spravni chlapici, robili poriadne, nerobili bordel, boli cisti. Neviem co ten Dunco bol na nich taky zly :D Mozno iny pach alebo co.
cigáni jedia psov a psi to z nich cítia........
pavol54
17.02.14,14:01
Holt , peniaze svetom vládnu .........a nech si majster Golonka plače nad svojim nízkym dôchodkom , koľko len chce ...aj on šiel za mamonom ...

ďuri,

1. asi ho chceli

2. keby ti ponúkli onehdy na 2-3 roky prácu v tripolise alebo v aleppe s tým, že okrem lóve v živnostenskej banke ti ide plat doma - odmietol by si?
áno odmietol som a schvaľoval som žiadosti podriadených ale viacerí z nich dnes ak ešte sú nevyzerajú moc dobre

Ono okrem lóve možeš v exotických krajinách stretnúť aj exotickú chrobač/vírusy
A čo si myslíš prečo som odmietol za tie prachy mi to nestálo a to už tí poslední boli "slušne" zaplatení (na tie časy)
buchač
18.02.14,06:02
No, prisla mi konecne Grid Card, idem popozerat, ako strasne som podla vykonov lekarov chora :)

Spomínaš lekárov ?
Tak dnešné správy mali čo do seba , hlavne tie čísla ,ktoré tam odzneli ..
http://www.tvnoviny.sk/sekcia/domace/1742878_do-zachraniek-nastupuju-ukrajinci

Štát prichádza ročne o milióny , ktoré boli vynaložené na vzdelanie lekárov .
Po ukončení štúdia odchádza 30 % ( TRIDSAŤ PERCENT ) absolventov do zahraničia s tým , že si u nás ani nemienia hľadať zamestnanie ..

Nie raz som už spomenul ...každé vysokoškoské vzdelanie by malo byť SPOPLATNENÉ , prípadne podmienené viazanosťou na nejakých pár rokov praxe na Slovensku . Druhú variantu by som videl v tom zaplatení za štúdium .

Veď keď to roky funguje v armádnom štúdiu , prečo by nemohlo aj inde ???

V Peru lekári nechcú isť pracovať na vidiek a preto štát vymyslel systém, ako zabezpečiť minimálnu lekársku starostlivosť. Mladí lekári, (a ostatní zdravotnícki absolventi), musia jeden rok pracovať pre štát na dedinách. Za ten rok práce dostanú od štátu minimálnu mzdu. V každej provinčnej oblasti je jedna malá ambulancia, kde najčastejšie nájdete len jedého lekára absolventa. Niekde bude len sestrička. Tieto ambulancie často nemajú ani alkohol na čistenie a lekár pravdepúodobne bude mať so sebou vlastné nástroje. V Peru môže každý lekár robiť malé operácie. Počas školy často chodia na prax do štátnych pohotovostí, kde sa už druháci, alebo tretiaci učia šiť malé rany (aj bez umŕtvenia ak pacient nemá na kúpu anestetika).

Mladí zdravotníci nedostanú diplom, kým nesplnia si túto povinnosť. Často je úlohou lekára posielať pacienta rýchlo do najbližšej nemocnice. Môj synovec je mladý lekár a rozprával mi, ako niekedy musel cestovať niekoľko hodín pešo po horách, aby sa dostal k pacientovi, ktorý bol chorý a nemohol sa dostaviť k lekárovi.

Lekári sa počas tohto roku učia pomáhať najchudobnejším. Myslím si, že v spoločnosti ako je tá naša, je to dobré, lebo mladí lekári budú v budúcnosti súčasťou elity. Ja potom neviem pochopiť, keď počujem, že sú lekári na Slovensku, ktorí nemajú morálne zábrany a vypýtajú peniaze od svojich pacientov, ktorí majú prijem niekedy aj 5 krát nižší ako oni sami. Vadí mi to aj preto, že vzťah lekár – pacient je veľmi nevyrovnaný. Človek je najzraniteľnejší, keď je on, alebo niekto blízky chorý.

http://sotelozumaran.blog.sme.sk/c/349397/Zdravotnictvo-chudobnych-vPeru.html?utm_source=sme-widget-hp&utm_medium=web&utm_campaign=blog
buchač
18.02.14,06:41
Buchyno, nesúhlasím s tebou- bohužial Vujtek podlahol korupčným tlakom a namiesto toho aby postavil kvalitnú repre,tak dal tam totál bagáž- sme všetkým na smiech za 185 minút sme dali 2 goly, čo aj Angola by dala viac- a prvýkrát v živote fandím čechom v utorok, lebo fakt toto nieje repre ale bagáž a výkvet ohováračov
a čo sa týka nenominovania Šatana- je to nehoráznosť a za to by mal byť trener popravený na námesti za vlastizradu, lebo zámerne náš tím oslabil o najlepšieho hráča...

Na to máš plné právo ...

No kvalitná repre bola niekedy naposledy v zostave iných hráčov ...schválne nemenujem...

...a Šatan ???
Ten je už pasé ....
kvalitná repre bola za týchto hráčov- Liba, Pašek, Rusnák, Lukáč a spol.-to boli páni hokejisti a nie nejakí Marenčínovia, Jurčovia a podobné prízraky...

Kua ....ale si rýchlo na to prišiel....až mi je to divnô ....;)
Presne na hentú generáciu som myslel ...vtedy som mal ešte aj permanentku ...:rolleyes:

Niekto nesúhlasí s mojím názorom .
Veď jasné , každý máme ten svoj ... nepriečim sa .
No prieči sa mi ten spôsob " vyjadrovania " ...kliknutím - asi takým kvalifikovaným ako boli tie Ficove kliky . ....o hovne - neúplné , nedostačujúce , nekvalitné , laické ...

Takže doplním svoj názor .
Pevne verím , ba som presvedčený , že ak by došlo k zápasu medzi vyššie uvedenou generáciou a terajšou repre ( samozrejme fikcia kvôli veku ) , tak by zápas skončil prehrou momentálnej zostavy .
Kľudne by som stavil na bývalých hráčov ...

Najhoršie na tom je , že tzv. skalní fanúšikovia si nevidia na koniec nosa , trt rozumejú športu ... šport je jedna vec a zákulisie druhá .
Netvrdím , že ja rozumiem do toho športu ( prestal som sledovať dávno ) , no intuícia a ciťák ma ešte nesklamali .

Dnes zasa prehráme ... klasika .
LukyKs
18.02.14,11:11
Čo sa týka Jožka Golonku- ja osobne ho moc ako človeka nemusím, 2 krát som s ním služobne jednal,aj u neho doma som bol, a bol dosť arogantný, ale aspoň nepredal svoju vlasť za pár grošov ako napr. Peter Šťastný, a Golonka dosiahol toho v hokeji dosť,to musia uznať aj neprajníci- preto ho celkovo hodnotím kladne a nezaujíma ma, či je Senzusák alebo nie- vlast nikdy nezradil a nezapredal sa za judášský groš ako náš europoslanec...
Čo sa týka toho dochodku, Jožko má možno pravdu, ale inak je to kekecina- dom a autíčko nemá zrovna na dochodcu z 350 eurovým dochodkom :-)

Stanko Stanko.
Ty si chmuľo s pionierskou šatkou na krku!

Golonku poznajú v čs,Nemecku a Rusku
Petra aj v Kanade (kedysi pomáhal kontaktami našim trénerom pri uvolňovaní hráčov z NHL)

A "zradiť" takú skurvenú = socialistickú "vlasť" (ktorá radšej vyhnala, ako by dala kúsok slobody - - hoci aj malý podobný maďarskému "gulášovému socializmu") by som mu nemal za zlé
LukyKs
18.02.14,11:14
počuvaj logik & technik - dnes vám vo firme na povzbudenie mysle nepúšťali váš obľúbený hit?:D

https://www.youtube.com/watch?v=2WlL2hclsUM

Pozri klapec :

V mojej (jednoosobovej :D ) firme rozhodujem o púšťaní hocičoho IBA JA .
LukyKs
18.02.14,11:16
NEZABUDNITE, dnes 16.00 seč- ANASTAZIA 12,5 km s hromadným štartom- moj tip na výsledok- 1. DOMRACHEVA, 2. TORA BERGER, 3.ANASTAZIA...-FOREVER LOVE...

Stano.

A ty prečo nedávaš športku ?????????????????
Zamračenú si uhádol (že prvá)
Nasťa je tiež tretia (síce od konca :D :D )

2/3 dobrých typov :D
LukyKs
18.02.14,11:19
Čo sa týka Jožka Golonku- ja osobne ho moc ako človeka nemusím, 2 krát som s ním služobne jednal,aj u neho doma som bol, a bol dosť arogantný, ale aspoň nepredal svoju vlasť za pár grošov ako napr. Peter Šťastný, a Golonka dosiahol toho v hokeji dosť,to musia uznať aj neprajníci- preto ho celkovo hodnotím kladne a nezaujíma ma, či je Senzusák alebo nie- vlast nikdy nezradil a nezapredal sa za judášský groš ako náš europoslanec...
Čo sa týka toho dochodku, Jožko má možno pravdu, ale inak je to kekecina- dom a autíčko nemá zrovna na dochodcu z 350 eurovým dochodkom :-)
ja si ho ako hokejistu vážim podobne ako aj jana suchého (obranca). lebo napr. firsov, vikulov, polupanov, .... to boli tiež riadni kolíci v repre zbornej a nebolo jednoduché proti nim hrať, keďže 95% zbornej vtedy bolo z cska moskva.
A Treťjak ? :-)

Pomalý bol =

Ten sa motal vždy niekde vzadu.
Ani nepamatám, žeby bol dal góla (alebo aspoň prihralll :D )
LukyKs
18.02.14,11:24
Buchyno, nesúhlasím s tebou- bohužial Vujtek podlahol korupčným tlakom a namiesto toho aby postavil kvalitnú repre,tak dal tam totál bagáž- sme všetkým na smiech za 185 minút sme dali 2 goly, čo aj Angola by dala viac- a prvýkrát v živote fandím čechom v utorok, lebo fakt toto nieje repre ale bagáž a výkvet ohováračov
a čo sa týka nenominovania Šatana- je to nehoráznosť a za to by mal byť trener popravený na námesti za vlastizradu, lebo zámerne náš tím oslabil o najlepšieho hráča...

Na to máš plné právo ...

No kvalitná repre bola niekedy naposledy v zostave iných hráčov ...schválne nemenujem...

...a Šatan ???
Ten je už pasé ....
kvalitná repre bola za týchto hráčov- Liba, Pašek, Rusnák, Lukáč a spol.-to boli páni hokejisti a nie nejakí Marenčínovia, Jurčovia a podobné prízraky...

Kua ....ale si rýchlo na to prišiel....až mi je to divnô ....;)
Presne na hentú generáciu som myslel ...vtedy som mal ešte aj permanentku ...:rolleyes:

Niekto nesúhlasí s mojím názorom .
Veď jasné , každý máme ten svoj ... nepriečim sa .
No prieči sa mi ten spôsob " vyjadrovania " ...kliknutím - asi takým kvalifikovaným ako boli tie Ficove kliky . ....o hovne - neúplné , nedostačujúce , nekvalitné , laické ...

Takže doplním svoj názor .
Pevne verím , ba som presvedčený , že ak by došlo k zápasu medzi vyššie uvedenou generáciou a terajšou repre ( samozrejme fikcia kvôli veku ) , tak by zápas skončil prehrou momentálnej zostavy .
Kľudne by som stavil na bývalých hráčov ...

Najhoršie na tom je , že tzv. skalní fanúšikovia si nevidia na koniec nosa , trt rozumejú športu ... šport je jedna vec a zákulisie druhá .
Netvrdím , že ja rozumiem do toho športu ( prestal som sledovať dávno ) , no intuícia a ciťák ma ešte nesklamali .

Dnes zasa prehráme ... klasika .

A ako kedysi vravel nebohý svokor, najčastejšie budú z našich strieľať :
Vedľa
a
Škoda :D :D
korela
18.02.14,12:12
No, prisla mi konecne Grid Card, idem popozerat, ako strasne som podla vykonov lekarov chora :)

Spomínaš lekárov ?
Tak dnešné správy mali čo do seba , hlavne tie čísla ,ktoré tam odzneli ..
http://www.tvnoviny.sk/sekcia/domace/1742878_do-zachraniek-nastupuju-ukrajinci

Štát prichádza ročne o milióny , ktoré boli vynaložené na vzdelanie lekárov .
Po ukončení štúdia odchádza 30 % ( TRIDSAŤ PERCENT ) absolventov do zahraničia s tým , že si u nás ani nemienia hľadať zamestnanie ..

Nie raz som už spomenul ...každé vysokoškoské vzdelanie by malo byť SPOPLATNENÉ , prípadne podmienené viazanosťou na nejakých pár rokov praxe na Slovensku . Druhú variantu by som videl v tom zaplatení za štúdium .

Veď keď to roky funguje v armádnom štúdiu , prečo by nemohlo aj inde ???

V Peru lekári nechcú isť pracovať na vidiek a preto štát vymyslel systém, ako zabezpečiť minimálnu lekársku starostlivosť. Mladí lekári, (a ostatní zdravotnícki absolventi), musia jeden rok pracovať pre štát na dedinách. Za ten rok práce dostanú od štátu minimálnu mzdu. V každej provinčnej oblasti je jedna malá ambulancia, kde najčastejšie nájdete len jedého lekára absolventa. Niekde bude len sestrička. Tieto ambulancie často nemajú ani alkohol na čistenie a lekár pravdepúodobne bude mať so sebou vlastné nástroje. V Peru môže každý lekár robiť malé operácie. Počas školy často chodia na prax do štátnych pohotovostí, kde sa už druháci, alebo tretiaci učia šiť malé rany (aj bez umŕtvenia ak pacient nemá na kúpu anestetika).

Mladí zdravotníci nedostanú diplom, kým nesplnia si túto povinnosť. Často je úlohou lekára posielať pacienta rýchlo do najbližšej nemocnice. Môj synovec je mladý lekár a rozprával mi, ako niekedy musel cestovať niekoľko hodín pešo po horách, aby sa dostal k pacientovi, ktorý bol chorý a nemohol sa dostaviť k lekárovi.

Lekári sa počas tohto roku učia pomáhať najchudobnejším. Myslím si, že v spoločnosti ako je tá naša, je to dobré, lebo mladí lekári budú v budúcnosti súčasťou elity. Ja potom neviem pochopiť, keď počujem, že sú lekári na Slovensku, ktorí nemajú morálne zábrany a vypýtajú peniaze od svojich pacientov, ktorí majú prijem niekedy aj 5 krát nižší ako oni sami. Vadí mi to aj preto, že vzťah lekár – pacient je veľmi nevyrovnaný. Človek je najzraniteľnejší, keď je on, alebo niekto blízky chorý.

http://sotelozumaran.blog.sme.sk/c/349397/Zdravotnictvo-chudobnych-vPeru.html?utm_source=sme-widget-hp&utm_medium=web&utm_campaign=blog
Každý štát by mal pristupovať ku svojim problémom individuálne a nastaviť legislatívu tak, aby nikto nebol poškodený. V tomto prípade aby mali možnosť mladí študovať odbor, ktorý ich zaujíma a majú pre neho vlohy. Zároveň ochrániť daňovníkov aby sa necítili ukrátení tak, že sa budú "odídenci" do cudziny s VŠ vzdelaním vyplácať presne tak, ako museli väčšinou
dievčatá vyplácať štát za poskytnuté vzdelanie pri odchode vydajom do zahraničia za socializmu.
Ale celoplošne nastoliť školné v dnešnej dobe nie je vhodné a zrelé rozhodnutie pre Slovensko. To by sme dopadli. Ja už mám dávno deti na poriadku, ale som zásadne proti takýmto návrhom.
Nakoniec si uvedomte, ktorý minister školstva navrhoval ako prvý a myslím, že aj posledný spoplatnenie VŠ školstva. To hovorí samo za seba. Škodná v revíre.
korela
18.02.14,12:47
Venované najmä pre tých, ktorí sa tešia (netešia) na dnešný hokej. Pretože už dopredu mnohí kuvikujú o zlom výsledku.
Prečo privolávať zlý výsledok?

.

„Když slyšíte dupot kopyt, čekejte koně, ne zebry.“http://stastnyblog.files.wordpress.com/2014/02/zebra-sunset.jpg?w=564&h=502 (http://stastnyblog.files.wordpress.com/2014/02/zebra-sunset.jpg)Tohle přísloví prý profesoři opakují příliš snaživým studentům medicíny. Mladí horliví lékaři totiž mají sklon hledat za banálními příznaky exotické, vzácně se vyskytující choroby, i když by se nabízela mnohem obyčejnější diagnóza.
Přísloví o koních a zebrách nám naznačuje, že nejdřív máme brát v úvahu ty nejpravděpodobnější hypotézy, nikoli ty, které jsou sice barvité a senzační, ale stejně málo reálné jako zebra na louce za vaší chalupou.
Já mám ve svých každodenních diagnózách poměrně silný sklon vyhlížet zebry, hlavně ty katastrofické.


Když mi některá z dcer nebere telefon, představuju si, že ji přejela tramvaj (zebra), nikoli, že ten telefon – jako obvykle – někam založila a neslyší ho (kůň).
Když najdu ve schránce oznámení o doporučeném dopise, čekám přinejmenším kontrolu z finančního úřadu (zebra), místo každoročního vyúčtování za odevzdané články (kůň).
Když potkám po ránu kamarádku s červenýma očima, vykonstruuju si nejdivočejší manželskou scénku završenou proplakanou nocí (zebra), než zjistím, že se jenom moc nevyspala a nestihla se namalovat (kůň).

Jistě, tu a tam přiběhne i nějaká zebra. Ale většinou moc nedupe a nemá tedy cenu ji vyhlížet předem.


Posted in Šťastnější mezi lidmi (http://stastnyblog.cz/category/stastnejsi-mezi-lidmi/) and tagged psychologie (http://stastnyblog.cz/tag/psychologie/) on 11.2.2014. Komentáře: 12 (http://stastnyblog.cz/2014/02/11/kdyz-slysite-dupot-kopyt-cekejte-kone-ne-zebry/)
Llívia
18.02.14,12:49
Náhodou, ja očakávam výhru 3 : 1 :)
Anik
18.02.14,12:54
Čo sa týka Jožka Golonku- ja osobne ho moc ako človeka nemusím, 2 krát som s ním služobne jednal,aj u neho doma som bol, a bol dosť arogantný, ale aspoň nepredal svoju vlasť za pár grošov ako napr. Peter Šťastný, a Golonka dosiahol toho v hokeji dosť,to musia uznať aj neprajníci- preto ho celkovo hodnotím kladne a nezaujíma ma, či je Senzusák alebo nie- vlast nikdy nezradil a nezapredal sa za judášský groš ako náš europoslanec...
Čo sa týka toho dochodku, Jožko má možno pravdu, ale inak je to kekecina- dom a autíčko nemá zrovna na dochodcu z 350 eurovým dochodkom :-)
ja si ho ako hokejistu vážim podobne ako aj jana suchého (obranca). lebo napr. firsov, vikulov, polupanov, .... to boli tiež riadni kolíci v repre zbornej a nebolo jednoduché proti nim hrať, keďže 95% zbornej vtedy bolo z cska moskva.
A Treťjak ? :-)

Pomalý bol =

Ten sa motal vždy niekde vzadu.
Ani nepamatám, žeby bol dal góla (alebo aspoň prihralll :D )


Treťjak ? samozrejme sa vždy motal vzadu - bol to bránkár a výborný
erik555
18.02.14,13:02
Venované najmä pre tých, ktorí sa tešia (netešia) na dnešný hokej. Pretože už dopredu mnohí kuvikujú o zlom výsledku.
Prečo privolávať zlý výsledok?

No ja by som si ten zly vysledok, cize prehru, aj prial....pretoze za ich pristup proti USA a Slovinsku si nezasluzia postupit medzi 8 najlepsich timov na OH!
LukyKs
18.02.14,13:06
z cska moskva.
A Treťjak ? :-)

Pomalý bol =

Ten sa motal vždy niekde vzadu.
Ani nepamatám, žeby bol dal góla (alebo aspoň prihralll :D )



Treťjak ? samozrejme sa vždy motal vzadu - bol to bránkár a výborný

Ako keby som JA nepísal pravdu :
- motal sa vzadu
- nedal góla
PS
Skor teda dostával ako dával :D
misoft
18.02.14,13:09
No a už je to tu! Problémy zo SEPA! Kontrolujem si svoj IB (kvôli zaplateniu inkasa) a banka mi oznamuje (viď obrázok). Takže poklusom klus do banky. Riešiť to osobne. A hneď v banke to začali zisťovať, prečo. Ak sa pozriete na obrázok, Slov. pošta zaslala požiadavku na stiahnutie inkasa na účet, ale zaslali zlý IBAN (CID). Preto banka túto platbu nezrealizovala.

Počas riešenia môjho problému (cca 15 minút, počas ktorých pracovníčka vyvolávala a zisťovala, KAM tie peniaze sa majú poslať) mala ona a ešte vedľajšia pracovníčka po DVA telefonáty - príčina opäť inkaso a zlé IBANy (CIDy) príjemcu.

Ako je teda možné, že taká inštitúcia ako je SP zasiela ZLÉ údaje? Tuším niekto "zaspal" dobu a nezvládol to (na toto by sa mal asi pozrieť sám minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja, pod ktoré asi pošta spadá). Takto vedomo-nevedome (a možno aj zámerne) štát cez Slov. poštu vytvára neplatičov.......aby potom mohlo hrabať na pokutách, poplatkoch navyše, penále.....


Všimnite si to číslo - má byť 2 písmená a potom čísla - je tam 2 písmená a kombinácia 2 čísla, 3 písmená a potom čísla - čo je nesprávne....
Kvaka
18.02.14,13:09
My dnes vyhráme!!!
LukyKs
18.02.14,13:10
My dnes vyhráme!!!

A ty si odkedy češka ??????????? :D
taiko
18.02.14,13:17
Si predstav, môj malinkatý debo breše len na štyroch ľudí, u troch viem dôvod, má môj súhlas. :--- :D

No ale na všetkých rómov a hlavne keď prídu bližšie - aj na tých, ktorých pustím do domu.
to musim potvrdit, Aj moj NO stekal len na romulanov. Netusim preco, nikdy mu nic neurobili. Raz na smrt vydesil chlapov romulano co kopali kanal na optiku.. Oni v jame, bez moznosti uniku on na kraji a stekal. Chudaci, az mi ich luto bolo. To boli spravni chlapici, robili poriadne, nerobili bordel, boli cisti. Neviem co ten Dunco bol na nich taky zly :D Mozno iny pach alebo co.
cigáni jedia psov a psi to z nich cítia........
aaa tak to snad sa neda takto generalizovat. Ti robotnici vyzerali poriadni, nevyzerali ze su z Valaskej :D
erik555
18.02.14,13:17
My dnes vyhráme!!!

A ty si odkedy češka ??????????? :D
vsak su aj rodeni cechoslovaci...takze dnes urcite vyhrame :D
sito
18.02.14,13:18
z cska moskva.
A Treťjak ? :-)

Pomalý bol =

Ten sa motal vždy niekde vzadu.
Ani nepamatám, žeby bol dal góla (alebo aspoň prihralll :D )



Treťjak ? samozrejme sa vždy motal vzadu - bol to bránkár a výborný

Ako keby som JA nepísal pravdu :
- motal sa vzadu
- nedal góla
PS
Skor teda dostával ako dával :D

Kamil, už som zabudol, čo som ti sľúbi . Takže, kamil, trocha si tu éru pamätám. Bol, bol aj výborný, vždy sa snažil, aby nedostal tri, ako tretiak. Ale bývajú, aj vlastenci ... roduverní ...
Kvaka
18.02.14,13:19
Duško, aký je správny údaj? Pozerám, že mi nestiahla pošta inkaso v banke (VÚB), tiež tam mám rovnaký CID od pošty, ako píšeš
SK88ZZZ70000000041.
misoft
18.02.14,13:29
Skoč do banky - tam to skôr vybavíš. Ja mám pre Slov. poštu (zadával som príkaz na úhradu na prepážke) IBAN SK9502000020140000104512 a BIC (kód banky) SUBASKBX). Pozri sa tiež, či ti neposlali správu o nezrealizovaní platby. U každého je to iné. Len SP má ten kód IBAN.
Kvaka
18.02.14,13:33
Ešte nemám nijakú správu, ale mám možnosť to cez IB zmeniť.
misoft
18.02.14,13:36
Splatnosť inkasa je 18- v mesiaci. Takže môžeš zadať v IB príjemcu ten IBAN , potom VS, SS - údaje sú na inkasnom lístku vpravo hore a sumu. A malo by to odísť.
luja5
18.02.14,13:59
No a už je to tu! Problémy zo SEPA! ...

Ako je teda možné, že taká inštitúcia ako je SP zasiela ZLÉ údaje? Tuším niekto "zaspal" dobu a nezvládol to (na toto by sa mal asi pozrieť sám minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja, pod ktoré asi pošta spadá). Takto vedomo-nevedome (a možno aj zámerne) štát cez Slov. poštu vytvára neplatičov.......aby potom mohlo hrabať na pokutách, poplatkoch navyše, penále.....

Všimnite si to číslo - má byť 2 písmená a potom čísla - je tam 2 písmená a kombinácia 2 čísla, 3 písmená a potom čísla - čo je nesprávne....
Mne dnes inkaso bez problémov odišlo z účtu (TABA) a kód od SP tam mám rovnaký, tiež s tými ZZZ:).
LukyKs
18.02.14,14:00
z cska moskva.
A Treťjak ? :-)

Pomalý bol =

Ten sa motal vždy niekde vzadu.
Ani nepamatám, žeby bol dal góla (alebo aspoň prihralll :D )



Treťjak ? samozrejme sa vždy motal vzadu - bol to bránkár a výborný

Ako keby som JA nepísal pravdu :
- motal sa vzadu
- nedal góla
PS
Skor teda dostával ako dával :D

Kamil, už som zabudol, čo som ti sľúbi . Takže, kamil, trocha si tu éru pamätám. Bol, bol aj výborný, vždy sa snažil, aby nedostal tri, ako tretiak. Ale bývajú, aj vlastenci ... roduverní ...

Sitečko.
Ja si pamatám, keď v ten večer po múroch písali :
Když nemeli rusi tanky
dali sme im 4 branky :D (výsledok 4:3)

A žiletka po gole sa hodil na bruchu , klzal sa a klepal hokejkou po ľade - - komentár bol :
Klepe, či nám rusi nezavreli ropovod
luja5
18.02.14,14:02
Duško, aký je správny údaj? Pozerám, že mi nestiahla pošta inkaso v banke (VÚB), tiež tam mám rovnaký CID od pošty, ako píšeš
SK88ZZZ70000000041.
Ja nemala problema s rovnakym CID, ktovie, v čom je havinko zakopany:).
Kvaka
18.02.14,14:03
No a už je to tu! Problémy zo SEPA! ...

Ako je teda možné, že taká inštitúcia ako je SP zasiela ZLÉ údaje? Tuším niekto "zaspal" dobu a nezvládol to (na toto by sa mal asi pozrieť sám minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja, pod ktoré asi pošta spadá). Takto vedomo-nevedome (a možno aj zámerne) štát cez Slov. poštu vytvára neplatičov.......aby potom mohlo hrabať na pokutách, poplatkoch navyše, penále.....

Všimnite si to číslo - má byť 2 písmená a potom čísla - je tam 2 písmená a kombinácia 2 čísla, 3 písmená a potom čísla - čo je nesprávne....
Mne dnes inkaso bez problémov odišlo z účtu (TABA) a kód od SP tam mám rovnaký, tiež s tými ZZZ:).
Ja som pozerala cez ib na čakajúce platby, našla som okrem dvoch úhrad, čo som sama dala aj jednu SIPO, s dnešným dátumom, ešte neodišla, skúšala som zmeniť ten údaj s tými ZZZ takým, ako má inkasujúca banka v čakajúcej platbe, ale mi napísalo, že neplatný CID. Počkám do zajtra.
misoft
18.02.14,14:03
Mne dnes inkaso bez problémov odišlo z účtu (TABA) a kód od SP tam mám rovnaký, tiež s tými ZZZ:).
Tak ja už neviem, čo s tým robia. Z Tatry odíde, z Prima a VÚB nie. Niekde soudruzi chybu urobili. Pokiaľ by to bolo v jednej banke - je jasné, že chyba je na strane banky, ale pri dvoch bankách - tak je chyba na strane príjemcu.....