lus12
24.01.14,13:56
Ahojte, potrebovala by som poradiť. Jednému pánovi som predala mobil dobierkou, prebral si ho asi o 11 pred obedom a večer o 22.00 mi napísal, že som ho oklamala a mobil je doškriabaný čo vôbec nie je pravda, vedel, že je používany rok a boli na ňom len nejaké vlásočnice nie škrabance. Ale na ďalší deň mi napísal, že mobil ma polícia lebo som mu ho predala pokazený a nefunguje mu obchod play a keď s tým bol u opravára, že je zlý android. Povedal mi, že ak mu pošlem 10 eur na opravu alebo mi vráti mobil a ja jemu peniaze, že ma neudá, ale ak nie že ma udá za podvod. Počas doby čo som mobil vlastnila tak som obchod play nepoužívala, ale mobil mi vždy fungoval ani s androidom nikdy nič nebolo. Teraz nevie čo mám robiť. Ešte predtým ako som mu poslala mobil mi niekedy v septembri písal, že by chcel aj sme sa dohodli na kúpe,ale neprevzal si ho a ja som zbytočne minula 5 eur na poštovnom. Minulý mesiac mi písal znova a ospravedlňoval sa mi, že ten mobil si neprevzal jeho syn, že mu je to lúto a prosil ma či by som mu ho znova neposlala pristúpila som na to a teraz mám takýto problém. Prosím poraďte mi. Ďakujem.
arizona
24.01.14,13:52
Podla toho, ako to opisujes si myslim, ze sa jedna o spekulanta. Za kolko si predala ten mobil?

Myslim, ze urcite ten clovek neutekal "zaniest" mobil na Policiu druhy den po kupe z druhej ruky,ale prirodzenejsia reakcia by bola, sa spojit v prvom rade s predavajucim a skusit sa dohodnut s nim.

Rok pouzivany mobil uz preukazuje znamky pouzivania,kupujuci s tym musel pocitat.Predpokladam, ze si stav MT uviedla v inzerate a pridala nejake fotky.
Takze,ak si si vedoma, ze si uviedla pravdive info a predala MB z stave zodpovedajom jeho veku, tak sa nemas coho bat. Policia ma urcite ine veci na robote,ako riesit kazdeho nespokojneho kupca pri kupe pouzitych veci
bodliak
24.01.14,14:35
Chcel používaný mobil, a aj ho dostal.
Nepredala si mu kameň, neposlala iný model ako si inzerovala.
Mobil je funkčný a to ostatné si len nevie nastaviť.

Andorid starý a povrch ošúchaný ? Veď bazár, tak čo by chcel ?

Ak bola cena primeraná, podvod sa nekoná.

Nerob nič. Komunikuj len písomne a maily si odkladaj.

Už ťa to raz stálo 5 eur, keď si zásielku neprebral, tak nech teraz nevymýšľa.
Chobot
24.01.14,14:40
Ujco to trochu dramatizuje a dosť preháňa.

Ak tebe mobil fungoval, nie je dôvod, aby jemu nefungoval. Ak mobil ide, je hlúposť, že neide obchod play. Buď s tým nevie robiť, alebo z nejakého dôvodu klame.

Neboj sa, mobil určite nie je na polícii. Už vidím policajtov, ako sa zapodievajú nejakým nefunkčným mobilom. Ešte keby bol kradnutý, možno by to zaevidovali. Ale policajti neriešia pokazené mobily, toto mu nezožer. Z tvojej strany určite neide o podvod, polície sa báť nemusíš, s týmto len blafuje.

Buď chce z teba vytiahnuť 10 EUR, alebo ťa chce donútiť z nejakého dôvodu zobrať mobil späť, alebo je to len nejaký konfliktný týpek, ktorý rád robí ľuďom zle.

Je na tebe, čo urobíš. Teoreticky nemusíš nič robiť. Nie si povinná zobrať mobil späť. Ale ak chceš, môžeš. Povedz mu, že nech ti ho pošle a ty mu potom pošleš na účet cenu mobilu. Poštovné, čo on bude posielať mu neplať. Trvaj na tom, že nech ti najprv pošle mobil, potom mu pošleš peniaze, aby ťa on neoklamal.
jslancik
24.01.14,14:48
ako už bolo písané, je to pravdepodobne špekulant alebo je taký "od prirodzenia"...

Na obchod play musí zadať mailovú adresu na gmaili, bez toho to nepôjde tuším. A ak chce nakupovať, musí priradiť kartu, čo môže byť problém. Ale nie problém mobilu, podotýkam. Dúfam, že si pred zaslaním spravila "factory reset" - obnova pôvodných nastavení.

Zlý android? to ti fakt tak povedal? :D Očividne sa v tom vyzná. Nech si ho aktualizuje, ak je "zlý". Btw. nerobil ti v tom mobile niekto "custom ROM"? To by teoreticky mohol byť dôvod takého vyjadrenia (zlý android).

Pozri komunikáciu, akú máš s ním. Písomnú, samozrejme. A komunikuj iba písomne, to je základ. Nech je všetko jasné a na papieri.
alaya1
24.01.14,14:59
To, ze si mu ho predala pokazeny musi kupujuci aj dokazat. ty mozes tvrdit, ze fungoval 100%. Ak bolo v inzerate, ze je pouzivany tak si ho kupil s rizikom, ze pouzivany je. myslim, ze len chce vratit a hlada dovod.
lus12
24.01.14,15:06
mobil som pôvodne chcela predať za 35, ale dala som mu ho za 32 s tým, že + preplatím poštovné to bolo 2,55€ a ďakujem za reakciu
lus12
24.01.14,15:07
Som si istá, že som nikoho nepodviedla, v popise inzerátu som uvádzala pravdivé skutočnosti.
lus12
24.01.14,15:09
Dobre ďakujem nebudem si ho teda všímať, moji priatelia mi vravia tiež aby som sa nebála, že určite klame a chce zo mňa vytiahnuť len peniaze.
lus12
24.01.14,15:11
Všetku komunikáciu s ním mám odloženú, bohužiaľ nespravila som ten factory reset dúfam,že to nie je až taký problém.
lus12
24.01.14,15:12
Ďakujem za príspevok aj ja si to myslím, nebudem mu odpisovať na e-mail povedal mi,že polícia má môj teda už jeho mobil a že čakajú pokým na mňa podá trestné oznámenie.
lus12
24.01.14,15:16
A samozrejme mala som v inzeráte fotografie a + som mu ešte ďalšie posielala cez e-mail a všetko čo bolo treba o mobile som v inzeráte uviedla.
jslancik
24.01.14,15:27
32 eur? Som čakal, že 10x viac. Jasný debil. Možno ešte o tom nevie :) ani sa ním nezaoberaj.
arizona
24.01.14,15:27
Toto vobec nie je postup,ako by postupovala Policia pri prijati trest.oznamenia. Chalanisko ta chce postrasit a asi vytiahnut z teba nejake prachy,akoze na opravu. Posli ho do kelu a kludne spavaj. Na Policii by ho akurat tak vysmiali,keby tam prisiel...
lus12
24.01.14,15:36
Ďakujem budem sa držať rady. :)
lus12
24.01.14,15:37
Veľmi pekne ďakujem za rady, toto sa mi stalo prvý krát tak som z toho zhrozená. :)
Chobot
24.01.14,18:39
Nevadi, nie je to problém. Len tam mohli zostať nejaké tvoje údaje či dáta. Napr. fotky, nejaká SMS a pod. Factory reset vymaže všetko, čo tam užvateľ dal a nechá tam len to, čo tam bolo dané pri výrobe.
Ice dive
24.01.14,18:50
no neviem ako u Vás ale v BA som platil len za výmenu baterky v hodinkách 8 €... t.j. pochybujem že dajaký opravár vôbec chytí mobil za 10 € do ruky v prípade poruchy akože honorár za opravu... a zase policajti určite nekukajú na tvoj mobil na stanici s tým, že počkáme kým prinesie niekto niekomu 10 €