ingrid2608
28.01.14,13:43
Dobrý deň, potrebujem poradiť. Otec mi zomrel, pred tromi mesiacmi. Teraz zomrela jeho mama a tým pádom by sme mali dediť my ako jeho deti. Jedná sa o dom a pozemok, ktoré jej patrili. Mal tam svoj podiel. Problém je v tom, že stará mama stihla za života podpísať darovaciu zmluvu a darovala svoj pozemok aj dom nášmu bratrancovi. Problém je, ale v tom, že to nepodpísala dobrovoľne. Opili ju a odviezli k notárke.Tam musela túto darovaciu zmluvu podpísať. Bola už dosť stará nemohla sa brániť. Chcela som sa spýtať, či je vlastne možnosť v takomto prípade túto žiadosť zrušiť a tým pádom by sme mohli dediť? Ďakujem.
Mária27
28.01.14,12:47
Bolo to treba riešiť za života starej mamy. Žiadať dar späť môže len darca (pokiaľ žije).
Teraz môžete len žiadať započítať 1/2 otcovho podielu, ak je ešte s čím. Domáhať sa neplatnosti právneho úkonu pre nedostatok vôle urobeného pred notárom je veľmi problematické.
VANUSKA
28.01.14,14:31
Takmer nemožné dokázať, že stará MAMA bola donútená niečo podpísať a to ešte pred notárom....aj keď pripúšťam, že TU je možné všetko, ale dokázať ???? Zbytočná námaha. Kto by tento spor dokázal vyhrať /FÉROVO/ tak to by bol advokát veľkého formátu, ale to iba ak v rozprávke o ARABELE .....
ingrid2608
28.01.14,14:38
ďakujem viem, že je to problematické, ale chcem dosiahnuť aspoň nejakú náhradu