jari77
02.10.07,11:43
Ahojte,chcel by som požiadat o vašu pomoc,rád by som dovážal tovar z eú od fy.ktorá na slovensku neposobí,no chcel by som dosiahnut aby som bol jediný dovozca do SR,dá sa to dosiahnúť ? ,ak áno ,aké si myslíte že bude mať mať táto fy,požiadavky ..objem nákupu,predajné priestory,atd... nevioem čo ešte. som začínajúci ,takže mám v tom hokej.vdaka za rady.
wierdo
02.10.07,09:50
Nedá sa to dosiahnuť legálne, odporuje to legislatíve EU. Možeš ale dosiahnuť ústnu dohodu s tou firmou, že nebudú predávať inému a de facto obídu zákon. Na ich podmienky sa musíš pýtať priamo ich. Prvé čo ich bude zaujímať je kto si a čo si už dokázal. Ako začínajúci maš mizivú šancu.
hanelie
02.10.07,10:31
Nedá sa to dosiahnuť legálne
ale dá, poznáme to z reklám...že niekto je niečomu výhradný dovozca

Prvé čo ich bude zaujímať je kto si a čo si už dokázal
s týmto súhlasím bude potrebné exkluzívne know how
pokiaľ sa tu predmetný tovar /na slovensku/ nenachádza môžeš sa stať jeho výhradným dovozcom, ale chce to určite nejaké podmienky
najmä splnenie určitých kvót /odberov/ a myslím si, že na to bude potrebných zopár miliónikov...
wierdo
02.10.07,13:58
Ja som nenapísal, že sa to nedá, ale že sa to nedá LEGÁLNE. Samozrejme, iná situácia je, ak je výrobca z krajiny mimo EU. (Možno to je prípad tých letákov.)
anklar
03.10.07,13:33
Jari77, neviem, či som na stope, viem o výhradnom obchodnom zastúpení.
Ak chceš, pozri si Obch.zákonník, Druhá časť, § 665 a nasl., v znení zák. č. 19/2006 Z.z.
Ďalej § 745 a nasl. Obch.zák. zasa hovorí o výhradnom predaji.
Ak trepem, prepáč, vedie ma snaha pomôcť.
Danila
03.10.07,13:39
Ahojte,chcel by som požiadat o vašu pomoc,rád by som dovážal tovar z eú od fy.ktorá na slovensku neposobí,no chcel by som dosiahnut aby som bol jediný dovozca do SR,dá sa to dosiahnúť ? ,ak áno ,aké si myslíte že bude mať mať táto fy,požiadavky ..objem nákupu,predajné priestory,atd... nevioem čo ešte. som začínajúci ,takže mám v tom hokej.vdaka za rady.Dá sa to dosiahnúť. Najskôr osobným rokovaním s firmou, ktorú chceš zastupovať a ktorá bude mať o takéto výhradné zastúpenie záujem. Potom nasleduje prerokovávanie návrhu zmluvy o výhradnom zastúpení. Podľa toho s kým budeš rokovať, predpokladaj zaujímavý hokej. A nedaj sa pritlačiť, pretože zvyčajne sa snažia súboj uhrať vo svoj prospech.:)
anklar
03.10.07,13:58
Dá sa to dosiahnúť. Najskôr osobným rokovaním s firmou, ktorú chceš zastupovať a ktorá bude mať o takéto výhradné zastúpenie záujem. Potom nasleduje prerokovávanie návrhu zmluvy o výhradnom zastúpení. Podľa toho s kým budeš rokovať, predpokladaj zaujímavý hokej. A nedaj sa pritlačiť, pretože zvyčajne sa snažia súboj uhrať vo svoj prospech.:)
Tak je to Danilka. A tie rokovačky, to určite nebude na jedenkrát. Bude sa vyjednávať. Bude potrebovať poriadne silné nervy.
Danilka, o tom Obch. zák. - dobré §§ som mu dala?
Danila
03.10.07,14:02
Tak je to Danilka. A tie rokovačky, to určite nebude na jedenkrát. Bude sa vyjednávať. Bude potrebovať poriadne silné nervy.
Danilka, o tom Obch. zák. - dobré §§ som mu dala?Tie paragrafy boli parketa pre právnika. Zmluva sa doplňovala x-krát. Pre mňa bola dôležitá ekonomická analýza, aby môj klient neprerobil. A už nikdy viac sa do toho nepustím.:) Radšej výstup na Rysy.:D
anklar
04.10.07,08:01
Tie paragrafy boli parketa pre právnika. Zmluva sa doplňovala x-krát. Pre mňa bola dôležitá ekonomická analýza, aby môj klient neprerobil. A už nikdy viac sa do toho nepustím.:) Radšej výstup na Rysy.:D
Tiež si myslím, že vyrobiť ekon. analýzu je ťažšie ako vyrobiť zmluvu. To, že sa niekoľkokrát prerába, je normálne. Je to v rámci pripomienkovania zúčastnených strán.
tesoro
30.10.09,13:35
Dobry den,
chcela by som sa informovat, co by sa dalo urobit vo veci:
manzel spolu so spolocnikom dostali od urcitej kozmetickej firmy v taliansku vyhradny dovoz pre nasu republiku.
Jedna pani vsak ponuka tento tovar na Slovensku formou internetu, dovaza z neakych skladov v Taliansku.
Navrhovali sme jej spolupracu , ale neuspesne.
Moze ona tento produkt predavat a vystupovat ako predajca tejto znacky napriek tomu ze mi mame zmluvy priamo s vyrobcom, kde su minimalne odbery, podmienky predaja a akekolvek reklami uhradzame z vlasneho. Je vobec mozne ze mi to presadime oficialnou cestou na trh a niekto ide do Talianska na nakup a tu to "diluje"?
Mária27
30.10.09,14:22
Zmluva o výhradnom dovoze zaväzuje výrobcu, že nebude na Slovensko dodávať tovar cez iného dodávateľa ako cez vás.
Keď však niekto nakúpi a dovezie a predá lepšie ako vy, nič neporušuje.
ludo_centrum
30.10.09,14:56
Neviem prečo z toho robíte väčšina z Vás takú vedu.

Dosiahnuť môžeš čokoľvek ak to chceš.
Nemusíš ani nikam cestovať ani nič, často stačí e-mail komunikácia.

Nechaj si radiť od ľudí, ktorí takto niečo dovážajú a nie od teoretikov (nič v zlom proti nikomu).
Ak potrebuješ pomôcť pri efektívnej korešpondencii s daným výrobcom, obráť sa na profi firmy v tejto oblasti, alebo známeho, alebo sa obráť na mňa.

Drýsty o paragrafoch atď... sú len drýstami okravatovaných ujov a všelijakých tiet v inštitúciách EÚ. Robia niečo, čiže bránia slobodnej vôli podnikateľov aby robili a zarábali aby oni darmožráči mohli vymýšľať ďalšie obmedzenia.

Dôležitá je tvoja chuť a odhodlanie.
Ani nemusíš mať žiadnu minulosť atď...

Zvyčajne však býva niečo ako skúšobná doba, počas ktorej prehodnotia tvoju aktivitu.

Ak potrebuješ poradiť, kľudne mi napíš, ale nie sem verejne. Môžem poradiť z vlastných skúseností a teda inými slovami z vlastnej praxe.