slabikar
25.07.08,16:32
mam takyto problem ohladom zakazu konkurencie:
este ku dnu 24.7. som bol jedinym konatelom s.r.o. a zaroven jednym z 2 spolocnikov tejto s.r.o.. v tento den sa konalo valne zhormazdenie a som sa vzdal konatelstva a takisto som prevideol svoj obchodny podiel na druheho spolocnika s ucinnostu od 25.7., cize de facto s touto s.r.o. uz nemam nic spolocne. papiere este len odidu na ORSR, cize tam o tom este nevedia.
no problem je v tom ze 25.7. som zalozil dalsiu s.r.o kde budem jediny konatel a jediny spolocnik. zalozil som tak, ze som napisal zakladatelsku listinu a od 28.7. zacnem behat po uradoch vybavovat nalezitosti, cize do ORSR sa papiere dostanu az potom ak dojdu tam tie z predchadzajucej s.r.o. bude to vsetko pravne v poriadku v ramci ZAKAZU KONKURENCIE?
:confused:
Celsus
26.07.08,17:10
Podľa toho, čo píšete už nie ste ani konateľom ani spoločníkom pôvodnej SRO (to, že uvedené skutočnosti ešte nie sú zapísané v obch. registri, Vám nijako vadiť nemusí, lebo tieto zápisy majú iba deklaratórne účinky).

Takže novú SRO, v ktorej budete konateľom i spoločníkom, už môžete pokojne zapísať do OR (predtým treba samorejme vybaviť príslušné živnostenské oprávnenie). Na zápis zmien v pôvodnej SRO do OR čakať nemusíte a zákonom ustanovený zákaz konkurencie tým neporušíte.