Sedliacka kapustnica
31.12.2005 12 – 15 PORCIÍ,
ČAS PRÍPRAVY: 2 HODINY
1 kg kyslej kapusty
1 kg údených klobás
50 g sušených hríbov
500 g bravčového mäsa
200 g zemiakov
100 g údenej slaniny
40 g hladkej múky
20 g červenej papriky
400 ml kyslej smotany
soľ
POSTUP
1.
Do 5-litrového hrnca dáme pokrájanú kyslú kapustu, klobásu, sušené hríby, na kocky pokrájané bravčové mäso, pokrájané zemiaky, soľ, zalejeme vodou a varíme.
2.
Uvarenú klobásu vyberieme a pokrájame na kolieska.
3.
Slaninu pokrájame na kocky a opražíme, škvarky vyberieme a spolu s klobásou dáme do kapustnice.
4.
Do masti zo slaniny dáme múku a urobíme zápražku.
5.
Hotovú zápražku zalejeme vodou, pridáme červenú papriku, dobre premiešame a vlejeme do kapustnice. Necháme za stáleho miešania prevariť, ozdobíme rozšľahanou smotanou a podávame s chlebom.
Sedliacka kapustnica
31.12.2005 12 – 15 PORCIÍ,
ČAS PRÍPRAVY: 2 HODINY
1 kg kyslej kapusty
1 kg údených klobás
50 g sušených hríbov
500 g bravčového mäsa
200 g zemiakov
100 g údenej slaniny
40 g hladkej múky
20 g červenej papriky
400 ml kyslej smotany
soľ
POSTUP
1.
Do 5-litrového hrnca dáme pokrájanú kyslú kapustu, klobásu, sušené hríby, na kocky pokrájané bravčové mäso, pokrájané zemiaky, soľ, zalejeme vodou a varíme.
2.
Uvarenú klobásu vyberieme a pokrájame na kolieska.
3.
Slaninu pokrájame na kocky a opražíme, škvarky vyberieme a spolu s klobásou dáme do kapustnice.
4.
Do masti zo slaniny dáme múku a urobíme zápražku.
5.
Hotovú zápražku zalejeme vodou, pridáme červenú papriku, dobre premiešame a vlejeme do kapustnice. Necháme za stáleho miešania prevariť, ozdobíme rozšľahanou smotanou a podávame s chlebom.
Sedliacka kapustnica
31.12.2005 12 – 15 PORCIÍ,
ČAS PRÍPRAVY: 2 HODINY
1 kg kyslej kapusty
1 kg údených klobás
50 g sušených hríbov
500 g bravčového mäsa
200 g zemiakov
100 g údenej slaniny
40 g hladkej múky
20 g červenej papriky
400 ml kyslej smotany
soľ
POSTUP
1.
Do 5-litrového hrnca dáme pokrájanú kyslú kapustu, klobásu, sušené hríby, na kocky pokrájané bravčové mäso, pokrájané zemiaky, soľ, zalejeme vodou a varíme.
2.
Uvarenú klobásu vyberieme a pokrájame na kolieska.
3.
Slaninu pokrájame na kocky a opražíme, škvarky vyberieme a spolu s klobásou dáme do kapustnice.
4.
Do masti zo slaniny dáme múku a urobíme zápražku.
5.
Hotovú zápražku zalejeme vodou, pridáme červenú papriku, dobre premiešame a vlejeme do kapustnice. Necháme za stáleho miešania prevariť, ozdobíme rozšľahanou smotanou a podávame s chlebom.
Sedliacka kapustnica
31.12.2005 12 – 15 PORCIÍ,
ČAS PRÍPRAVY: 2 HODINY
1 kg kyslej kapusty
1 kg údených klobás
50 g sušených hríbov
500 g bravčového mäsa
200 g zemiakov
100 g údenej slaniny
40 g hladkej múky
20 g červenej papriky
400 ml kyslej smotany
soľ
POSTUP
1.
Do 5-litrového hrnca dáme pokrájanú kyslú kapustu, klobásu, sušené hríby, na kocky pokrájané bravčové mäso, pokrájané zemiaky, soľ, zalejeme vodou a varíme.
2.
Uvarenú klobásu vyberieme a pokrájame na kolieska.
3.
Slaninu pokrájame na kocky a opražíme, škvarky vyberieme a spolu s klobásou dáme do kapustnice.
4.
Do masti zo slaniny dáme múku a urobíme zápražku.
5.
Hotovú zápražku zalejeme vodou, pridáme červenú papriku, dobre premiešame a vlejeme do kapustnice. Necháme za stáleho miešania prevariť, ozdobíme rozšľahanou smotanou a podávame s chlebom.
Sedliacka kapustnica
31.12.2005 12 – 15 PORCIÍ,
ČAS PRÍPRAVY: 2 HODINY
1 kg kyslej kapusty
1 kg údených klobás
50 g sušených hríbov
500 g bravčového mäsa
200 g zemiakov
100 g údenej slaniny
40 g hladkej múky
20 g červenej papriky
400 ml kyslej smotany
soľ
POSTUP
1.
Do 5-litrového hrnca dáme pokrájanú kyslú kapustu, klobásu, sušené hríby, na kocky pokrájané bravčové mäso, pokrájané zemiaky, soľ, zalejeme vodou a varíme.
2.
Uvarenú klobásu vyberieme a pokrájame na kolieska.
3.
Slaninu pokrájame na kocky a opražíme, škvarky vyberieme a spolu s klobásou dáme do kapustnice.
4.
Do masti zo slaniny dáme múku a urobíme zápražku.
5.
Hotovú zápražku zalejeme vodou, pridáme červenú papriku, dobre premiešame a vlejeme do kapustnice. Necháme za stáleho miešania prevariť, ozdobíme rozšľahanou smotanou a podávame s chlebom.