Niekoľko vlákien na tútu tému bolo už založených, ale vo väčšine z nich nájdete, len základné informácie.
Preto som sa rozhodol založiť toto vlákno a popísať podrobný birokratický plán na úspešné otvorenie hudobného klubu.
Tento článok je skôr pre ľudí, ktorý už vedia čo približne obnáša klub(barmani,djs),
len nevedia, ako to chodí so zákonmi.
Čo si chcem otvoriť ja, je hudobný klub - živá aj neživá hudba, bar s alko-nealko.
žiadne jedlo - to by už bola Pohostinská činnosť, s ktorou sú spojené veci ako mať vyškoleného čašníka ...
a poďme po poradí
SZČO, s.r.o. , ...
založiť si živnosť alebo iný právny subjekt, - ak nemáte šajnu o účtovníctve, nájsť si účtovníka
ako činnosť uviesť minimálne
Predaj alko a nealko nápojov na priamu konzumáciu
a nezaškodí ani: Kúpa tovaru na účely jeho predaja konečnému spotrebiteľovi(maloobchod)
alebo iným prevádzkovateľom živnosti(veľkoobchod)
cena: 3,32€( 100 sk ) za jednu činnosť
asi je výhodnejšie byť platcom dph, prosím o radu v diskusii
viac o založení szco.sk/index.php?id=30
Prenájom
Do priestorov budem investovať a kedže v mojom prípade ide o prenájom
tak som navrhol kompenzáciu investícii do nehnuteľnosti znížením nájmu a predĺženou
výpevednou lehotou v zmluve.
Zákon, ktorý sa zoberá toutu témou : 116/1990 zb.Zákon.
jeho znenie: szbd.sk/ps/zakon116.doc
Zmluva: porada.sk/t10598-zmluva-o-prenajme-nebytovych-priestorov.html
Prevádzkareň - adresa klubu
je potrebné uviesť prevádzkareň do živnosti
viac: zco.sk/index.php?id=17
Povolenie na predaj liehu
Musíte mať povolenie na to aby ste mohli predávať lieh a treba ho aj evidovať patričným spôsobom
cena za povolenie: je asi 16,60€ 500sk - nie som si istý
žiadosť a iné info: poprad1.colnasprava.sk/lieh2007/index.php?showreg=28&chid=clr
od 1.3 na základe novely Zákona č. 52/2009 Z.z., ktorým sa mení a
dopĺňa zákon č. 105/2004 Z.z., sa ruší oznamovacia povinnosť z Liehu.
Na základe tejto novely, nové hlásenia nemusíte zasielať.
Zasielať sa nemusia ale stále sa musí evidovať.
Zazmluvnenie
nemusíš kupovať pípi, distribútor ti ich dá do prenájmu
ak máte nejaké bližšie info(ja mám niminálne) dajte do fóra ďakujem
Hygiena
Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) - mail na otázku čo všetko je potrebné v mojom prípade:
"prevádzka baru musí splňať požiadavky zákona č. 355/2007
o ochrane a podpore verejného zdravia ako aj Vyhlášky MZ SR č. 355/2007 o podrobnostiach
o požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania.
Nakoľko uvažujete aj z reprodukovanou hudbou, musíte predložiť na schválenia na RÚVZ aj hlukovú štúdiu. "
Pred tým ako sa može spustiť klub ho musí nasjkôr navštíviť niekto z RÚVZ a oddobriť ho
cena návštevy je 16,60€ (500sk) a majú na to 30dní
Zrejme neni treba HACCP alebo je to v tých zákonoch schované neviem, sem som sa ešte nedostal
HACCP - vypracovaný dokument o kritických bodoch, kde by sa potraviny mohli pokaziť, znehodnotiť (laicky povedane) v danej prevádzke
viac o HACCP porada.sk/downloads.php a dajte si vyhladať HACCP
niečo o hluku: muzikus.cz/pro-muzikanty-clanky/Rizikovy-faktor-hluk-tema-mesice~14~kveten~2003/
Pred spustením prevádzky
treba ísť ešte na mestský/miestny úrad ohlásiť otváracie hodiny
a prihlásiť sa na poplatky za komunálny odpad.
----------------------------------------------------
Takto to zatiaľ vidím ja.
Po pár dňoch googlovania a vypytovania.
Najviac ma strašia tie hygienické zákony.
A taktiež by som chcel vedieť či potrebujem aj druhý(únikový východ) a koľko sociálnych zariadení.
Ako je to s tým hlukom som sa dozvedel v tom článku, len ešte neviem,
kto mi spravý takúto štúdiu a koľko to bude stáť.
Taktiež som tu na fóre videl ďašiu lahôdku - Pracovná zdravotná služba(PZS)
viac aj tu: mojepodnikanie.sk/pracovna-zdravotna-sluzba
Ale to je len v tom prípade ak máte zamestnancov.
Hmm a možno som zabudol na požiarnu ochranu.
Je toho skrátka dosť, ja momentálne riešim len nájommnú zmluvu.
Tak ak niekto našiel chybu alebo som na niečo zabudol prosím prispejte do diskusie.
Ďakujem.