Dobrý deň, poprosím vás o ujasnenie:
zamestnávateľ musí poskytnúť zamestnancovi prestávku na obed v trvaní minimálne 30 minút, ktorého pracovná zmena je dlhšia ako 6 hodín, ale najskôr až po štyroch hodínách práce....?
Ak zamestnávateľ zabezpečil stravovanie zamestnancov napríklad v nedalekej reštaurácii, odkiaľ mu chodí faktúra, je povinný zabezpečiť aj odvoz a dovoz zamestnancov do tejto reštiky???
Prípadne ak dostanú zamestnanci stravný lístok, tak v tom prípade je "ich vec" kam a či vôbec sa idú naobedovať??? Samozrejme pri dodržaní 30 min. prestávkvy na jedenie.
Ak zamestnanci pracujú na stavbe v inom meste, ako je uvedený výkon práce v PZ, tak majú nárok na diety, alebo stravný lístok? Alebo zamestnávateľ môže zabezpečiť stravovanie v blízkosti stavby - bez povinnosti voziť zamestnancov do tohoto zariadenia?
Predpokladám, že presun "z" a "do" stravovacieho zariadenia sa započítava do 30 min.prestávky na jedenie.
Ďakujem