Zavrieť

Porady

Prevádzkový poriadok predaja mäsa, hydiny a rýb

Začíname podnikať s predajom mäsa, rýb a hydiny. Mám problém s vypracovaním prevádzkového poriadku, pomôžete mi prosím, alebo poradíte kde ho nájdem. Tiež prosím o rady čo je ešte potrebné v začiatkoch a ako to je z dovozom mäsa zo zahraničia. Ďakujem.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    J?liab je offline (nepripojený) J?liab

    účtovníčka J?liab
    Dobrý deň, ešte by som Lenka poprosila o radu ako začať viesť účtovníctvo, čo je potrebné v začiatkoch. Mám skúsenosti s účtovnícve, ale úplne v inej oblasti ako je podnikanie. Pracujem ako účtovníčka v škole. Toto podnikanie začína manžel a snážím sa mu pomáhať. Už vopred ďakuje, Júlia.

    J?liab je offline (nepripojený) J?liab

    účtovníčka J?liab
    Ahoj Lenka. Ďakujem za za radu, niečo som si tam už aj našla. Len som sa chcela spýtať konkrétne. Manžel má živnosť id 1.9. 2009, no už predtým nakupoval zariadenie do predajne s mäsom. Chcem sa spýtať ako začať s peňažným denníkom a pokladňou. Zatiaľ nakupuje všetko v hotovosti. Môže dať napríklad vklad do pokladne pred 1.9.2009. Júlia.

    J?liab je offline (nepripojený) J?liab

    účtovníčka J?liab
    Lenka ďakujem za ochotu mi poradiť. Začínam od nuly,tak som za každú radu vďačná. Júlia.

    MartinKu je offline (nepripojený) MartinKu

    MartinKu
    Ahoj Lenkak.
    prečítal som toho veľa už tu na porade ale zjavne nie dosť. o HACCP teda hygiene, veterinároch ... na potravinársky kódex som sa však ZATIAĽ nedostal.
    Mam špecifický prípad. Je to vlastne dovoz potravín konkrétne mäsa a mäsových výrobkov buď zo zahraničia alebo z veľkoobchodov v rámci SR! Keďže mám potencionálnych zákazníkov po dovoze tovaru, tak sa chcem spýtať, či priamo zriaďovať predajňu (zatiaľ málo financií) alebo stačí po dovoze do miesta určite jednoducho im tovar predať alebo doviesť domov.
    Vlastním úžitkové motorové vozidlo do 3,5t pred začatím bude samozrejme plne vybavené novým chladiarenským zariadením. Živnosť som zatiaľ nezaložil ... ide to pomaly. Som vyučený obchodník.. teda prax v obchode , účtovníctvo,.....
    Teda otázky asi : treba predajňu hneď? akú presne živnosť? kam všade sa nahlásiť? (veterinár, ŠOI, ....) ? aký je v takomto pláne podľa teba najväčší háčik ? Ďakujem za odpovede. S pozdravom Martin

    Prevádzkový poriadok predaja mäsa, hydiny a rýb

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.