Z mojich dostupných zdrojov (štatistické zisťovania) je k 2. kvartálu 2009 (síce za celú SR):
- priemerná hrubá mzda čašníka 405,86 EUR z toho priemerná základná mzda je 327,37 EUR
- priemerná hrubá mzda kuchára 417,29 EUR z toho priemerná základná mzda je 336,90 EUR.
- priemerný hodinový zárobok v podnikateľskej sfére za sektor ubytovacie a stravovacie služby je 2,84 EUR.
Predpokladám, že pri stanovovaní miezd zamestnancov budeš vychádzať aj z plánovaného rozpočtu mzdových prostriedkov resp. osobných nákladov (účet 52) - ľudovo povedané či mám na to, aby som dostatočne zaplatila zamestnancov a nemusela každý mesiac riešiť hľadanie a prijímanie nových zamestnancov (hovorí sa tomu aj fluktuácia). Nuž veľa úspechov a prajem veľa šťastia pri výbere zamestnancov. Všetko aj v podnikaní stojí a padá na ľuďoch.