Stanislav 1975 čauko,dík za odpoveď-ja viem,že tých 120kg je živá váha a to je celkom v pohode-išiel by som s tebou do toho,najma keď to máš už odskúšané,overené...
Stano, ešte zháňaš mäso?
Naši donedávna robili takéto zabíjačky. Teraz to robí len strýko, majú vlastné prasatá. Treba kúpiť buď celé prasa alebo polovicu. Zabíjajú každý víkend a niekedy aj cez týždeň. Dobré je, keď ste dvaja, ale niekedy majú aj oni kupcu na pol prasaťa a vtedy ti dajú polovicu. Práve dnes majú jednu zabíjačku a ešte pred pár dňami zháňali kupcu na druhú polovicu. Ale už ho majú.
Strýko býva v DS, ale ak sa dohodnete, všetko prinesie naporcované v lodniach až tebe domov. Ak chceš, môžeš tam aj ísť a pozrieť si zabíjačku na vlastné oči. U našich som pomáhal na zabíjačkách, naši zabíjali tak 1-2x za mesiac (teda vždy to robil strýko ale u našich).
Robí aj výrobky (jaternice - biele, krvavé, klobásy, slaninu), ak máš záujem, aj mäso vyúdi.
Cena je 50 SK/kilo živej váhy. K tomu treba pripočítať cenu za prácu, ak to chceš mať naporcované prípadne cenu za prácu výrobkov.
Ak chceš, dám ti číslo, najlepšie je dohodnúť sa priamo s ním. Do konca roka má všetky termíny obsadené, ale nie je vylúčené, že tú polovicu bude mať na predaj....