Zavrieť

Porady

Kvalita gastronomických služieb na Slovensku :o(

drak ktorý lieta v oblakoch - ryba ktorá pláva proti prúdu - piraňa jedna !!!:o) ...viac
Rada by som v tejto téme s vami hovorila o kvalite služieb na Slovensku. Najviac ma poburuje hlavne kvalita v oblasti gastronómie, ale i služby všeobecne.
Naozaj nám to nevadí, že si často platíme
za nekvalitnú prácu,
za neochotu,
za neprofesionalitu,
za nemilý prístup,
za špinavú šálku,
za nechutné jedlo, za ...

Všetka česť tým, čo robia svoju prácu dobre a ponúkajú nám dobrú službu
a s úsmevom.
Pochváľte ich nahlas
a kľudne prejavte nahlas aj nespokojnosť.

Nech sa to zlepší.
Usporiadat
Stanislav 1975 Stanislav 1975

Stanislav 1975 je offline (nepripojený) Stanislav 1975

cabada Pozri príspevok
Rada by som v tejto téme s vami hovorila o kvalite služieb na Slovensku. Najviac ma poburuje hlavne kvalita v oblasti gastronómie, ale i služby všeobecne.
Naozaj nám to nevadí, že si často platíme
za nekvalitnú prácu,
za neochotu,
za neprofesionalitu,
za nemilý prístup,
za špinavú šálku,
za nechutné jedlo, za ...

Všetka česť tým, čo robia svoju prácu dobre a ponúkajú nám dobrú službu
a s úsmevom.
Pochváľte ich nahlas
a kľudne prejavte nahlas aj nespokojnosť.

Nech sa to zlepší.
No na Slovensku je ten problém,že každý chce byť za rok podnikania milionárom a preto na všetkom šetria- napr. k jedlu dostaneš(za príplatok) ten najlacnejší kečup,čo stojí flaška 0,70 eura, nehovorím o ingredienciách z Metra(podľa mňa mal byť ten veľkoobchod dávno zavretý- je tam humus,nekvalitný tovar, zvadnutá zelenina a pod.) a zo zlých ingrediencií dobré jedlo nenavaríš...
Ďalej zamestnávajú sa nekvalitní kuchári ktorí pracujú za pár eur-tí dobrí určite nepojdu pracovať za almužnu a tak aj to jedlo vyzerá...
Je to veru na Slovensku bieda teda...
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
Excise Duty Excise Duty

Excise Duty je offline (nepripojený) Excise Duty

ten, čo už nemusí do roboty
http://bratislava.sme.sk/c/5147951/p...zlodejina.html
0 0
JarkaL JarkaL

JarkaL je offline (nepripojený) JarkaL

Raz mi priniesol čašník džús a pohár bol od rúžu. Samozrejme mi to vymenil, ale kamarát, čo s nami sedel, si spomenul, že sa mu stalo to isté a keď upozornil čašníka na ten špinavý fliačik od rúžu, čašník chytil okraj pohára medzi dva prsty a na mieste to zotrel!!!
0 0
katarina.j katarina.j

katarina.j je offline (nepripojený) katarina.j

som len človek
No o čistote poniektorych podnikov by sa dali pisat romany.mne sa stalo,ked sme si objednali colu, tak pohar bolo citiť za saponatom-asi ho prehnane čistili a zabudli oplachnut.aj špinavy pohar som zazila.co sa tyka jedla, tak namiesto opekanych zemiakov sme dostali ohorene zemiaky,namiesto kečupu-tatar.omačku,no mam vela neprijemnych zažitkov....
0 0
Dantess Dantess

Dantess je offline (nepripojený) Dantess

Mladý podnikateľ, ktorý sa ešte len učí ako to vo svete chodí ...viac
V prvom rade chválim tému. V druhom ďakujem za link na rozhovor s pánom kuchárom, ktorý ma veľmi zaujal. Napadlo ma veľa vecí počas čítania, bohužiaľ som si ich nezapísal, tak sa pokúsim spomenúť na to najhlavnejšie.
Som si istý, že ten pán je jeden z najlepších. Má byť na čo hrdý a namyslený. Druhá strana mince je ale tá, že je demokracia a ľudia si sami vyberajú kam pôjdu. Ak niekto chodí do podniku, kde pýtajú euro za kečup, tak to bude mať svoj dôvod. My s priateľkou sme chodili k čínanom na obed. Dával som si kačicu. Odkedy som tam dostal črevnú chrípku (sračku) a priateľka herpes, tak sme tam neboli. Určite sme neboli jediní. Prejdite sa po obchodnej popri tej reštaurácii a snažta si nájsť miesto na sedenie. Nenájdete. Prečo ? Menu stojí 4 eurá. Jedlo je relatívne dobré a keby niet ich pochybenia doteraz tam chodíme. Koľko ľudí má čas a PENIAZE ísť sa najesť za 30eur ? Radšej si dám menu s 5 dňovými surovinami za 4 eura, než s cerstvymi za 30. Mám 100 kil, čo značí, že som veľký jedák a jedlo si ctím. Máme tiež reštauráciu, kde ideme na poriadny steak, ktorý je ale kvalitný a drahý. Ako povedal on, jeho reštika nieje na to aby tam niekto chodil jest kazdy den. To chápem, ale tak si ľudia vyberajú miesta, kde môžu ísť každý deň a je to relatívne v pohode. Na príklade s kačkami vysvetlil v podstate ďalší problém. Ľudia ani nevedia čo je to kvalita. Dajú sa oblbovať kačkami a lacnými vínami, hlave, že to má vysokú cenu. ALE kde zistiť tú skutočnú kvalitu ? Nieje kde !!! U nás doma máme reštiku, kde sú ceny výborné, jedálny lístok tučný (čo je zlé podla pána kuchára), ale jedlo je tam na úrovni toho koľko stojí. Solnička, korenie na stole. Kvietky na stole, kečup na stole. Na slovensku je premňa kvalita to.
V podnikaní sa tiež staviam na stranu kvality za rozumnú cenu. Sú salóny, kde ponúkajú masáže ako my aj o 100% drahšie. Myslíte si, že majú naobjednané dopredu už 12 masáží na pondelok ako my ? Určite nie. Na začiatku podnikania som si povedal, že chcem zarobiť radšej 2x 5 eur, než 1x 10 a toho sa držím. Toho by sa mal držať každý. Ten pán si aj protirečí, čo asi aj ja v tomto príspevku trošku, ale je veľa myšlienok a podnikanie nieje čiernobiele. Nedá sa mať super fungujúci podnik s kvalitným jedlom, profesionálnym personálom a lacnými cenami. Po prvé preto, lebo pracujú za minimálnu mzdu a po druhé preto, lebo to nieje ich biznis. Im je to jedno či sa niekto vráti, alebo nie, pretože sú platení od času a nie od počtu zákazníkov. Kvalita znamená vyššia cena a ten čo dáva kvalitné služby za nižšie ceny maká pekne dlho zadarmo. Ale to je druhá vec, ktorú som sa naučil. Pracovať zadarmo pre svoj biznis. Človek, čo chce rýchlo zbohatnúť v podnikaní sa na to asi vy..., pretože sa rýchlo zbohatnúť nedá. Ak len nieste podvodník, ktorých na porade občas tiež stretneme ;-)
0 0
Miwoslav Miwoslav

Miwoslav je offline (nepripojený) Miwoslav

Určite to má veľa príčin. Skúsim pomenovať hlavné. Životná úroveň na Slovensku a z toho vyplývajúci dopyt po týchto službách. Ľudia tu žijú spôsobom z práce k televízii to znamená nežijú ale prežívajú Dovolím si tvrdiť, že aj keby bola na Love_nsku nad priemerná úroveň týchto služieb nebol by po nich dopyt. Ceny si myslím, že sú v poriadku len naše platy sú chabé. Takže platy sú problém prečo to tu nefunguje.
0 0
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
Pohostinské služby využívam ako spotrebiteľ. Tiež ma zaujal rozhovor s pánom kuchárom a aj príspevok Dantessa - máš vo všetkom pravdu. Žiaľ, je to tak, že ľudia pozerajú najmä na cenu.
Ak poviem niekomu, že som si dala vo Viedni rezeň veľkosti taniera - a koľko stál? a keď poviem cenu, júúúúj, aké drahé. Ale keby sa to prepočítalo na gramáž (tam sa to neuvádza), by sme boli prekvapení.
Nikdy som nemala pocit, že ma oklamali, skôr naopak, že som za svoje peniaze dostala veľmi kvalitné jedlo.
Ale u nás chcú byť ihneď milionármi ....
Na zmenu myslenia jedna generácia nestačí.
0 0
Farkaška Farkaška

Farkaška je offline (nepripojený) Farkaška

s Detmi a muzom sme boli prednedavnom v jednom Pezinskom podniku, ktory bol vyhlaseny ako super pre pristup k detom... OK, boli tam hracky a vsetko, ale bolo vidiet, ze odkedy to ma novy majitel ide to dolu vodou. Najviac ma zabila casnicka, ktora chcela vediet co si dama, tak som ju poziadala o napojovy listok, kedze u nas na stole nebol a znechutene mi podla jeden z vedlajsieho stola, ze ona tu predsa nebude roznasat listky, mame sa sami poobzerat po okolitych stoloch, ci niekde daky nie je...No mala som chut otocit sa na opatku, ale deti sa tam cheli hrat, len prto sme ostali... To bolo naposledy co sme tam vkrocili... Myslim, ze problem slovenskeho gastra je ja v tom, ze majitelovi je jedno, kto mu orbi v prevadzke, hlavne, ze tam niekto je a robi mu za minimalnu mzdu...
0 0
cabada cabada

cabada je offline (nepripojený) cabada

drak ktorý lieta v oblakoch - ryba ktorá pláva proti prúdu - piraňa jedna !!!:o) ...viac
Čítala som to, a prosím čítajte všetci, alebo si pozrite na webe Primy reláciu Ano, šéfe. To sa počudujete.
A takto je to aj u nás. Bohužiaľ
0 0
Farkaška Farkaška

Farkaška je offline (nepripojený) Farkaška

" Ano, sefe", pozeram a pravdu povediac ma to vobec neprekvapuje... Bohuzial...
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

cabada Pozri príspevok
Čítala som to, a prosím čítajte všetci, alebo si pozrite na webe Primy reláciu Ano, šéfe. To sa počudujete.
A takto je to aj u nás. Bohužiaľ
priznám sa, že odkedy sledujem túto reláciu, tak mám veľký problém ísť niekam von jesť - lebo som si začala uvedomovať, že vlastne v okolí skoro všetci robia z polotovarov, dochucujú vo veľkom dochucovadlami. Nie sú kuchári, ale zohrievači.

Na druhej strane je pravda, že je to hodne aj v dôsledku toho, že chceme všetci všetko hlavne lacné a veľa. A to asi nie je cesta.
0 0
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
Som nútený sa stravovať po reštauráciách.Škoda slov.Mohol by som nadávať celý deň.Ale jednu pochválim síce obed stál cez 240SKK nachádza sa medzi Nitrou a Čabaj -Čáporom.Tuším sa to volá Slovenská koliba.
0 0
Generalissimus Generalissimus

Generalissimus je offline (nepripojený) Generalissimus

Pár mesiacov naspäť sme boli na čaj do reštaurácie pri topoľčanoch, čašník zakričal od pultu k nášmu stolu: "Ale musíte počkať, vyváram kanvicu"
otočka a preč...
0 0
Dada Dada

Dada je offline (nepripojený) Dada

My sme boli cca pred mesiacom v reštaurácii U Troch Apoštolov v Kežmarku. Prídeme, hľadáme si miesto a hneď som zacítila, že sa tam fajčí. Pri jednom stole veselo dymil pán. Tak vravíme čašníčke, že majú všade vyvesené, že "Zákaz fajčiť" a tento pán tu fajčí. Tak nám len odvrkla, že si to nevšimla. Išla za bar a tvárila sa akože nič. Tak sme sa otočili a išli preč.
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Dada Pozri príspevok
My sme boli cca pred mesiacom v reštaurácii U Troch Apoštolov v Kežmarku. Prídeme, hľadáme si miesto a hneď som zacítila, že sa tam fajčí. Pri jednom stole veselo dymil pán. Tak vravíme čašníčke, že majú všade vyvesené, že "Zákaz fajčiť" a tento pán tu fajčí. Tak nám len odvrkla, že si to nevšimla. Išla za bar a tvárila sa akože nič. Tak sme sa otočili a išli preč.
žeby to bol majiteľ ??
0 0
Dada Dada

Dada je offline (nepripojený) Dada

Dáša_ Pozri príspevok
žeby to bol majiteľ ??
Majiteľ nemajiteľ, viac tam nepôjdeme.
Máme odskúšanú lepšiu reštauráciu v KK - Severka. Tam chutne varia.
0 0
monika74 monika74

monika74 je offline (nepripojený) monika74

tiez som to citala a aj diskusiu k tomuto clanku a vo velkej miere suhlasim s nazorom dotycneho pana kuchara...ale ma to aj tzv. druhu stranku, a tou je, ze upriamil na seba pozornost a otazna je udrzatelnost kvality jeho gastronomickych sluzieb, bude este pod prisnejsim hodnotenim spotrebitelov jeho sluzieb, a ani tu najmensiu chybicku mu neprepacia a budu mu to na oci vyhadzovat ako velikansku chybu samozrejme s komentarom sak to je ten , co sa tu vystatoval aky on je super kuchar a pozrite sa na neho a pod....tak to v zivote chodi, ze ti co sa pasuju do ulohy toho najlepsieho je im aj najmenej prepacene kazde zlyhanie...napriek tomu drzim palce kazdemu kto na sebe pracuje a aj tie chyby, ktore urobi povazuje za nieco z coho sa mal poucit, nieco naucit a posunut vpred :-)..a nakoniec je na nas na zakaznikoch ci platenim takychto sluzieb ponechame na trhu nekvalitnych poskytovatelov alebo... :-))
0 0
andreaS andreaS

andreaS je offline (nepripojený) andreaS

najest sa niekde na vylete je aj nas hlavny problem...

co vysostne neznasam su solene hranolky... ked si uz chcem dat tuto nezdravu stravu, tak preco docerta mi ich osolia!!! ja si mam snad dochutit jedlo, nie?

predminuly vikend sme isli do nitry a tesili sa na jednu restiku cestou v lefantovciach... cuduj sa svete nebolo plno, ale za chvilocku sa to naplnilo... slecna bola mila, oznamila nam, ze budeme dlhsie cakat lebo maju komplikovanu objednavku, nikam sme sa neponahlali, tak sme si pockali... jedlo bolo este rychlejsie hotove ako povodne povedala... vzdy sa tam dobre najeme... akurat som bola trosku sklamana s loksi s makom... ale to bol zrejme moj subjektivny pocit... lebo som mala zato ze to ma byt plnene hustou makovou plnkou kt. spaja trocha dzemu... ale boli plnene dzemom a posypane makom... takze skor take palacinky a mooooooc sladke... inak super

minuly rok som isla s manzelom zaviest ploty na akciu do lucenca... cestou tam v pohode, lebo sme boli najedeni z domu, ale z lucenca do ziliny nebolo jedineho miesta, kde by sme mohli zastavit s nakladakom a privesom potom uz bolo aj vela hodin, tak ked sme nieco nasli tak uz bolo zatvorene hladovali sme celu dobu... nehovoriac o tom, ze sme mali mat povinnu prestavku... no nebolo kde...

ale co este na restikach neznasam je, ze v kazdej obci, ci malej dedinke je pizzeria!! a keby aspon robili tie pizze dobre... alebo u nas na sidlisku je koliba, v kt. je pizzeria... tak to je uz ine KO...

nechapem, preco nemozu urobit kratky jedalny listok, dat tam jedla, kt. si zvycajne nerobime doma alebo su zlozite na pripravu a nie mat 10 stranovy jedalnicek, z kt. si neviem vybrat ani po polhodine listovania...

v ziline sme mali jeden oblubeny podnik.. nepatri k najlacnejsim, ale porcie su obrovske (jedine tam sa moj muz naje )... chodime tam uz daky ten rok v pravidelnych intervaloch... obsluha nas uz pozna, tak vedia, co ma kto rad... ale naposledy to zakorenili tym, ze sme prisli za kamaratmi, kt. uz mali objednane a akurat ked sme prisli tak im jedlo doniesli a my sme boli najedeni, len sme chceli pokecat s kamaratmi... tak sme si objednali len taku chutovku, nie hlavne jedlo... a chceli sme aj jedny hranolky a obsluha nam povedala, ze hranolky davaju len k hlavnemu jedlu... ze majitelia sa tak rozhodli... aj nam povedala, ze inak nema problem nam ich doniest ale ze nemoze... tak sme tam vtedy boli posledny krat... navyse po novom roku zdvihli vyrazne ceny... povodne sme nechali za veceru pre dvoch cca 20-25 euro... teraz to bolo nieco cez 30.. a to je uz fakt dost...
0 0
cabada cabada

cabada je offline (nepripojený) cabada

drak ktorý lieta v oblakoch - ryba ktorá pláva proti prúdu - piraňa jedna !!!:o) ...viac
No aká fajná debatka sa rozprúdila
A to som si myslela, že to ľudí nepáli, že ich nezaujíma, za čo si zaplatia. A zaujíma. Teším sa.

Dnes som bola v jednej reštike - cenovo fajnovejšej - v OD v Trenčíne.
Celkom som si zamlsala, doniesli mi paradajkovú minestrone a v košíčku k nej bagetky s maslom. Nebolo to zlé. Káva bola prekvapujúco tiež dobrá, na čo nie som zvyknutá.
Tak som si povedala, čašníčka milá, jedlo fajn, nefajčí sa, z kuchyne vykukuje fešák kuchár..., celkom som sa potešila. Lebo vždy som sklamaná.
A potom...sa dovalil asi šéf, hlasno telefonoval za barom - všetci hostia mali naňho dobrý výhľad - a veselo sa škrabal pod pazuchou a prešiel si celé brucho a hrudník, veselo ho ukazujúc nám všetkým...to všetko pri šálkach na kávu. Hnusné.

Ja sa tiež škrabem, ale toto...

Minestrone mi skyslo v žalúdku a káva sa ponáhľala naspäť
0 0
cabada cabada

cabada je offline (nepripojený) cabada

drak ktorý lieta v oblakoch - ryba ktorá pláva proti prúdu - piraňa jedna !!!:o) ...viac
A to už sú všetky prevádzky gastronomických služieb, s ktorými ste nespokojní ?
Asi ich je oveľa viac...napíšte

A tiež by určite bolo fajn spomenúť tie, ktoré je potrebné pochváliť, lebo "svietia" svojimi prístupom. Dajte...

Ja za moju rodinu spomeniem salaš pri oravskej priehrade. Milí ľudia, dobré jedlo, určite sa tam niekedy vrátime. A tá radosť majiteľa, keď som mu po návrate domov poslala pochvalu e-mailom. Tešil sa, myslím, že úprimne, tak ľudsky.
Nech žijú "ľudské podniky"
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať