K rozhodnutiu pracovať ako živnostník alebo ako zamestnanec treba zvážiť viac faktorov, nakoľko živnostník a zamestnanec su dva celkom odlišné statusy z roznymi a celkom odlišnými možnosťami z nich vyplývajúcimi.
Z definicie pojmu živnostníka vyplýva,že podnika vo vlastnom mene, na vlastnu zodpovednosť ZA ÚČELOM DOSIAHNUTIA ZISKU.Nestanovuje mu nikto pracovný čas a zakazky by si mal zháňať sám,resp,propagovať svoje služby a prácu cez reklamu.
Toĺko definicia.V praxi by to ale vyzeralo tak,že uživiť sa zo živnosti by mohli len obchodníci a krčmári,sem tam nejaký remeselník z vlastnou dielňou vo vlastnom dome.Ostatní by "velmi rychle pošly hlady" ako hovoria bratia Česi./Živnostníkov je na Slovensku registrovaných okolo 450 000/
Preto sa v slovenských podmienkach udomácnil kompromis,že najatý živnostník pracuje v priestoroch objednávateľa,z jeho náradím popr. strojmi a jediné čím sa líši od zamestnanca je,že svoju prácu fakturuje objednávateĺovi na základe Zmluvy o Dielo.Ako správne podotkol predrečník porušuje sa tým Zákonník práce,no z určitého pohĺadu je to výhodne tak ako pre objednávateĺa tak ako aj pre samotného pracovníka "na živnosť".Pre objednávateľa preto,že ušetrí na odvodoch za zamestnanca a teda je "lacnejší", a pre takého živnostníka je to výhodne preto,že za mesiac práce zarobí 2-3 x toĺko ako má zamestnanec na vypl.páske.
Treba sa zmieniť aj o nevyhodách takejto práce "na živnosť",hlavne v tom,že takýto živnostník platí odvody do fondov hlavne do SP z min.základu a teda bude poberať aj min.dochodok.
Teda dalo by sa zhrnuť,že živnosť je pre ľudí kreatívnych , ochotných niesť riziko a veĺa a tvrdo pracovať .
Kým zamestnanecký prac.pomer je pre človeka,čo uprednostńuje istoty a nie je ochotný sa plne nasadiť pre prácu pre svojho zamestnávateľa,lebo v prvom rade sleduje svoj prac.čas a ten je 8 hod denne,
kým živnostník ochotne a rád bude pracovať aj 14 hod.denne,lebo za svojou prácou vidí konkrétne výsledky.