Ahojte
Sterilizované mäso na dovolenku
Mäso nakrájané na kocky alebo rezance opražíme na masti alebo oleji. Osolíme, čiernym korením okoreníme. Udusíme do polomäkka. Dáme do fliaš, aby mäso bolo zaliate vlastnou šťavou. Sterilizujeme 30 až 40 minút pri 100 stupňoch. Doma skladovať v chladničke, aj na dovolenke.
Kuracie mäso – vôbec nepridávať vodu.
Bravčové mäso – môže sa podliať troškou vody , ale radšej nepridávať, aby sa nepokazilo.
Môžeme si opražiť cibuľu na oleji a pridať sterilizované mäso z fľaše. Vodu pridáme až pri príprave, keď mäso otvoríme z fľaše a dochutíme ešte korením podľa chuti napr. grilovacie korenie, guľášové korenie, červená paprika, ... a zahustíme múkou alebo škrobovou múčkou Gustin. Záleží od toho, čo pripravujeme, či kotlíkový guľáš alebo mäsko na šťave s omáčkou, ....
Kuracie prsia nakrájam na rezance a zalejem vodou, ktorú osolím a pridám trochu vegety. Uvarím do polomäkka a zalejem vývarom, ja dávam do fľaštičiek od tatárskej a sterilizujem 20 až 30 minút. Toto mäsko som brala, keď bola dcéra maličká asi 1 rok a beriem ho stále so sebou, lebo keď zlejem vývar, tak si ho dávame na zeleninový šalát.
Toto mám vyskúšané.
Keď som prvýkrát robila s cibuľou. tak sa mi asi 3 fľaštičky od horčice pokazili, ale keď to robievam takto- viď vyššie, tak sa mi to nekazí. Robievam to cca asi 1-2 týždne pred odchodom na dovolenku.
Rada vyskúšam aj recepty - sterilizáciu hotových jedál.
Ahoj