doktor01 Pôvodca textu príspevku: doktor01
Dnes som bol na hubách a našiel som tam hubu ktorú nepoznám (pozri prílohu)
Keď už túto nepoznáš , tak čo vlastne v lese hľadáš ...
buchač v lese rastie xy druhov húb (huby ktoré poznám zbieram a ktoré nepoznám nezbieram a hlavne nekonzumujem). To ale neznamená, že nemám záujem spoznať aj ďalšie druhy húb, ktoré u nás rastú a sú jedlé.
Zajímalo by ma ako sa volá a či je jedlá aj opakovane.
Základné pravidlo pri hubách je ...že sa opakovane nezohrievajú !!!!
Alebo , hm , čo vlastne pod tým termínom myslíš ???
Presne som vedel, že sa niekto nájde ako bucháč. Všetky huby sa dajú konzumovať. Problémom je, že niektoré iba raz.
Zaujímavé je, že som ich v lese našiel niekoľko desiatok a ani jedna nebola ohryzená, žiadne chrobáky a slimáky.
Zabiť sa teraz môžeš ...
"Ďakujem" za radu ale invektívy si si mohol odpustiť. Jááááj , moje invektívy inak vyzerajú...si na Porade " Členom od: 21-04-07 " , mohol by si postrehnúť , že čo a ako ...
Takže , pekne po poriadku :
1. Skôr , ako som sa do lesa onehdá vybral , tak som si aspoň trochu prelúskal nejaký ten atlas húb ....tie najzákladnejšie druhy ...
A keby si ich aj naspamäť vedel podľa atlasu , aj tak by si si nebol istý , či je to tá istá huba v zemi pred Tebou , ako tá v atlase na fotke ...
2. OPAKOVANE - ešte raz sa opýtam , čo tento výraz znamená ???...ozaj , poznámka o jedlosti húb je pravdivá ...niektoré sú jedlé fakt len raz ...
O tom zohrievaní jedla z húb som to myslel tak , ako som napísal .
Lebo aj moja skúsenosť mi to potvrdila .
Raz som totiž zjedol jedlo , opakovane zohriaté ...nabehal som sa krátkych tratí , statočne som sa potom "držal " na WC ...
3. Ale veď ja nevravím , aby si sa nevzdelával ...ale ešte aj vysoko kvalifikovaný mykológ / odborník v obore húb , keby si náhodou toto nevedel / si občas nie je istý , čo za hubu drží v ruke ...toľko ich je totiž ....húb , nie mykológov ...