lujza.j áno, zelený čas sa nezalieva vriacou vodou a luhovanie má byť krátke, ak je čaj sypaný z jednej dávky sa môžu urobiť aj 3výluhy
Je to jedna z moznosti ako v europe "pripravovat" caj. Priprava, ktora sa najviac priblizuje k realite je nasledovna:
1. Cajovinu
camellia sinensis nasypeme do cajnika, hrnceka, ale najlepsie do misky, aby sme dosiahli co najsirsiu hladinu.
2. Cajovinu
camellia sinensis zalejeme trosickou vriacej vody, tak aby vsetky cajove listky boli pod hladinou. Pockame 3 minuty a tekutinu vylejeme, tento nalev sa
nepije!
3. v rychlovarnej konvici nam za ten cas klesla tepolota vody( 3 min) dostatocne na to aby sme mohli zalievat caj
camellia sinensis.
Nasleduje upijanie a dolievanie horucej vody do salky misky ci cajnika, tak aby cajovina nikdy ale skutocne nikdy nebola bez vody na vzduchu, a nebola relativne studena.
To sme si napisali o priprave zeleneho caju
camellia sinensis.
Zhrnutie
: kvalitny zeleny caj
camellia sinensis mozete popijat neobmedzene dlho, pokial Vam chuti, ci jeden nalev ci dva nalevy... alebo 8-12 kazda salka bude mat inu chut. Je ale potrebne mat kvalitny caj
camellia sinensis lebo inak aj v seriozne sa tveariacich obchodoch predavaju suvix.
Utekat na Sri Lanku netreba, celosvetovy globalny trh zabezpecuje kvalitu aj u nas... len treba najst.