Zavrieť

Porady

..vznik pekárne..

...ahojte poradáci..a zase ma tu máte ..neviete niekto ako je to pri zakladaní pekárne, čo k tomu človek potrebuje? je potrebný nejaký pekár? kde sa dajú kúpiť nástroje a pec? upravuje to nejaká vyhláška alebo zákon?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Danielle369 je offline (nepripojený) Danielle369

    Danielle369
    Tu máš diplpmovú prácu na založenie pekárne...čítaj uplne celé a máš tam aj popísané stroje ..proste všetko

    http://www.vutbr.cz/www_base/zav_pra...?file_id=30258

    Hlasovalo 6 pouzivatelov

    Užitočné (6)
    truch, Flinstone, Lubaba, fiso3, Mária27, vieraaaa
    6

    marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

    I am a man marjankaj
    fiso3 Pozri príspevok
    ...ahojte poradáci..a zase ma tu máte ..neviete niekto ako je to pri zakladaní pekárne, čo k tomu človek potrebuje? je potrebný nejaký pekár? kde sa dajú kúpiť nástroje a pec? upravuje to nejaká vyhláška alebo zákon?
    A čo potrebuješ "upiecť"?

    jojom je offline (nepripojený) jojom

    jojom
    V prvom rade si naštuduj odkaz čo Ti nechal dan.
    A teraz praktické veci: Pekár to nemusí byť, ale musí byť odborne spôsobilý v zmysle zákona 355/2007 §15 a 16. Túto môžeš získať aj sám na RUVZ. Problém bude že aký upečieš chlieb ked si to nikdy nerobil.
    Dalej primerane misíš použiť ustanovenia zákonov 533/2007, 152/1995 o potravinách, potravinový kódex.
    Stroje pec sa dajú kúpiť rôzne, nechcem robiť reklamu takže si vygoogli. Potrebuješ: stroj na miesenie cesta k tomu asi 3 dieže, váhu, stroj na preosievanie múky ( ten ale nie je až tak nutný), pec na pečenie chleba, nejaké vozíky na bochníky chleba, rožkový stroj ( ak budeš chcieť piecť aj pečivo ), stroj na sádzanie ( alebo lopatu ak nebudeš mať dosť penazí budeš zo začiatku musieť sádzať ručne ). A hlavné či Ti treba je chuť a vôľa pretože pekárina je pekná ale drina, za málo peňazí, nerátaj že za 5 rokov budeš mať milión.
    Neriešim účtovníctvo a pod, to Ti poradia iný.

    akina je offline (nepripojený) akina

    akina
    jojom Pozri príspevok
    V prvom rade si naštuduj odkaz čo Ti nechal dan.
    A teraz praktické veci: Pekár to nemusí byť, ale musí byť odborne spôsobilý v zmysle zákona 355/2007 §15 a 16. Túto môžeš získať aj sám na RUVZ. Problém bude že aký upečieš chlieb ked si to nikdy nerobil.
    Dalej primerane misíš použiť ustanovenia zákonov 533/2007, 152/1995 o potravinách, potravinový kódex.
    Stroje pec sa dajú kúpiť rôzne, nechcem robiť reklamu takže si vygoogli. Potrebuješ: stroj na miesenie cesta k tomu asi 3 dieže, váhu, stroj na preosievanie múky ( ten ale nie je až tak nutný), pec na pečenie chleba, nejaké vozíky na bochníky chleba, rožkový stroj ( ak budeš chcieť piecť aj pečivo ), stroj na sádzanie ( alebo lopatu ak nebudeš mať dosť penazí budeš zo začiatku musieť sádzať ručne ). A hlavné či Ti treba je chuť a vôľa pretože pekárina je pekná ale drina, za málo peňazí, nerátaj že za 5 rokov budeš mať milión.
    Neriešim účtovníctvo a pod, to Ti poradia iný.
    Výroba pekárenských výrobkov je živnosť remeselná, musí byť vyučený v odbore alebo podnikať cez zodpovedného zástupcu. Ostatní zamestnanci nemusia byť vyučení pekári, stačí ak majú preškolenie z hyg.minima.

    jojom je offline (nepripojený) jojom

    jojom
    akina Pozri príspevok
    Výroba pekárenských výrobkov je živnosť remeselná, musí byť vyučený v odbore alebo podnikať cez zodpovedného zástupcu. Ostatní zamestnanci nemusia byť vyučení pekári, stačí ak majú preškolenie z hyg.minima.
    Súhlasím aj, http://www.uspesne-podnikanie.sk/druhy-zivnosti
    Doklady o odbornej spôsobilosti sa pre potreby tohto zákona nahrádzajú:príslušným dokladom o vzdelaní alebo osvedčením o získanom vzdelaní v akreditovanej vzdelávacej ustanovizni a osvedčením o vykonaní kvalifikačnej skúšky pred skúšobnou komisiou.
    Záleží na ňom, ja by som si našiel určite pekára ( aaa ja som vyučený v odbore ).

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.