Zavrieť

Porady

prenájom bufetu

dobrý deň,
rád by som vás poprosil o názory alebo rady.
Keďže som nútený založiť si živnosť a pracovať sám na seba rozhodol som sa začať podnikať v "pohostinstve".
1. Mám možnosť vziať si do prenájmu bufet - jedáleň, má kompletne zariadenú kuchyňu, akurát treba investovať do zariadenia jedálne (stoly, stoličky) a samozrejme drobné "skrášlovacie úpravy".
Problém však vidím v cene prenájmu..čo ak mi to nepôjde tak aby som uživil seba, zamestnancov max 2 a zarobila aj na najom????? Bol to síce zabehnutý bufet a neviem sa dopátrať z akeho dôvodu ho zavreli, keďže má udajne všetky povolenia.
2. Alterntíva č 2 by bola: prenajmem si prázdny priestor, ktorý ma víjde o polovicu lacnejšie a zariadim si ho podla seba, kompletne od piky ako sa hovorí, vybavím všetky povolenia a budem dúfať že ako novootvorený bufet sa to akosi s mojou "rozbehne".

veľmi pekne ďakujem za reakcie (ak dáke budu ) len poprosím primitívnych poznámok sa zdržte, pretože ako píšem skúsenosti zatiaľ nemám a múdri z neba tiež nik nespadol.
peterf81 Ako si dopadol ?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Danielle369 je offline (nepripojený) Danielle369

    Danielle369
    Ja ti ešte poradím jednu vec, pred otvorením živnosti zájdi na hygienu, aby ti dali zoznam, čo a aké zariadenie má mať tvoja kuchyňa, lebo aj z tohto dôvodu mohol predchádzajúci majitel zatvoriť. Teraz sú všelijaké zmeny.Budeš vedieť na čom si.Totižto niektoré stoly a stroje musia byť výlučne z nerezu. Ešte pred otvorením si naštuduj HACCP...toto budeš potrebovať

    Tuto máš aj niečo čo budeš potrebovať....orientačne by si to mohol podla seba upraviť...je to povinné
    http://www.poling.sk/haccp/prevadzko...-doplnenie.pdf
    Naposledy upravil Danielle369 : 21.02.12 at 04:35

    blavaciko je offline (nepripojený) blavaciko

    blavaciko
    problem vidis v cene prenajmu... co ak ti to nevyjde...
    no v pripade, ze budes komplet zariadovat uplne novy priestor aj s kuchynou, tak stratis omnoho viac penazi...
    no kedze nemas skusenosti, kuchynu by som na tvojom mieste uplne vynechal (akurat ta dobre zamestnanci odr*bu)

    Mila123 je offline (nepripojený) Mila123

    Mila123
    všetkých nákladov čo tam budú....
    napr. cena mesačného nájomného + energie+ mzdy+ fondy + čistiace prostriedky+ ekonómka+automobil (PHL) a pod. + nezabudni na cenu materálu (potravín na prípravu jedla)
    a koľko musíš predať jedla , popr. tovaru, aby si zarobila na náklady (výdavky)

    adam je offline (nepripojený) adam

    adam
    Všetko to, čo píšeš, že je schválené musíš absolvovať sám za seba, teda bude nové konanie a musíš žiadať hygienu o vydanie rozhodnutia na prevádzkovanie tohto bufetu. Ja mám teraz podobnú sit. Tiež som prebrala zabehnutú prevádzku, nebola ani zatvorená, zo dňa na deň sme sa vymenili a čuduj sa svete, to, čo bolo dobré pre predchádzajúceho prevádzkovateľa, nie je dostačujúce pre mňa, i keď som tam veľmi veľa vylepšila.

    robor je offline (nepripojený) robor

    robor
    dakujemza aspon jedenu odpoved ale ešte by ma zaujímalo ako je to ked by som chcel ist do toho so sestrou trebars. ona je kuchárka odjakživa. vtedy by to musela byť sročka alebo ako sa to rieši v tom prípade?

    robor je offline (nepripojený) robor

    robor
    toto bolo ako prvé čo sme riešili. preto vlastne vznikla aj tato "anketa" ale čím dalej sa nad tým zamýšlam zistujem že by to až tak zlé byť nemalo. hlavné je podla mna mať dobru kuchynu a primerané ceny, príjemné prostredie a dobrý personál. a ked toto všetko bude tak si myslím že by to isť malo.či????? mýlim sa????

    robor je offline (nepripojený) robor

    robor
    ok..určite tam zájdem ale HCCP je schválené, potravinový a taktiež hygienický audit v lete 2011.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.