Vsetku zeleninu a ovocie. Vsetko, co sa u nas da dopestovat, nech je odtial. Co potrebuje viac tepla, nech je z Madarska (aj to by mal kamion zvladat celkom rychlo). V zime mozeme dovazat.
Cize paradajky, papriky, cukety, baklazany, uhorky, bob, fazula, sosovica, hrasok, blablabla. Aj ked ja potraviny nemusim, tam je vsetko take rovnake, ako umele.
Ja by som bol skor za vacsiu podporu trhovisk. Vo Francuzsku vraj trhy funguju, tak preco by nemohli u nas? Rozne odrody paradajok, papriky, baklazanov, cukety aby boli male a nie tie obry, s uhorkami som spokojny, s cesnakom tiez, BOB sakra!! preco to nikto nepestuje???, sosovica a fazula, tych by sa mohlo pestovat viac roznych odrod. Teraz nie je problem zohnat rozne stare odrody fazule z Mexika, juhu USA a inakade (stare, tradicne odrody, nie moderne hybridy). Preco ich nevyskusat? Vsak tam fazulu jedli, ked my sme vyhanali Avarov, tak urcite maju zaujimave odrody so zaujimavou chutou. To iste plati o kazdej inej zelenine. Nie vzdy musia byt nase slovenske odrody najlepsie - hovorim skor teda o takej zelenine, co sa k nam dostala relativne nedavno. Tu v KE chodia jedny predavat paradajky San Marzano a na varenie je to lepsie nez tie odrody, co tu bezne vidame. Chyba mi nejaka ta roznorodost a niektore zakladne druhy zeleniny sa uz uplne akoby prestali pestovat (ako napr. bob - pritom mlady je uzasny).
Mlieko velmi nepijem, syry pouzivam skor zahranicne (okrem ovcieho a bryndze - tie kupujem zo salasa Torysa).
Udeninam slovenskym uz neverim vobec, takze neviem.