Nie som žiadny odborník, ale pár informácií na začiatok...
Čo sa týka samotného predaja (týka sa to aj ak budeš mať len e-shop):
Treba si prečítať
zákon 152/1995 - ten pojednáva o potravinách.
1. Potrebuješ mať schválenú prevádzku od Regionálneho Úradu Verejného Zdravotníctva (hygiena)
- podmienky ti najlepšie vysvetlia na hygiene v tvojom meste (kontakty
kontakty nájdeš tu )
- pokiaľ ti to zaradia len ako suchý sklad / baliareň, bude zrejme stačiť prevádzkový poriadok. Ak to označia za výrobu, tam už potrebuješ HACCP.
- priestory na prevádzku musia byť vedené v katastri ako nebytový priestor (takže nehrozí doma v byte/dome)
2. Prihlásiť prevádzku na Regionálnej Veterinárnej a Potravinovej Správe (
kontakty nájdeš tu )
3. Človek čo to bude robiť musí mať zdravotný preukaz plus hygienické minimum alebo vyštudovanú školu (napríklad kuchár/čašník)
K tomu dovozu neviem veľa povedať...
- na komunikáciu s colným úradom sa budeš musieť zaregistrovať aby si dostal EORI číslo -
bližšie info tu
- nejaké ďalšie info ohľadom dovozu
nájdeš tu
Na tvojom mieste by som rozhodne začal na hygiene.