Blonde
Sám som si vybavil ŽL a viem čo som tam napísal, preto som citoval niektoré činnasti. Problém je v tom, že koľko ludí, toľko chutí. teda na živnostenskom úrade tvrdia, že môžem čapovať, a keď som sa pýtal iných podnikateľov, tvrdia, že musí byť zodpovedný zástupce, pokiaľ nemám zodpovedajúcu kvalifikáciu. Iní tvrdia, že len v prípade, keby som podávaj varené jedlá. Preto som si dovolil dať takúto otázku Vám skúseným.
V prípade takýchto činností by mal byť zodpovedný zástupca, moja teta má obchod s potravinami a hostinec, kde čapuje pivo, kofolu a predáva alkohol, a musí mať zodpovedného zástupcu. Dokonca v súčasnosti je povinný zamestnávateľ evidovať ho na kratší pracovný úväzok, a dávať mu mzdu za túto činnosť. Myslím, že by si si mal zohnať takého zástupcu - nejedná sa len o čapovanie, máš tam aj ponuku rýchlych jedál - to sú jedlá ako rýchle občerstvenie, napr. hranolky,hamburgery, bagety, párky v rožku atď. Nie ako kuchyňa - tam sa táto činnosť nazýva pohostinská činnosť.
Viem, že známy si otváral bufet a prosil kamaráta- kuchára, aby mu robil zodpovedného zástupcu. Dôležitá je tu prax, a nemal by to byť sám podnikateľ.