U nás doma je obľúbený Cestovinový šalát s tuniakom, lebo je rýchlo pripravený, sýty a minie sa doň všetko, čo potrebujem rýchlo skonzumovať. Dcérka ho síce nemôže, ale jej robím podobný z nízkobielkovinových cestovín, samozrejme bez tuniaka a syra.
Základ sú uvarené cestoviny - najlepšie farebné špirálky. Do toho pridať konzervu tuniaka, jasné že lepší je, ak sú kúsky, nie drvený. A nasleduje rôzna zelenina nakrájaná na menšie kúsky: paprika (rôznofarebná), rajčiny, olivy, ľadový šalát, avokádo... , môže byť vajíčko na tvrdo a nakoniec nejaký syr: eidam, alebo feta. Premiešať, pokvapkať nálevom z tuniakovej konzervy alebo olivovým olejom.
Ďalšie suroviny, ktoré je možné použiť: zvyšky pečeného mäsa, hydiny, údenáča, reďkovku, šalátovú uhorku, kapary, mladú cibuľku, starilizované uhorky, kukuricu, hrášok - možností je veľa (samozrejme, že nie všetko naraz :-) ).
Naposledy upravil Sharon : 10.10.06 at 14:36