Táto žemlovka nie že len fantasticky chutí ale je aj zdravá a priamo z chladničky je v týchto horúčavách priam ideálna. Tu je recept:
Žemlovka
Suroviny:
5 celozrnných rožkov (po 60 g)
500 ml mlieka
500 g tvarohu
4 jablká
4 lyžice medu (diabetici, kľudne tam môžte dať sladidlo)
škorica (prípadne vanilka)
tuk na vymazanie plechu
Postup:
Vymažeme si plech s vyšším okrajom. Rožky si nakrájame na krúžky, namáčame ich do mlieka, trochu vyžmýchame a ukladáme na dno plechu. Takto pokryjeme celé dno. Na to navrstvíme polovicu nastrúhaných jabĺk, posypeme škoricou, na to dáme polovicu tvarohu, ktorý sme osladili medom a zmiešali so škoricou. A postup sa začína od začiatku. Rožky, jablká, tvaroh a na vrch dáme nakoniec vrstvu rožkov.Strčíme to rúry vyhriatej na 180 stupňov na 30 minút. Keď je upečené, necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Najlepšie je konzumovať na druhý deň, nech sa to dobre zažere, stuhne a najmä nech je to poriadne studené. Preto to vždy robím večer a na druhý deň mám pokoj s obedom.
Už sa vám zbiehajú slinky, mne áno.