Zavrieť

Porady

BUFET

chceme začať s prevádzkou malého bufetu.
Vie mi nikto konkrétne poradiť čo všetko k tomu treba.
Priestori mám.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Zoltán Kovács je offline (nepripojený) Zoltán Kovács

    človek, príliš dôverčivý, a niekedy aj idealista, ktorý verí v dobro človeka ...viac Zoltán Kovács
    Preštuduj si [SEARCH]HACCP[/SEARCH]

    mysimis je offline (nepripojený) mysimis

    obyčajný človiečik mysimis
    Pokiaľ máš priestory, potrebuješ ŽL, na ŽÚ si zriadiš prevádzku, potom povolenie od mesta - otváracie hodiny, na hygienu si dáš žiadosť o schválenie prevádzky, kolok za 500,- Sk, prevádzkový poriadok, fotokópiu ŽL a nájomnú zmluvu príp. LV.

    mysimis je offline (nepripojený) mysimis

    obyčajný človiečik mysimis
    killi Pozri príspevok
    čo všetko budem musieť mať prichystané pre hygienu ...
    žiadosť o schválenie prevádzky, kolok za 500,- Sk, prevádzkový poriadok, fotokópiu ŽL a nájomnú zmluvu príp. LV.

    mysimis je offline (nepripojený) mysimis

    obyčajný človiečik mysimis
    ŽL vybavíš asi do táždňa, mesto dáva vyjadrenie zo dňa na deň /záleží asi aj kde to je/ a hygiena asi 2 týždne. Toto sú ale len moje skúsenosti.

    Excise Duty je offline (nepripojený) Excise Duty

    ten, čo už nemusí do roboty Excise Duty
    killi Pozri príspevok
    chceme začať s prevádzkou malého bufetu.
    Vie mi nikto konkrétne poradiť čo všetko k tomu treba.
    Priestori mám.
    Budú sa v bufete predávať aj alkoholické nápoje?

    0sunshine0 je offline (nepripojený) 0sunshine0

    0sunshine0
    My sme zriadovali bufet k 1. 9. tohto roku. V podstate to nie je nic zlozite. ako uz pisali, treba len urobit nahlasku na mesto ohladom otvaracich hodin, mne to urobili na pockanie, na hygienu treba ziadost zaslat 30 dni pred spustenim prevadzky, no my sme to nestihli, lebo tam bolo treba dat ako prilohu schvalenu najomnu zmluvu (kedze nemame vlastne priestory) a tak sme to dali len dva tyzdne pred otvorenim, ale vsetko sa stihlo. Kedze je to bufet, kde predavame iba balene vyrobky, nebolo zlozite vypracovat haccp, alebo v nasom pripade to bol len prevadzkovy poriadok. ked tam budes zamestnavat nejakeho zamestnanca, treba, aby mal aj zdravotny preukaz a ak nie je vyuceny v odbore aj skusky o vykone epidemiologickych cinnosti... to sa robi na hygiene. Podas ziadost o vykon tychto skusok, pride ti oznamenie o datume konania a tam pride clovek s kolkom 700 Sk. ak budes potrebovat, ja som bola aj na skoleni, ktore poriadala hygiena v nasom regione, k tymto skuskam. Mozem ti to potom poslat. Nie je toho vela, celkovo asi tri strany textu, co treba ku skuskam vediet. Tak vela stastia. Nech sa dari.

    tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

    No, niekedy ani ja neviem... ...viac tetrisss
    lenkak Pozri príspevok
    na hygienu záleží od toho, čo budeš ponúkať.
    Toto je tiez dolezite, pretoze ak tam chces ponukat nieco varene, tak tam platia celkom ine hygienicke poziadavky. A este ak budes mat alkohol, tak sa potom treba prihlasit ako predajca alkoholu.

    321totti je offline (nepripojený) 321totti

    321totti
    Ja by som sa chcel tiez opitat, lebo chcem urobit bufet na strednej skole. Ze by som tam robil bagety a nejake pitie a sladkosti... co vsetko na to potrebujem okrem zivnosti

    lenkak je offline (nepripojený) lenkak

    Lenka lenkak
    ak budeš predávať balené bagety, t.j. že s nimi nebudeš manipulovať, tak Ti postačí jednoduchý prev. poriadok. Ako náhle budeš sám vyrábať bagety, tak už musíš mať HACCP.
    Choď priamo na hygienu, nech Ti dajú informácie, čo od Teba budú chcieť, menil sa im zákon, a zišlo by sa presnejšie stanovisko od nich.

    mitasik je offline (nepripojený) mitasik

    mitasik
    chcel by som tiez otvorit bufet , ak by si mi mohol poslat podklady, na skusku z hygieny bol by som velmi vdacny. prípadne skusenost na co si mam dat pozor
    dakujem

    polrud@gmail .com

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.