My sme zriadovali bufet k 1. 9. tohto roku. V podstate to nie je nic zlozite. ako uz pisali, treba len urobit nahlasku na mesto ohladom otvaracich hodin, mne to urobili na pockanie, na hygienu treba ziadost zaslat 30 dni pred spustenim prevadzky, no my sme to nestihli, lebo tam bolo treba dat ako prilohu schvalenu najomnu zmluvu (kedze nemame vlastne priestory) a tak sme to dali len dva tyzdne pred otvorenim, ale vsetko sa stihlo. Kedze je to bufet, kde predavame iba balene vyrobky, nebolo zlozite vypracovat haccp, alebo v nasom pripade to bol len prevadzkovy poriadok. ked tam budes zamestnavat nejakeho zamestnanca, treba, aby mal aj zdravotny preukaz a ak nie je vyuceny v odbore aj skusky o vykone epidemiologickych cinnosti... to sa robi na hygiene. Podas ziadost o vykon tychto skusok, pride ti oznamenie o datume konania a tam pride clovek s kolkom 700 Sk. ak budes potrebovat, ja som bola aj na skoleni, ktore poriadala hygiena v nasom regione, k tymto skuskam. Mozem ti to potom poslat. Nie je toho vela, celkovo asi tri strany textu, co treba ku skuskam vediet. Tak vela stastia. Nech sa dari.