´100 percentnou metodou na dozretie je mikrotenove vrecusko a teplo.pozor vsak aby neznili lebo takto zreju rychlo.Osobne zelene alebo polozlte banany neodporucam kupovat-kazia zaludok,mam vlastne skusenosti.
dovolim si ale trosicku viac info o bananoch,pre privrzencov zdravej zivotospravy:
v jednej talianskej knihe o ovoci som sa docitala ze pre nas banany nemaju ziadnu vyzivovu hodnotu,pretoze u nas nemozu prirodzene dozriet.lebo vitaminy tak cenne pre zdravie obsahuju len banany ktore dozru priamo na strome,v prirodzenom prostredi.vtedy maju vela vitaminov a cennych latok.
Tie zelene nedozrete horke banany ktore casto vidime v obchodoch nestoja za nic.
Banany su najzdravsie,a maju najviac cennych vitaminov,ked su uz trosku ohnednute alebo maju bodkovanu supku.
ludia to asi nevedia,aj v obchodoch na taketo banany davaju nizsie ceny,pretoze ich chcu vypredat.
ludia ich obchadzaju a mnohi aj vyhadzuju.
skuste banan ,hoci ma skaredu supku,osupat a mnohokrat uvidite,ze vnutro je uplne bezchybne, a krasne zrele a sladucke,dokonca bez zhnednutych mäkkych casti.
pritom taketo banany su sladke a vyborne chutia,su idealne ako ranajky pri dietach pretoze obsiahnuty cukor vam doda energiu ,zazenie pocit hladu a naviac aj chut na sladkosti.
Ak si date 2 taketo banany na ranajky/okolo 8.00hod./,zasytia vas na cele dopoludnie a nebudete potrebovat jest minimalne do obeda.mam to na sebe odskusane.