Zavrieť

Porady

Domáca pekáreň z ekonomickej stránky

Viem, že tu už bola o tom ohnivá diskusia v prospech domácich pekární. Chcem sa preto poradiť, nik nespomínal čistenie. Je to náročné (napr. ako pri fritéze?), alebo sa to dá zvládať? A ešte jedna vec ma zujíma.
Neviete mi povedať nakoľko je to rentabilné z ekonomického hľadiska? Zvlášť pri dnešných cenách pečiva a chlebíka. Manžel ma stále presviedča, že to nemôže byť lacnejšie, mne to však stále nejde do hlavy.
A ešte jedna otázka. Viete, alebo máte niekto pekáreň, ktorá pečie aj bagety a rohlíky? Ako by ste túto jej funkciu hodnotili?
Wau, pozerám celkom som sa rozpísala, ale to som proste celá ja.
Ďakujem za Vaše odpovede.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

    Mama troch dospelých detí DanielaSL
    Keby si si prečítala toto.... [SEARCH]Domáca pekáreň na chlieb[/SEARCH], tak tam všetko nájdeš.

    Čistenie je úplne jednoduché, stačí jemná handrička z mikrovlákna a teplá voda. A v tej téme je rozobraná aj približná cena. Pokiaľ nekupuješ drahé hotové zmesi z hypermarketov , tak z múky ťa to vyjde určite lacnejšie ako ho kúpiš v obchode. A keby aj nie...vieš , čo si tam všetko dala a môžeš si spokojne jesť tvoj upečený voňavý chlebík.

    ketums je offline (nepripojený) ketums

    ketums
    dík pekne - inak vyššie spomínané som čítala, je pravda, že nie celé, ale potom to už bolo hlavne striedanie rôzných receprov a tak, takže som tam nedošla. Ale prvé štyri stránky som si pozrela.
    Ešte raz dík, inak mám podobný názor, (na všetko) len muž ma stále presviedča, že vraj je múdrejší ako ja

    GABAZ je offline (nepripojený) GABAZ

    GABAZ
    Čistí sa ľahko po chlebíku, trošku sa mi prilepí na formu, ak pečiem bábovku. Existuje aj piecka na bagety - je to novinka od Moulinex, videla som v nejakom e-shope, ale ešte nie je v predaji. Chcela som si ju kúpiť, ale potrebovala som piecku hneď na chlebík pre syna celiatika.

    pepolko je offline (nepripojený) pepolko

    mám rád poctivú prácu a seriózne jednanie ...viac pepolko
    s manželkou sme si ju kúpili len nedávno: čistenie pomerne jednoduché, lebo je zvnútra teflónová, a cena: sám som bol zo začiatku skeptický, túto piecku sme mohli mať už pred 10 rokmi, ale sme ju kúpili až teraz, a cena vychádza priemerne na 15 Sk pri chlebíku ! (meral som spotrebu elektriky pri pečení chleba, program 3 a pol hodiny a spotrebovalo sa za 1,42 Sk elektriky!)

    vasulka je offline (nepripojený) vasulka

    mam rada život vasulka
    pepolko prosím ťa ,akú ste si kúpili pekárničku? Ja sa neviem rozhodnúť.Mne sa celkom pozdáva Privileg.
    Pekný deň!

    GABAZ je offline (nepripojený) GABAZ

    GABAZ
    Ja mam Moulinex XXL, vysla nas 3600 Sk, nie je teda najlacnejsia, ale zatial som s nou spokojna. Peciem v nej bezlepkovy chlebik a babovku.

    beba13 je offline (nepripojený) beba13

    beba13
    GABAZ Pozri príspevok
    Ja mam Moulinex XXL, vysla nas 3600 Sk, nie je teda najlacnejsia, ale zatial som s nou spokojna. Peciem v nej bezlepkovy chlebik a babovku.
    Dá sa kúpiť aj lacnejšie na inernete bola za 2900, 3090, aj v obchodoch sú odlišné ceny, ja ju mám tiež a som maximálne spokojná.

    dalida je offline (nepripojený) dalida

    dalida
    Skús sa pozrieť na stránku www.pelia.sk tam nájdeš aj nejaké prepočty ceny chleba a návratnosť investície do pekárne.
    Ale myslím, že je to predovšetkým tak, ako tu už bolo na niekoľkých miestach napísané - čaro je v tom rozváňajúcom chlebíku atď...

    pepolko je offline (nepripojený) pepolko

    mám rád poctivú prácu a seriózne jednanie ...viac pepolko
    zdravím vás, konečne som sa dostal k PC. takže: my máme tiež Moulinex za cca. 3.600 Sk, a sme zatiaľ veľmi spokojní. Je síce pomerne drahšia, ale "nie sme takí bohatí, aby sme kupovali lacné veci". a je na tom voľačo

    DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

    Mama troch dospelých detí DanielaSL
    Pepolko ja mám tiež takú, kúpila som ju v novom roku po 2 900,- Ale nesúhlasím so starým známym...nie sme takí..... lebo svokre som kúpila v Lidli Bifinet a páči sa mi hádam aj viac ako moja. Hlavne oceňujem lepší návod a aj to, že koľkokrát pozriem na jej pekárničku, tak vždy vidím, čo práve pekárnička robí. Čo na Moulinex nie je. Takže nie vžy platí....že čo je lacné, je aj horšie.

    deskos je offline (nepripojený) deskos

    deskos
    Dobrý deň. Ja som si kúpila pekáreň pred dvoma týždňami v Lidli zn. Bifinet za 1490 Sk a som s ňou veľmi spokojná. Od vtedy som chlieb nekupovala. Pečiem chlieb skoro každý deň a je veľmi dobrý. Takže si myslím, že pekárne aj za nižšiu cenu splnia svoj účel. A moja pekáreň má záručnú dobu 3 roky.

    DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

    Mama troch dospelých detí DanielaSL
    A ja som si s tou pre svokru uplietla na seba bič..., kým sa babka naučí musím chodiť ku nej ukazovať jej to...takže pečiem dvojnásobne..u babky , aj doma.

    pepolko je offline (nepripojený) pepolko

    mám rád poctivú prácu a seriózne jednanie ...viac pepolko
    prajem vám, aby to porekadlo u vás neplatilo, ale niekedy máme také skúsenosti, že to tak je. Myslel som hlavne, čo sa týka životnosti pekárničky. Ale tu sa hlavne hovorí o jej hospodárnom využití

    Llívia je offline (nepripojený) Llívia

    Llívia
    DanielaSĽ Pozri príspevok
    Keby si si prečítala toto.... Domáca pekáreň na chlieb, tak tam všetko nájdeš.

    Čistenie je úplne jednoduché, stačí jemná handrička z mikrovlákna a teplá voda. A v tej téme je rozobraná aj približná cena. Pokiaľ nekupuješ drahé hotové zmesi z hypermarketov , tak z múky ťa to vyjde určite lacnejšie ako ho kúpiš v obchode. A keby aj nie...vieš , čo si tam všetko dala a môžeš si spokojne jesť tvoj upečený voňavý chlebík.
    Občas kupujem hotové zmesi na chlieb v Lidli (ak sa mi ich ovšem podarí nájsť, lebo ich stále sťahujú z jedného miesta na druhé a potom zase naspäť). Stoja 49,90 Sk, keď je akcia, tak len 39,90 Sk Neviem, koľko vyjde elektrika pri pečení, ale aj tak si myslím, že aj z tejto zmesi je chlieb lacnejší, než kupovaný z obchodu (beriem do úvahy pri celozrnnom chlebe). Samozrejme, že sú aj drahšie zmesi, napr. Labetta stojí 500 g cca 50 Sk. Ale tie z Lidla sú lepšie, najmä slnečnicový je úplne fantastický

    Meggi 1 je offline (nepripojený) Meggi 1

    Meggi 1
    Llívia Pozri príspevok
    Občas kupujem hotové zmesi na chlieb v Lidli (ak sa mi ich ovšem podarí nájsť, lebo ich stále sťahujú z jedného miesta na druhé a potom zase naspäť). Stoja 49,90 Sk, keď je akcia, tak len 39,90 Sk Neviem, koľko vyjde elektrika pri pečení, ale aj tak si myslím, že aj z tejto zmesi je chlieb lacnejší, než kupovaný z obchodu (beriem do úvahy pri celozrnnom chlebe). Samozrejme, že sú aj drahšie zmesi, napr. Labetta stojí 500 g cca 50 Sk. Ale tie z Lidla sú lepšie, najmä slnečnicový je úplne fantastický
    Ešte lacnejšie Ťa vyjde vtedy, keď si kúpiš bielu chlebovú múku, môžeš k nej primiešať nejakú inú: špaldovú, grahamovú, ovsennú, atď. A po zapípaní pekárne pridáš nejaké tie semiačka. A máš zmes namiešanú podľa svojho uváženia. Vyskúšaj - oplatí sa.

    Llívia je offline (nepripojený) Llívia

    Llívia
    Meggi 1 Pozri príspevok
    Ešte lacnejšie Ťa vyjde vtedy, keď si kúpiš bielu chlebovú múku, môžeš k nej primiešať nejakú inú: špaldovú, grahamovú, ovsennú, atď. A po zapípaní pekárne pridáš nejaké tie semiačka. A máš zmes namiešanú podľa svojho uváženia. Vyskúšaj - oplatí sa.
    Písala som, že "občas" kupujem hotové zmesi, inak pečiem z múky systémom: čo špajza dá A semienka dávam hneď na začiatku, slnečnica je aspoň nasekaná na malé kúsky a chlieb je viac slnečnicový
    Mojim príspevkom som chcela povedať len to, že si myslím, že aj pri použití hotovej zmesi vyjde chlieb lacnejšie ako ho kupovať (aspoň ten celozrnný, so semiačkami, teda nie obyčajný biely).

    Meggi 1 je offline (nepripojený) Meggi 1

    Meggi 1
    Llívia Pozri príspevok
    Písala som, že "občas" kupujem hotové zmesi, inak pečiem z múky systémom: čo špajza dá A semienka dávam hneď na začiatku, slnečnica je aspoň nasekaná na malé kúsky a chlieb je viac slnečnicový
    Mojim príspevkom som chcela povedať len to, že si myslím, že aj pri použití hotovej zmesi vyjde chlieb lacnejšie ako ho kupovať (aspoň ten celozrnný, so semiačkami, teda nie obyčajný biely).
    Áno, súhlasím...ale načo aj to "občas"? Pravda, je to pohodlnejšie, že už máš všetko namiešané, len to vysypať, pridať vodu a je to..ale napriek tomu si ja radšej namiešam vlastnú zmes.
    Pochopila som Tvoj príspevok, ten môj ber ako môj názor, chcela som ním len povedať, čo je ešte ekonomickejšie. Aj keď sú niektoré hotové zmesi nie príliš drahé v porovnaní s chlebom z obchodu. Ak si chceš občas uľahčiť robotu, neodhováram Ťa...

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.