V zozname voľných živností je to trochu inak. Živnosť má označenie "22.2 Poskytovanie služieb rýchleho občerstvenia v spojení s predajom na priamu konzumáciu".
Obsahové vymedzenia sú potom:
- príprava a predaj na priamu konzumáciu tepelne rýchlo upravovaných mäsových výrobkov a obvyklých príloh, ako aj bezmäsitých jedál a nápojov
- príprava a predaj na priamu konzumáciu nealkoholických a priemyselne vyrábaných mliečnych nápojov, koktailov, piva, vína a destilátov
- príprava a predaj na priamu konzumáciu zmrzliny, ak sa na jej prípravu použijú priemyselne vyrábané koncentráty a mrazené krémy
- príprava a predaj na priamu konzumáciu jedál, nápojov a polotovarov ubytovaným hosťom v ubytovacích zariadeniach s kapacitou do 10 lôžok
- predaj cukrárenských výrobkov na priamu konzumáciu
- predaj na priamu konzumáciu po domácky vyrobeného vína a s ním spojený predaj sezónnych jedál na priamu konzumáciu, ak sa nevykonáva viac ako 4 mesiace v roku
- ...
Poznámka:
Živnostenské oprávnenie nezahŕňa možnosť vykonávania pohostinskej činnosti podľa § 38 ods.1 živnostenského zákona
(
http://www.porada.sk/t16919-zivnoste...2008-a.html#38)
--
Tie steaky áno, ale tými pagáčmi som si nie 100% istý, keďže ide o výrobu a nie tepelnú úpravu. No pokiaľ to robí pre úzky okruh ľudí a nikomu nepríde zle, tak je to v podstate jedno, nie?