Bobbix Vážení (teda skúsenejší) pekári, chcem sa vás opýtať, či už niekto prišiel na spôsob, ako odstrániť prischnutý či pripečený chlieb z hriadeľok hnetacích hákov rýchlo, jednoducho, bez zbytočných nadávok (ešte že žijem sám) a
bez poškriabania teflónu. Možno niekto už má na to nejaký spôsob, alebo grif. Mám ETU Siestu.
Ďalšia otázka by bola pre tých, ktorí musia piecť bezlepkový chlieb. Tiež ho musíte udržiavať v mrazničke, ináč po 3-4 dňoch plesnivie ??
Prosím odpovedať iba na dané otázky. Nechcel by som tu čítať 108 strán, z toho 107 by boli recepty. Mne stačí ten jediný, bezlepkový krabicový.
Ďakujem pekne.
Pokial pecies chlebik z Promixu, tak ten chlebik je potrebne drziat v mraznicke. Chlebik z Mix B od Scharu vydrzi 3-4 dni v pohode pri izbovej teplote. Jedinou nevyhpodou tohto chlebika je, ze na tuto muku sa doplaca cca 85,-Sk, ale nemrvi sa. CHLIEB z Mix B
400 ml vlaznej vody
1 PL ocot /vinny, jablcny/
2 PL olej
1 KL soli
400 g muky Mix B
2 KL susenych kvasnic,alebo 1/4 bal. cerstvych kvasnic /Fala, Noli, Vivo/
1 KL cukru
Program v peci na chlieb, ktory trva asi 2 hod., tmava korka.
Pri peceni v trube: Po vymieseni cesto dat do formy na chlieb a nechat kysnut 20 min. Piect pri 220 st, 15 min, potom teplotu ubrat na 200 st. a este piect asi 40 min.
Poznamka: Pri peceni bzl. chlebika je velmi dolezite dodrzat presny rozpis surovin, inak je chlebik hutny.
Prajem vela zdaru.