Zavrieť

Porady

Usporiadat
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

Marianna01 Pozri príspevok
http://sk.wikipedia.org/wiki/Lucrezia_Borgia

najväčšia travička všetkých čias...
aha, tak už sprostá neumriem ...
0 0
Zdenka 0705 Zdenka 0705

Zdenka 0705 je offline (nepripojený) Zdenka 0705

Tak ja mám jeden recept na fánky od mojej mamy:
30 dkg hladkej múky, 2 kocky tvarohu, 1 KL roztopeného masla, 1 KL sódy bicarbóny, 3 celé vajcia
Zmiešame, rozgúľame a vykrajujeme fánky. My dve čiaročky, bez pretiahnutia, ale zato kosoštvorce . Smažíme na horúcom oleji a sypeme práškovým cukrom s vanilkou.
Odskúšané. Mňam.
0 0
bezradná bezradná

bezradná je offline (nepripojený) bezradná

knihomol I. stupňa
Našla som jeden recept -ak čeregy = fánky

250 g polohrubej múky,150 ml kyslá smotana,2 g prášk.cukor,50 g maslo
3 ks žĺtka, štipka soli

+ obrázkový návod
+ originál recept v maďarčine aj s názormi

http://www.desszert.eu/csoroge_fank
0 0
calawen calawen

calawen je offline (nepripojený) calawen

Teraz som dovolala...

Čeregy:

0,5 l kyslého mlieka
1 kg múky - polohrubá
1 ČL sódy bikarbóny
2 hrste kryštálového cukru
1 vajce
trochu soli

cesto štruktúry kysnutého cesta, možno to rozvaľkať na hrúbku 1 cm, nakrájať štvorčeky, urobiť 2 zárezy v prostriedku a rohy prevliecť cez vnzniknutú dierku (ako fánky).

Svokra to robí ako šišky. V oboch prípadoch sa to vypráža v oleji, potom pocukrovať alebo poliať ovocnou penou.
0 0
Stanislav 1975 Stanislav 1975

Stanislav 1975 je offline (nepripojený) Stanislav 1975

Zdenka 0705 Pozri príspevok
Tak ja mám jeden recept na fánky od mojej mamy:
30 dkg hladkej múky, 2 kocky tvarohu, 1 KL roztopeného masla, 1 KL sódy bicarbóny, 3 celé vajcia
Zmiešame, rozgúľame a vykrajujeme fánky. My dve čiaročky, bez pretiahnutia, ale zato kosoštvorce . Smažíme na horúcom oleji a sypeme práškovým cukrom s vanilkou.
Odskúšané. Mňam.
No prosím košostvorcové...
0 0
Stanislav 1975 Stanislav 1975

Stanislav 1975 je offline (nepripojený) Stanislav 1975

Marianna01 Pozri príspevok
http://sk.wikipedia.org/wiki/Lucrezia_Borgia

najväčšia travička všetkých čias...
dopĺňam ešte jeden link:
http://zahadna.blog.sk/detail.html?a...b7521715bef0e1
3 krát vydatá, dcéra pápeža,travička- šikovné dievča to bolo teda...
0 0
Martasch Martasch

Martasch je offline (nepripojený) Martasch

Stanislav 1975 Pozri príspevok
No prosím košostvorcové...

Teba to ale vzalo, keď aj písmenká zamieňaš!
0 0
Stanislav 1975 Stanislav 1975

Stanislav 1975 je offline (nepripojený) Stanislav 1975

Martasch Pozri príspevok
Teba to ale vzalo, keď aj písmenká zamieňaš!
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

Martasch Pozri príspevok
Teba to ale vzalo, keď aj písmenká zamieňaš!
citácia z dnešného facebooku:

"odkial berieš tie užasne okuriale??????
0 0
maričku maričku

maričku je offline (nepripojený) maričku

dosť zaneprázdnený človek
No vidíš Stanko, život je hotová báseň, a čo tak upiecť Černoškine prsia? Tento koláčik je teraz u nás hit.
0 0
Marianna01 Marianna01

Marianna01 je offline (nepripojený) Marianna01

nádherný mrník, táto téma takto ma to baví aj sa človek všeličo dozvie, aj sa zasmeje príjemný pocit z dobrej, človečinou smrdiacej témy
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Marianna01 Pozri príspevok
ja som urobila v živote asi pred 3 rokmi -neviem presne, ale asi 3 poháre. 1 ešte mám , 1 zjedol tatko, ktorý má umelý chrup, keď bol u nás na návšteve a 1 dostal so sebou domov...
Tak u nás rusle idú na dračku
0 0
Jana33 Jana33

Jana33 je offline (nepripojený) Jana33

Dám recept na "Zemplínske čeregy" vyprážané ako fánky
1/2 kg polohrubej múky
3-4 lyžice cukru
1/2 lyžice soli
1/2 lyžice sódy bicarbóny
3-6 lyžíc kyslej smotany (podľa hustoty cesta)
Postup : dobre vymiesiť, pomúčiť dosku , vyvaľkať na hrúbku 3/4 cm , urobiť štvorce a uhlopriečne urobiť rezy - potom vysmážať do zlatista- posypať vanilkovým cukrom.....
0 0
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
Ja mám takýto recept (a fakt sú dobré, len nechápem, prečo sa na ne pýtaš teraz, ide o fašiangové pečivo):
25 dg polohrubej múky
3 žĺtky
štipka soli
2 polievkové lyžice (r)umu 40%
1 šľahačková smotana
Vypracujeme na hladké cesto, vyvaľkáme a rádielkom vykrajujeme, zárez urobíme aj cez stred.
Upečieme do zlatista (musia plávať).

Ja ich pečiem vo versalio (=plochá fritéza)
0 0
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je teraz online bjuty smis

Stanislav 1975 Pozri príspevok
To može byť dobré-inak vieš čo na východe zavárajú aj?že zelené ,nedozreté paradajky-ja keď som to videl,skoro ma pepka chytila,čo sa všetko zavára...
wow, stanko, nehnevaj sa, ale ty asi nebudeš moc velký gurmán....
ja som zo zapádu, a nepoznám nič lepšie ( aj ked v zmeske) ..no pochvál sa, čo sa zaváralo u vás doma ?
0 0
olybaba olybaba

olybaba je offline (nepripojený) olybaba



0 0
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
maričku Pozri príspevok
No vidíš Stanko, život je hotová báseň, a čo tak upiecť Černoškine prsia? Tento koláčik je teraz u nás hit.
A recept na černoškine silikóny je kde?????

PS: dnes už prsia neletia.
0 0
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
http://www.nanicmama.sk/obrazky-ku-c...rnoskine-prsia

Vyzerajú fakt dobre.

PS: S mojou orientáciou je to v pohode...
0 0
Izuzan Izuzan

Izuzan je offline (nepripojený) Izuzan

čo vyzeraju, ale oni sú super. Už som ich piekla, v praci sa na ních dobre zabavali.
0 0
lavanda lavanda

lavanda je offline (nepripojený) lavanda

Stanislav 1975 Pozri príspevok
To može byť dobré-inak vieš čo na východe zavárajú aj?že zelené ,nedozreté paradajky-ja keď som to videl,skoro ma pepka chytila,čo sa všetko zavára...
Moja mama robí džem zo zelených paradajok a je výborný
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať