Zavrieť

Porady

Sused púšťa hlasno hudbu

Dobrý deň,
potrebujem poradiť. Sused pod nami v pubertálnom veku si každý deň vodí do bytu kamarátov a púšťahú hlasno hudbu. Od obeda - do večera. Bola som sa sťažovať asi 5 krát, no už mi ani dvere neotvorí a hudbu nestíši. Následne som poprosila jeho matku, nech mu dohovorí, pretože v našom byte nemáme kľud, no nepomohlo. Aj som ich písomne požiadala, aby k nám obaja rodičia prišli na návštevu, no neprišli. Chlapec si naďalej púšťa hlasno hudbu, až to tu všetko duní a ja som už pomaly na konci s nervami. Mám 8 mesacné bábatko a 2-ročného syna. Bola som aj za susedmi pod nimi, no tí su s nimi kamaráti, nevadí im hluk, vraj nemajú malé deti. Prosím vás o radu, co robit, ak ani rodicia nezakrocili som uz zúfalá.
Usporiadat
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
http://www.porada.sk/956533-post13.html

http://www.porada.sk/958915-post16.html
0 0
val007 val007

val007 je offline (nepripojený) val007

No ja neviem, ale s tými policajtami to pôjde aj keď je to cez deň? My sme si prežili 6 rokov s takýmito neprispôsobivými susedmi nad hlavou, do bytu sme investovali veľmi veľa, prerobili sme tam kompletne všetko a aj tak sme sa odsťahovali. Nie raz som sa o tom bavila so správcom, volala aj na bytové... Na tých policajtov ma odkázali len ak by to bolo v nočnom kľude. Na nejaké domové poriadky sa teraz už neprihliada. My sme proste skúsili všetko...
Viete čo spraví sused ak ozaj taký de... ako si myslíte? Pustí tú hudbu ešte hlasnejšie ako vy. To boli schopní urobiť naši susedia. Celá dni trieskali, vrieskali, plieskali, no my sme pomaly nemohli spláchnuť záchod a už nám búchali. No a na lojálnosť susedov by som sa tiež nespoliehala. - samozrejme vy tých svojich poznáte lepšie. My sme mali všetkých okrem tých nad našimi hlavami OK. No o takom probléme nikto nechcel ani počuť a všetci boli s nimi náramní kámoši a im to vlastne ani nevadilo.. No a teraz keď ich stretnem, tak sa nám stále na tých našich super susedov sťažujú. Viem, že pre Teba tento môj príspevok nie je vôbec optimistický, ale jediné riešenie bolo pre nás odsťahovať sa. Aj sme si chceli kúpiť iný byt, ale báli sme sa, že skončíme tak isto, tak sme si nakoniec kúpili dom a teda s týmto máme pokoj.
0 0
Dana7 Dana7

Dana7 je offline (nepripojený) Dana7

"kancelárska sivá myš" ...viac
Ja som mala asi pred 2 rokmi úplne rovnaký problém. Dve baby si tú robili diskotéky, mamka sa ich ešte zastávala. Keď mi raz už úplne praskli nervy, obula som si manželove lyžiarky a začala dupať po parketách. Na to vybehla ich mamička, že čo to trieskam, tak som ju pekne usadila do kresla a ukazála jej ako mi na sklenej poličke podskakujú poháre od ich "hudby" a ešte som jej povedala, že ja vydržím dosť dlho dupať. Začala sa kadečím vyhrážať a hulákať, tak som sa rozčertila aj ja a hodila som po nej občiansky zákonník s poznámkou nech si zopár paragrafov prečíta. Vtedy to aspoň trochu zabralo a tú hudbu si púšťali už v menších decibeloch a huráá - pred rokom sa konečne aj odsťahovali.
0 0
val007 val007

val007 je offline (nepripojený) val007

To Dana7 - tak tomu sa povie šťastie.:-)
0 0
Dana7 Dana7

Dana7 je offline (nepripojený) Dana7

"kancelárska sivá myš" ...viac
val007 Pozri príspevok
To Dana7 - tak tomu sa povie šťastie.:-)
To teda áno, to sme fakt mali kus šťastia.
0 0
jacekova jacekova

jacekova je offline (nepripojený) jacekova

účtovník telom i dušou
ja som mala podobný problém. napísala som sťažnosť na obecný úrad:
"V zmysle § 127 občianskeho zákonníka podávame sťažnosť na xy, za obťažovanie susedov hlukom, nad mieru primeranú pomerom."

Starosta zvolal komisiu, kde boli predvolaní aj tí neprispôsobiví susedia a riešili sme to tam. že ak nevykonajú nápravu, bude sa to riešiť pokutou a ak ani to nepomôže, tak žalobou na súd...

veľa šťastia (skus tu sťažnosť)
1 0
jacekova jacekova

jacekova je offline (nepripojený) jacekova

účtovník telom i dušou
prečítaj si toto:


Podľa §127 Občianskeho zákonníka - "vlastník/nájomca veci (bytu/domu) sa musí zdržať všetkého čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv. Preto nesmie nad mieru primeranú pomerom obťažovať susedov hlukom, prachom, popolčekom, dymom, plynmi, parami, pachmi, pevnými a tekutými odpadmi, svetlom, tienením a vibráciami“.
2 0
Andrea a Lukáš Andrea a Lukáš

Andrea a Lukáš je offline (nepripojený) Andrea a Lukáš

Ďakujem všetkým za podporu, všetko som si poriadne prešla a sformulovala sťažnosť spolu s paragrafmi. V nej žiadam domovníka nášho bytového domu o spoluprácu pri riešení problému. Zatiaľ domovníkovi, ak ani to nepomôže idem s tým na mesto.
Držte mi palce.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať