Zavrieť

Porady

Účtovník nechce odovzdať účtovníctvo

Dobry den, chcela by som sa opytat, ci ma uctovnik pravo odmietnut odovzdat uctovnictvo s tym, ze sa to neda pocas roka, iba na konci roka. Moj muz je zivnostnik a rozhodli sme sa, ze uctovnictvo zacnem robit ja. Chceli sme, aby uctovnik odovzdal uctovnictvo a ten to odmietol. Ziadna zmluva s nim spisana nebola. Mohli by ste mi povedat ako to funguje v praxi a ako postupovat dalej? Dakujem velmi pekne.
Usporiadat
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
jado16 Pozri príspevok
Dobry den, chcela by som sa opytat, ci ma uctovnik pravo odmietnut odovzdat uctovnictvo s tym, ze sa to neda pocas roka, iba na konci roka. Moj muz je zivnostnik a rozhodli sme sa, ze uctovnictvo zacnem robit ja. Chceli sme, aby uctovnik odovzdal uctovnictvo a ten to odmietol. Ziadna zmluva s nim spisana nebola. Mohli by ste mi povedat ako to funguje v praxi a ako postupovat dalej? Dakujem velmi pekne.
Tretí klik som dal ja. Možno som sa do toho nemusel angažovať.
Ale ak zadávateľka dalej nič neupresní ani po 50 odpovediach, a evidentne sa tam ukázala, tak to má asi vyriešené.
Nepovedala čo je podľa nej účtovníctvo, či iba doklady, alebo aj spracované výstupy, nebodaj ešte aj s programom(licencovaným).
Nevyjadrila sa ani koľko účtovníkovi bolo už zaplatené. Ak nič, tak by som iba vrátil doklady, ktoré som dostal a finito.
Ak niečo zaplatili, ten účtovník to asi nespracoval, tak by som mal dostať nejakú lehotu a odovzdať doklady aj uzávierku k danému dňu.
Nenapísala ani nič o počte dokladov možno to bolo 5 dokladov, možno 1000???
Myslím, že normálny podnikateľ nedá účtovníkovi veštky doklady, bez toho aby ich mal podchytené v knihe faktúr. Veď by ani nevedel čo a kedy má uhrádzať.
Akékoľvek vyjadrovanie sa k tejto téme je vhodné tak pre vešticu.

A ak má niekto problém s prechodom z jedného software do iného v priebehu roka, tak nech si na to založí tému so zodpovedajúcim názvom.
Nech sa nemiešajú hrušky s jablkami.

Myslím, že som k tomu povedal všetko a ďalej sa vyjadrovať už nebudem.
3 0
jado16 jado16

jado16 je offline (nepripojený) jado16

Dobrý deň, chcela by som sa poďakovať všetkým, ktorý sa zapojili a poradili. Tiež by som sa chcela ospravedlniť všetkým,ktorí čakali nejakú odozvu z mojej strany, ale bohužiaľ som otázku zadávala po prvý krát a ešte sa tu neviem celkom orientovať. Keď bola téma uzavretá už som sa tam nevedela dostať.
Takže teraz by som rada upresnila danú situáciu. Ide skutočne o úplne jednoduchú vec - financie Sme v situácii, kedy potrebujeme každý cent a tak sme sa rozhodli, že si budeme viesť účtovníctvo sami. Môj muž je malý živnostník a mal účtovníka, ktorému odovzdával doklady a ten mu viedol PN, knihu pohľadávok a záväzkov a robil DPH atď. Má ročne okolo 20 vydaných faktúr, 24 fa prijatých, bločky od nafty a obedov. Neviem ako inak lepšie opísať "účtovníctvo" o ktorom hovorím
Nemáme síce žiadne skúsenosti v tomto smere (okrem pradávno ukončenej Obch. akad.), ale verím, že sa to bude dať zvládnuť.
Voči účtovníkovi žiadne neuhradené záväzky nemáme a situácia sa už zmenila. Účtovník nakoniec prisľúbil, že nám odovzdá všetky doklady aj výstupy, tak dúfam, že slovo dodrží.
Ďakujem ešte raz.
1 0
basha_V basha_V

basha_V je offline (nepripojený) basha_V

zacinajuca a po informaciach bažiaca ...viac
Ahojte, ja mam zasa problem z opacnej strany: firme, ktora existovala 1,5 mes. som spracovala za toto obdobie učto, dph priznanie, mzdy. vyplatili mi fakturu. dalsi mesiac mi majitelka zavolala ze si najmu uctovnicku priamo do firmy, nech jej poslem doklady. doklady som poslala poštou (mam doklad) aj s fakturou za toho pol mesiaca. dnes mi zavolala, ze jej chyba 20- 30 bločkov (hlupost). a teraz:
1) nemame podpisanu zmluvu kedze ona nevie co skor a nie je schopna za 1,5 mesiaca ju podpisat
2) nemam prehlasenie o tom čo mi dala ake doklady, a ona sama to ani nevie, ale taktiez ona nema moj podpis co vsetko som jej vratila
3) vsetko som jej vratila a ona sa mi vyhraza ze ma da na sud kvoli 20 bločkom, ktore ma vraj nakopirovane

mate takuto skusenost? ako ste to riesili?
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať