Zavrieť

Porady

Výživné na manželovu dcéru- čo ovplyvní jeho výšku?

Dobrý deň,
rada by som sa spýtala, manžel bude mať v marci súd s ex-priateľkou s ktorou má 6ročnú dcéru, neboli manželia. Chcela by som vedieť,či súd bude brať do úvahy len manželove príjmy- je živnostník alebo či zohľadní aj to,že ja som na materskej. S manželom máme 1,5ročného syna a druhý sa nám má narodiť každým dňom. Momentálne manžel platí 50€-čo bolo z obdobia keď oficiálne nemal žiadne príjmy. Podľa daňového priznania za 2010 ma čistý príjem 744€, ale máme hypotéku-300€, nájom +energie 170€,spotrebný úver 70€ a ostatné účty, poistky... ide mi len o to,že fakt nemáme peniaze navyše...a nemám z čoho jej platiť 150€ výživné.
Ďalšia vec je,že tie peniaze exka využíva pre seba. Dá sa súdu navrhnúť,že manžel radšej bude malej platiť škôlku a krúžky, či nejaké peniaze sporiť? Lebo to viem,že tie peniaze idú naozaj na malej potreby.
Ďakujem
Usporiadat
silviamb silviamb

silviamb je offline (nepripojený) silviamb

Pre Ivka 70:
Dakujem za nazor, otazka znela trochu inak :-)
Naposledy upravil silviamb : 07.03.11 at 14:50 Dôvod: doplnenie adresata
0 0
ErinErin ErinErin

ErinErin je offline (nepripojený) ErinErin

silviamb Pozri príspevok
Dobry den,
viete mi prosim poradit, akou formou vyriesit situaciu:
Manzelia zvazuju spolocne nadobudnutie nehnutelnosti, maju spolu 2 deti, jeden z manzelov ma okrem toho este 1 dieta z predchadzajuceho vztahu. Ako vyriesit situaciu, aby v pripade umrtia jedneho z nich dana nehnutelnost pripadla tomu druhemu z manzelov a spolocnym detom?
Dakujem velmi pekne za rady!
Ak ide hlavne o zvýraznené, nemohol by ten z manželov spísať závet s tým, že nehnuteľnosť venuje partnerovi s deťmi z manželstva a dieťaťu z predchádzajúceho vzťahu nejakú "náhradu" - chatu alebo peniaze? Podstatou problému je zrejme to, že pozostalý partner a deti z manželstva sa možno nikdy nevideli alebo si minimálne nemajú čo povedať s "predmanželským" súrodencom, a teda ako so spoluvlastníkom nehnuteľnosti by sa ťažko dohovorili.
Naposledy upravil ErinErin : 07.03.11 at 19:41 Dôvod: Oprava, doplnenie
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať