Zavrieť

Porady

Ako zaúčtovať z výpisu z BÚ (SLSP) položku "odmena za platbu kartou"?

SLSP vracia 0,5 % z platieb uskutočnovanych platobnou kartou raz mesačne na učet v jednej položke. Je to prijem na učet. Ma sa to učtovať rovnako ako napr. zakladny urok kreditny? Dakujem velmi pekne za radu a pomoc.
Usporiadat
Mayline Mayline

Mayline je offline (nepripojený) Mayline

optimistická živnostníčka
Prikladám stanovisko drsr :
Odpoved na dopyt c.60160
Doručená pošta x




sluzby@financnasprava.sk
11:44 (Pred 18 minútami)

komu: mne

Dobrý deň,

Kompetenčné centrum finančných operácií Banská Bystrica Vám na základe Vašej žiadosti oznamuje nasledovné:
Zdaniteľným príjmom je podľa § 2 písm. h) zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov príjem , ktorý je predmetom dane a nie je oslobodený od dane podľa tohto zákona ani medzinárodnej zmluvy. Príjmy vylúčené z predmetu dane sú uvedené v § 3 a príjmy od dane oslobodené u fyzickej osoby sú uvedené v § 9 zákona o dani z príjmov. Nakoľko príjmy charakteru odmien za používanie platobnej karty (využívanej na osobné účely), ktoré sú dańovníkovi pripísané na účet nie je možné vylúčiť z predmetu dane a nie je možné ich považovať za príjmy oslobodené od dane z príjmov, predmetné príjmy je možné považovať za zdaniteľné príjmy, ktoré sa zaradia medzi ostatné príjmy podľa § 8 zákona o dani z príjmov.

Likavcová, odbor podpry a služieb pre verejnsoť, FR SR Banská Bystrica

Váš dopyt:

Zivnostnik ma osobny ucet, na ktory mu raz mesacne pride uhrada za fakturu a z tohto uctu plati aj odvody. Ostatne platby, ktore realizuje, su osobneho charakteru. Uplatňuje paušálne výdavky, poplatky banke teda neúčtuje do výdavkov. Odmena, ktoru mu SLSP pripise za platbu kartou, je teda tiez za sukromne platby. Podlieha táto odmena dani z príjmu? A odmeny za platbu kartou na ostatných osobných účtoch, ktoré nepoužíva v súvislosti s podnikaním?
2 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať