Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Ahojte, chcela by som sa Vás opýtať ak evidujete tržby v regis. pokladni do PC ja to robim na zaklade dennej uzavierky denne, sme reštaurácie, predávame aj tovar aj materiál. Členite tieto tržby alebo nie? Na páske samozrejme členenie nieje.
Pravidlá a tipy
Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte. Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
❤ Buďte priateľskí ❤
Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
Mám jedného klienta, kt. má obchody aj motorest. Tržby ERP evidujeme na základe mes. uzávierok raz mesačne. Tržbu z motorestu - tovar a služby nerozčleňuje. Kontrola DPH, ani pri dani z príjmu zatiaľ výhrady zásadného charakteru nemala.
Ahojte, chcela by som sa Vás opýtať ak evidujete tržby v regis. pokladni do PC ja to robim na zaklade dennej uzavierky denne, sme reštaurácie, predávame aj tovar aj materiál. Členite tieto tržby alebo nie? Na páske samozrejme členenie nieje.
Tŕžby v PDP evidujem 1x mesačne, aj keď z účtovného hľadiska je správne denne. Mám však skúsenosť, že kontrole z DÚ vyhovuje účtovanie 1x mesačne kôli niekoľkonásobne nižšiemu počtu zápisov v peňažnom denníku. Účtovanie tržieb(príjmov) člením na tovar a materiál/suroviny/ a to z dôvodu, že aj účtovanie nákupu(výdaj) mám členený na tovar a materiál(suroviny). Neviem, prečo píšeš, že samozrejme na páske členenie nie je. V ERP je vhodné(a výhodné) rozdeliť tovar a materiál do jednotlivých oddieloch. Ja mám v odd. 1 BAR a v odd. 2 KUCHYŇA. Pri takomto členení je prehľad o príjmoch v BARe, aké boli náklady pre bar a z toho vyplývajúci zisk a o príjmoch v KUCHYNI, jej náklady a z toho vyplývajúci zisk. Od zisku je potrebné odpočítať prev.náklady, náklady na mzdy, atd.