Zavrieť

Porady

perniky

Ahojte....kazdorocne robievam perniky, ale kedze som mizerna kucharka...vzdy to pokaslem a potom to ako obvykle zvalim na recept problem vsak spociva len v tom, ze neviem presne odhadnut kedy ich spravit aby do vianoc zmakli...mozno robim zle cesto, pretoze sa to ani rozzut neda....a second problem is, ze neviem spravit tu polevu -s ktorou sa na ne kresli...keby mi tu nejaky stastlivec poradil "ako na to", budem veelmi rada...
Usporiadat
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
Pozri si toto:

http://www.porada.sk/t3899-medovnieky.html

A potom môžem pridať ešte môj recept.Sú mäkké hneď od začiatku.
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
Perníčky , ktoré sú mäkkučké.

1 kg hladkej múky - T 650
380 g medu
300 g práškového cukru
120 g masla
4 vajcia
2 kávové lyžičky sódy bikarbóny
5 roztlčených klinčekov
1 kávová lyžička škorice

Poleva: 1 bielok , šťava z jedného citrónu , 140 g práškového cukru

Všetky prísady zmiesime (večer) a do rána necháme postáť. Cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 5 mm a vykrajujeme formičkou rôzne tvary. Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre na vymastenom plechu. Po upečení potrieme rozšľahaným vajcom. Môžeme ozdobiť bielkovou polevou.
Z tejto dávky urobíme okolo 200 perníčkov.

Je to recept , ktorý sa mi zatiaľ vždy podaril. Pečiem ich len pár dní pred sviatkami. Uskladňujem v krabici od firmy Tuppenware a netreba dať ku nim ani jablko ani chlieb.
0 0
tonkat tonkat

tonkat je offline (nepripojený) tonkat

pozri aj tu, je tam viacero receptov na medovníky: http://www.porada.sk/t15284-vianocne-kolaciky.html
0 0
JarkaL JarkaL

JarkaL je offline (nepripojený) JarkaL

[quote=DanielaSĽ]



Poleva: 1 bielok , šťava z jedného citrónu , 140 g práškového cukru

Iba chcem upozorniť, že práškový cukor treba aspoň 2 x preosiať, aby tam neboli žiadne hrudky.
0 0
Zuzana210 Zuzana210

Zuzana210 je offline (nepripojený) Zuzana210

Ja som pred pár rokmi prišla na to, že tajomstvo nie je v recepte ale v kvalitnej pivnici . Medovníky dám do krabice a do pivnice. Je tam vlhkosť okolo 80%, niekedy sú až moc mäkké. Tento rok mám už napečené, zvyčajne pečiem 3 týždne pred vianocami.
0 0
jess jess

jess je offline (nepripojený) jess

žienka
Zuzana210
...... Tento rok mám už napečené, zvyčajne pečiem 3 týždne pred vianocami.
šťastná to žena
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

DanielaSĽ
Uskladňujem v krabici od firmy Tuppenware a ...
Ako a kde sa dá dopracovať k takejto krabici?
0 0
0linka 0linka

0linka je offline (nepripojený) 0linka

[quote=JarkaL]
DanielaSĽ



Poleva: 1 bielok , šťava z jedného citrónu , 140 g práškového cukru

Iba chcem upozorniť, že práškový cukor treba aspoň 2 x preosiať, aby tam neboli žiadne hrudky.
... a sušiť fénom? Ja to už 2 dni suším, a nič ...
0 0
belanicka belanicka

belanicka je offline (nepripojený) belanicka

pozri na porade v receptoch:vianocne kolaciky,fakt su tam dobre veci,a pernicky su ozaj hned makkucke,skus a uvidis...
0 0
sklenkova sklenkova

sklenkova je offline (nepripojený) sklenkova

takže poraďte prosím Vás aj mne: u nás všetko zjedia a pred vianocami pečiem znova (pritom pečiem aspoň raz do týždňa)
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

DanielaSĽ
Je to recept , ktorý sa mi zatiaľ vždy podaril. Pečiem ich len pár dní pred sviatkami. Uskladňujem v krabici od firmy Tuppenware a netreba dať ku nim ani jablko ani chlieb.
Ja dávam medovníčky do 3,5 l uhorkovej fľaše a zavriem plastovým uzáverom, vydržia veľmi dlho, ak už máte veľké deti alebo ?
Danielka má preklep, správne je http://www.tupperware.sk/ Ale stačí úplne obyčajná plechová krabica.
0 0
atramka atramka

atramka je offline (nepripojený) atramka

kukučka tvoja rada ma zaujala, tento nápad vyskúšam aj ja, veď veľkých pohárov mám habadej
0 0
nika123 nika123

nika123 je offline (nepripojený) nika123

laura87
Ahojte....kazdorocne robievam perniky, ale kedze som mizerna kucharka...vzdy to pokaslem a potom to ako obvykle zvalim na recept problem vsak spociva len v tom, ze neviem presne odhadnut kedy ich spravit aby do vianoc zmakli...mozno robim zle cesto, pretoze sa to ani rozzut neda....a second problem is, ze neviem spravit tu polevu -s ktorou sa na ne kresli...keby mi tu nejaky stastlivec poradil "ako na to", budem veelmi rada...
Medovníčky robím z osvedčeného receptu:
VIANOČNÉ MEDOVNÍČKY

1kg hladkej múky/preosiať cez sito/
4 vajíčka
32 dkg práškového cukru/preosiať/
32 dkg palmarínu/len palmarín/
7 polievkových lyžíc tekutého medu
1 a pol kávovej lyžičky sódy BB
1 polievková lyžica rumu
1 kávová lyžička škorice
1 perníkové korenie /pozor, nie kypriaci prášok do perníka/
trocha kakaa

Polovicu múky si dáme do večšej misky a pridáme všetky ingrediencie.S mixérom si všetko vymiešame ale s metličkami na hnetenie cesta,ked z toho vznikne ucelená hmota na dosku si vysypeme zvyšnú múku a do nej dáme vymiešanú hmotu a vytvoríme cesto,ktoré necháme dve až tri hodiny odpočinúť.Perníčky pečieme asi 8 až 10 minút do bledoružova-nikdy nie do hneda,lebo potom perníčky nezmäknú ,po upečení ich môžme potrieť žĺkom zmiešaným s pár kvapiek vody hned za horúca,potom zostanú pekné lesklé.Plnku na medovníčky som popísala v receptoch na medovníčky,treba pozrieť alebo sa mi ozvať-m.monika@pobox.sk
:p
0 0
katkapekly katkapekly

katkapekly je offline (nepripojený) katkapekly

mladá mamička, ktorá chce byť naj mamou na svete ...viac
[quote=JarkaL;152467]
DanielaSĽ



Poleva: 1 bielok , šťava z jedného citrónu , 140 g práškového cukru


Iba chcem upozorniť, že práškový cukor treba aspoň 2 x preosiať, aby tam neboli žiadne hrudky.
dnes som zdobila perníčky a použila som 200 g práškového cukru, 5 krát preosiateho, 1 bielok, toto som 20 minút šľahala mixérom a potom som pridala lyžičku citrónovej šťavy a lyžičku solamylu a výsledok je perfektný - veľmi dobre sa mi s tým zdobí a poleva krásne drží tvar.
0 0
nika123 nika123

nika123 je offline (nepripojený) nika123

Do polevy sa musí dať toľko cukru,aby poleva bola hustá.Takže ak je napísané 140 g to nemusí byť dosť.Ja niekedy spotrebujem aj 180 g .Záleží to na veľkosti bielku.Zdobím už pekných pár rokov a učila som sa polevu robiť asi dva roky,až som prišla na to,ako ju mať čo najlepšiu.Takže len skúšať a preosievať.Lebo aj to najhustejšie sitko nechá veľa drobných kryštálikov a tie potom zle prechádzajú cez mikroténový alebo igelitový sáčok.Ja dávam polevu do samozatváracích sáčkov a na tom odstrihnem úplne malú dierku.Moje perníčky nájdete na ...
www.monika.weblahko.sk
0 0
layla layla

layla je offline (nepripojený) layla

ja som piekla pernicky pred dvoma tyzdnami. dala som ich do krabice a pridala som na stvrtky nakrajane jablcko. dnes som ich vytiahla a su nadherne makke.
0 0
kitky kitky

kitky je offline (nepripojený) kitky

COGITO ERGO BOOM
laura87 Pozri príspevok
Ahojte....kazdorocne robievam perniky, ale kedze som mizerna kucharka...vzdy to pokaslem a potom to ako obvykle zvalim na recept problem vsak spociva len v tom, ze neviem presne odhadnut kedy ich spravit aby do vianoc zmakli...mozno robim zle cesto, pretoze sa to ani rozzut neda....a second problem is, ze neviem spravit tu polevu -s ktorou sa na ne kresli...keby mi tu nejaky stastlivec poradil "ako na to", budem veelmi rada...
15 dkg práškový cukor, 1 bielok, 2 - 3 polievkové lyžice zemiakovej škrobovej múčky.


NEPOZNAM LEPSIU POLEVU NA ZDOBENIE.
Perfektne sa s nou robi a vobec neodpadava.
Mozes ju prifarbovat podla potreby cukrarskymi farbivami.
Dobre vymiesame , naplnime mikrotenovy sacok, urobime na konci malu dierku a zdobime.Cukor dobre aj viackrat preosiat.
Pozor na male krystaliky cukru, mozu upchavat otvor kornutka.Preto musi byt poleva kvalitne vymiesana

Medovniky robim urputne stale tie iste, pretoze som nenasla take, ktore by mi viac chutili.Ked som byvala v rodinnom dome vzdy mi zmakli. V cinzaku bohuzial nie. Jedine co ti pomoze je vlhkost. Rozne finty s jablkami a chlebom sice ano ale medovniky su makke iba v ich okoli.
Aj tvrdy medovnik je dobry medovnik a basta.
0 0
kovex kovex

kovex je offline (nepripojený) kovex

DanielaSĽ Pozri príspevok
Perníčky , ktoré sú mäkkučké.

1 kg hladkej múky - T 650
380 g medu
300 g práškového cukru
120 g masla
4 vajcia
2 kávové lyžičky sódy bikarbóny
5 roztlčených klinčekov
1 kávová lyžička škorice

Poleva: 1 bielok , šťava z jedného citrónu , 140 g práškového cukru

Všetky prísady zmiesime (večer) a do rána necháme postáť. Cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 5 mm a vykrajujeme formičkou rôzne tvary. Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre na vymastenom plechu. Po upečení potrieme rozšľahaným vajcom. Môžeme ozdobiť bielkovou polevou.
Z tejto dávky urobíme okolo 200 perníčkov.

Je to recept , ktorý sa mi zatiaľ vždy podaril. Pečiem ich len pár dní pred sviatkami. Uskladňujem v krabici od firmy Tuppenware a netreba dať ku nim ani jablko ani chlieb.


Ďakujem Danielke za super recept, piekla som tento víkend tieto perníčky a sú fakt vynikajúce, nemôžeme sa ich dojesť, do Vianoc budem musieť ešte raz.
0 0
foza foza

foza je offline (nepripojený) foza

večná optimistka
Dievčatá, chcem vám len poradiť, ak perníčky nezdobíte bielkovou polevou len orieškom alebo mandľou a chcete ich mať pekne lesklé pred pečením ich potrite studenou vodou a po upečení celým vajcom /rozšľahaným s 1 lyžičkou studenej vody /ale treba ich potrieť hneď po vytiahnutí z rúry kým sú ešte horúce/. Sú krásne lesklé )
0 0
Lumila Lumila

Lumila je offline (nepripojený) Lumila

kovex Pozri príspevok
Ďakujem Danielke za super recept, piekla som tento víkend tieto perníčky a sú fakt vynikajúce, nemôžeme sa ich dojesť, do Vianoc budem musieť ešte raz.
Len jedna otázočka-do cesta nejde perníkové korenie? Ja som perníky v živote nepiekla a toho roku chcem vyskúšať aj toto.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať