0
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

TUPPERWARE - RECEPTY

tutiola

tutiola je offline (nepripojený) tutiola

obyčajná pracujúca žena tutiola
Pre lepší prehľad a orientáciu otváram novú tému. Nepochybujem, že výrobky tupperware sú dobré. Sama ich mám peknú kôpku, ale v tejto rubrike prosím píšte len recepty na prípravu jedál, koláčov a pod. práve v týchto nádobach.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    Tieto recepty som zbierala a prepisovala mame pred 3 rokmi:
    A robila som jej aj rozdeľovače:
    Je to upravené na formát A5.
    Prajem dobrú chuť!
    Pochváliť
    tutiola

Čokoládová torta

10 dkg Hery
    10 dkg horkej čokolády
    8 dkg kryštálového cukru
    10 dkg hladkej múky
    3 vajcia
    1/2 bal. prášku dopečiva

V mise na šľahanie v mikrovlnke pri 750W/1min.rozpustíme čokoládu a heru. Pridáme vajcia a cukor a dobre vymiešame. Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva a ľahko, ale dôkladne premiešame. Misu s hmotou vložíme do mikrovlnky, nastavíme na 750W a pečieme 6 min. Po upečení necháme voľne chladnúť, vyklopíme a ďalej sa medze nekladu.
    Môžeme potrieť džemom a poliať čokoládou.,
    Prekrojiť na dva platy, jeden potrieť džemom a druhý poliať kompotovou šťavou, spojiť a po rozkrájaní na jednotlivé kúsky nastriekať šľahačku.
    Pocukrovať a nastriekať šľahačku.

Je to veľmi praktické, lebo to môžete urobiť v jednej nádobe a dokonca aj keď už návšteva sedí v izbe. Stačí 10 minút a máte zákusok hotový. Dôležité je, aby ste použili farebnú nádobu na pečenie, nakoľko plastové výrobky absorbujú farbu čokolády. Najlepšie je piecť v silikonových nádobach.
    Pochváliť
    tutiola

Veľkonočná fašírka.

5 rožkov,
    5 vajec,
    0,5 kg údeného mäsa,
    vývar z údeného mäsa
    1/2 cesnaku
    25 g čerstvých kvasníc
    čerstvá petržlenová a zelerová vňať

Kým sa mäso uvarí do mäkka nakrájame si rožky na kocky, vložíme do misi na šľahanie, zalejeme chladným vývarom z mäsa, aby mohli rožky nasať. Pridáme žltka, na kocky nakrájané varené mäso, prelisovaný cesnák, nasekanú vňať a rozdrvené kvasnice. Dôkladne premiešame a nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a zľahka premiešame. Nalejeme do Kráľovskej silikonovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre 30_45 minút.
    Presúvam recepty z pôvodnej témy Tupperware. Bohužiaľ sa nedajú presunúť len samotné príspevky, lebo by sa zaradili pred prvý príspevok (radia sa podľa dátumu zadania). Preto ich pridávam s citáciou.

Domáci chlieb

marči Pozri príspevok
    Nedávno som bola na párty, kde nám poradkyňa upiekla výborný domáci chlieb v tzv. Kráľovskej silikónovej forme. Tu je recept:

1 kg hladkej múky
    1 surový postrúhaný zemiak
    4-5 dl teplej vody
    3 KL soli
    1 KL octu
    na kvások:
    1 kocka droždia
    1,5 dl teplej vody
    2 lyžičky prášk. cukru

V rýchlokyske zmiešala potrebné suroviny, pridala kvások a uzavrela ju. Po prvom nakysnutí cesto premiešala a znova nechala vykysnúť. Naliala do vodou opláchnutej formy (do 3/4) a dala piecť cca 35-40 minút pri 200°C.
    POZOR! Spomínaná poradkyňa piekla len z polovičnej dávky. V recepte sa ešte uvádza do surovín aj rasca podľa chuti a za hrsť kyslej kapusty - to tam ona nedávala. Bol vynikajúci, určite mi dáte za pravdu, ktoré ste už boli na nejakej prezentácii.
    Bábovka v mikrovlnke

Miriam.x Pozri príspevok
    25 dkg polohrubej múky, 15 dkg kryš.cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, citrónová kôra. 2 dcl mlieka, 1/2 dcl oleja, 2 vajíčka vyšľahať a zmiešať s ostatnými surovinami. Nádobu vytrieť olejom a vysypať nahrubo pomletými orechami. Do stredu nádoby dáme decový pohárik vymazaný a vysypaný z vonku. 2/3 cesta vlejeme do nádoby a do 1/3 dáme 1 pol. lyžicu kakaa. Pečieme odokryté 7 min. pri 600W.
    Parené buchty

vuki Pozri príspevok
    recept na parené buchty v mikrovlnke (vynikajúce)

30dkg polohrubej múky
    3 dkg kvasníc
    1 kl cukru
    2,5 dcl teplej vody
    1 vajce, trošku soli.
    Všetko dáme do misky kysky a necháme 2x puknúť.
    Plníme do mafinovej formy.Za lyžicu cesta, lekvár alebo ovocie
    a zase cesto, asi tak do 3/4
    Syrova omacka so zeleninovou knedlou

[
    quote=daria29;823976]este jeden recept"syrova omacka so zeleninovou knedlou. 1 kysla smotana,1 dc vody,1PL muky,,zmiesame,dame do mikrovl na 2 min,premiesame, osolime,vegeta a do mikro na 2 min,na zaver primiesame 10 dk struhan syra,polievame t narezanu zeleninovu knedlu.[/quote]
    Smotanovo - tvarohový nanuk

daria29 Pozri príspevok
    recept"smotanovotvarohovy nanuk" 1/2 mäkkeho tvarohu,1biely jogurt,1kys.smotana,vanil cukor,cukor podla chuti,ovocie, tvaroh ,jogurt,kys.smotanu a cukor vyslahame,pridame rozslahane ovocie a zlahka premiesame.naplnime nanuky.
    Otázky k novej Porade
    http://www.porada.sk/nova-porada
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať