0

Uctovnickou po kurze

Dobry den, rada by som podnikala ako samostatny uctovnik (teda aj z potrieb rodiny vyplynulo). Uctovnictvo som vsak mala na strednej skole, co je 10 rokov dozadu, preto by som musela prejst nejakym kurzom. Moja otazka-myslite si, ze clovek po takomto kurze je schopny viest kompletne uctovnictvo malej s.r.o. a par zivnostnikom? Ak mate odporucanie na nejaky dobry kurz, sem s nim. Dakujem
Usporiadat
andreaS andreaS

andreaS je offline (nepripojený) andreaS

Pochváliť
tiez si vazim bod od skusenejsich... vzdy ked zistim ze mam novy bodik, dychtivo idem zistit zaco a od koho a ked vidim jedno z TOP mien, tak az podrastiem na stolicke velka vdaka... samozrejme, ze rastiem aj pri bodiku od kohokolvek ineho, ale musim priznat ze pri istych nickoch som na seba trosicku viac hrda

pre mna bola najvacsia skola zivota praca pre auditorsku firmu... bolo to na zivnost a vcelku velka firma, tam som sa naucila ako si zaradit cinnosti, ako co najlepsie zakladat...

potom som mala velke oci a sama ako zivnostnik vzala jednu velku firmu... NIKDY VIAC! o cislach sa mi snivalo kazdu noc, doslova nocne mory a ked zazvonil mobil melodiou tohto klienta, tak mi az zle doslo... odvtedy som viac nez poucena a novu firmu si poriadne preverim, ci stoji zato zobrat to... navyse po tejto skusenosti uprednostnujem viac mensich firiem ako jedneho giganta...

niektori z vas zaregistrovali moje problemy s pracou (kvoli krize som prisla o najvacsieho klienta a 2/3 prijmu su zrazu fuc), tak som zvolila istotu pracovneho miesta a popri tom mam este dve male firmicky a pomaham online jednej kamaratke s uctom... radsej by som ostala pracovat v pohodli domova, no najst noveho a hlavne (aspon trosicku) slusne platiaceho klienta je tazke... ale idem to opat skusit a ideme polepit auto reklamou, uvidime, co to prinesie
0 0
books books

books je offline (nepripojený) books

Pochváliť
andreaS Pozri príspevok
tiez si vazim bod od skusenejsich... vzdy ked zistim ze mam novy bodik, dychtivo idem zistit zaco a od koho a ked vidim jedno z TOP mien, tak az podrastiem na stolicke velka vdaka... samozrejme, ze rastiem aj pri bodiku od kohokolvek ineho, ale musim priznat ze pri istych nickoch som na seba trosicku viac hrda

pre mna bola najvacsia skola zivota praca pre auditorsku firmu... bolo to na zivnost a vcelku velka firma, tam som sa naucila ako si zaradit cinnosti, ako co najlepsie zakladat...

potom som mala velke oci a sama ako zivnostnik vzala jednu velku firmu... NIKDY VIAC! o cislach sa mi snivalo kazdu noc, doslova nocne mory a ked zazvonil mobil melodiou tohto klienta, tak mi az zle doslo... odvtedy som viac nez poucena a novu firmu si poriadne preverim, ci stoji zato zobrat to... navyse po tejto skusenosti uprednostnujem viac mensich firiem ako jedneho giganta...

niektori z vas zaregistrovali moje problemy s pracou (kvoli krize som prisla o najvacsieho klienta a 2/3 prijmu su zrazu fuc), tak som zvolila istotu pracovneho miesta a popri tom mam este dve male firmicky a pomaham online jednej kamaratke s uctom... radsej by som ostala pracovat v pohodli domova, no najst noveho a hlavne (aspon trosicku) slusne platiaceho klienta je tazke... ale idem to opat skusit a ideme polepit auto reklamou, uvidime, co to prinesie

Držím palce.
0 0
optimistka optimistka

optimistka je offline (nepripojený) optimistka

optimistka
Pochváliť
a možno tá "idídená" účtovníčka vezme aj pár tvojich klientov
0 0
cloe cloe

cloe je offline (nepripojený) cloe

Som najskôr človek až potom účtovník! ...viac
Pochváliť
Účtovníctvo je nie len o tom, naučiť sa správne účtovať v zmysle platných postupov, ale aj vedieť všetky daňové súvislosti a pod. A to je tak zložité a obšírne, že len málokto ovláda perfektne celú problematiku. Asi má každý z nás nejakú obľúbenejšiu časť /ako ja napr. DPH/ a potom takú, pri ktorej mi vstávajú vlasy dupkom.
Ale hlavne je to o obrovskom pocite zodpovednosti. Aspoň ja to tak cítim, že čím som staršia, tým mám ten pocit silnejší, až si myslím, že to niekedy ani neunesiem. Ak by to človek robil len pre peniaze, tak by s tým asi už skončil.
Minule som stretla priateľa, čo mal veľkú účtovnú firmu, aj sa mu darilo, mal veľa klientov aj dobré meno. A predsa túto firmu predal. Keď sme sa bavili, prečo to urobil, tak jednoducho povedal, že peniaze sa dajú zarobiť aj ľahšie. Dnes má veľkú obchodnú firmu a asi je spokojný. Neviem. To je to, čo hovorili aj niektorí predo mnou, že táto práca nie je docenená a niekedy človek rozmýšľa, či to naozaj to stojí za tie nervy.
No my, čo sme u toho zostali, to asi už neberieme len ako zdroj obživy.
A ak to niekto naozaj bude chcieť robiť, tak z neho môže byť dobrý účtovník, prečo nie? Niekoľkokrát sa tu v predchádzajúcich príspevkoch spomenula Cenigová a môžem povedať niečo z mojej skúsenosti. Keď som prvý krát robila účtovnú závierku a daňové priznanie pre s.r.o., v ktorej som vedy pracovala /na ten rok si už nespomínam/, tak som sa vybrala do Blavy na jej školenie k účt.záv. a DPPO a musím povedať, že si ho pamätám dodnes a dodnes podľa toho v podstate postupujem, od inventarizácií až po DP.
Takže novým účtovníkom po kurze prajem okrem veľkého našenia aj skúsenú a ochotnú účtovníčku, ktorá im pomôže a potom len študovať, školiť sa, študovať, školiť sa... a aspoň jedenkrát Cenigovú
0 0
pepsikova pepsikova

pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

Pochváliť
Eulalia Pozri príspevok
Ufff, ostrá debata, ale páči sa mi.
Ostatné 3 roky som okrem miezd robila kompletné účto pre komanditku. Od vystavenia faktúr cez odpisy, DPH až po závierku. Mala by som mať teda dostatok vedomostí na to, aby som mohla robiť účto aj na živnosť. Ale... Keď zazriem na Porade zaujímavú tému, vždy si ju otvorím a nestačím žasnúť, čo všetko ešte neviem.
Ak sa chce začiatočník pustiť do hocijakej práce, musí mať nielen nadšenie. Naša práca je jednoducho o tom, že sa musíme neustále učiť. A sú tu nicky, ktoré sú pre mňa svojou výškou vedomostí v účte skoro posvätné. Keď som dostala od takého nicku bod, malo to pre mňa asi taký význam, ako štátne vyznamenanie (Marína-Eva, ďakujem, Tvoj bodík už je staršieho dáta, ale pamätný).

Pepsi, nehnevaj sa, ale z Tvojich príspevkov mi je jasné, že účto nerobíš.
Keď som prvýkrát robila ročnú závierku (už je to pekných pár rokov), len som čumela, čo všetko pri nej musím urobiť. A to som bola už "samostatná" účtovníčka.

Nemyslím, že tu niekto chce niekoho odrádzať od práce účtovníka. Jednoducho je to tak, že účto sa nestačí len naučiť. Treba mať jednoznačne prax a skúsenosti. Po prvej "mastnej" pokute za DPH som sa poučila, že treba skutočne podrobne čítať všetky paragrafy zákona.

M.Kalivodova má u mňa bod k dobru preto, že si je vedomá, že potrebuje prax a že je ochotná aj zadarmo ju získať u iného účtovníka.
..

..máš pravdu, účtovníctvo nerobím..ale ja tu o účtovníctve ani nehovorím, ani doňho nekafrem..snažím sa o to, aby som podporila aspoň psychicky niekoho, kto chce začať niečo nové vo svojom živote,kto sa chce niekam posunúť a dúfa, že s podporou účtovníkov na tejto stránke sa mu to bude pomaličky dariť..ja tu nevyvyšujem účtovníkov na bohov, lebo oni sú naj kasta..aj oni niekde začínali a ja mám dojem, že na to už zabudli...že tu nebudú sypať hrozby na človeka, ktorý sa iba spýtal, či môže byť dobrou účtovníčkou..jasné, že môže, ak bude usilovný, bude sa vzdelávať a účtovníctvo bude jeho život..toto som chcela ja..a myslím, že z mojich príspevkov je to dosť jasné a že sa mi nepáčil prístup tých, ktorí si myslia, že sú páni účtovníci- nuž, opravím si názor na nich..lebo ja si ešte stále myslím, že ľudia si majú a musia pomáhať..asi toľko..

..(..ale zas nechcem hádzať všetky príspevky do jedného vreca,ale ďakujem tým, ktorí tú budúcu účtovníčku podporili a pripojili svoje skúsenosti..)
0 0
MikiJJ MikiJJ

MikiJJ je offline (nepripojený) MikiJJ

Pochváliť
pepsikova Pozri príspevok
..

... a ty sa čoho bojíš?..nebodaj konkurencie?..potom by sa účtovníctvo nesmelo ani vyučovať na školách, lebo študenti sú tiež potenciálni konkurenti a raz z nich budú účtovníci..ja nechápem len ten váš , vlastne tvoj piedestál ale ty si zase nepochopila, o čo tu ide..totiž o to pozdvihnutie sebavedomia, podporu a snahu pomôcť..a nie o vyvyšovanie sa..lebo, nehnevaj sa, keby si bola dobrá účtovníčka, tak by si tú začiatočníčku v jej snahe podporila, a nie tu vyskakovala dva metre o tom, čo to je účtovníctvo!!!!....

Pepsikova, uplne s tebou suhlasom, v tejto teme, islo o dodanie sebavedomia zaciatocnicke a ked citam niektore riadky, je mi zle................sa tu prehanate, kto je pan uctovnik a kto nie.
Ja sama sa chcem pustit do uctovnictva, a negativne nazory ma nemozu rozhodit, takze vsetkym zaciatocnikom drzim palce...
0 0
Danila Danila

Danila je offline (nepripojený) Danila

Poraďácky odpadlík:)))))
Pochváliť
pepsikova Pozri príspevok
..

..máš pravdu, účtovníctvo nerobím..ale ja tu o účtovníctve ani nehovorím, ani doňho nekafrem..snažím sa o to, aby som podporila aspoň psychicky niekoho, kto chce začať niečo nové vo svojom živote,kto sa chce niekam posunúť a dúfa, že s podporou účtovníkov na tejto stránke sa mu to bude pomaličky dariť..ja tu nevyvyšujem účtovníkov na bohov, lebo oni sú naj kasta..aj oni niekde začínali a ja mám dojem, že na to už zabudli...že tu nebudú sypať hrozby na človeka, ktorý sa iba spýtal, či môže byť dobrou účtovníčkou..jasné, že môže, ak bude usilovný, bude sa vzdelávať a účtovníctvo bude jeho život..toto som chcela ja..a myslím, že z mojich príspevkov je to dosť jasné a že sa mi nepáčil prístup tých, ktorí si myslia, že sú páni účtovníci- nuž, opravím si názor na nich..lebo ja si ešte stále myslím, že ľudia si majú a musia pomáhať..asi toľko..

..(..ale zas nechcem hádzať všetky príspevky do jedného vreca,ale ďakujem tým, ktorí tú budúcu účtovníčku podporili a pripojili svoje skúsenosti..)
Ty budeš asi učiteľka.
Tie najviac trpia komplexom neomylnosti. Prajem Ti pekný slnečný deň. My keď sme začínali, tak sme si odsedeli najskôr pri ukladaní a zakladaní dokladov, potom v materiálovej, výrobnej, finančnej, všeobecnej účtarni, my sme na to nezabudli, my s tým účtom pod hlavou budeme zomierať.
0 0
Danila Danila

Danila je offline (nepripojený) Danila

Poraďácky odpadlík:)))))
Pochváliť
MikiJJ Pozri príspevok
Pepsikova, uplne s tebou suhlasom, v tejto teme, islo o dodanie sebavedomia zaciatocnicke a ked citam niektore riadky, je mi zle................sa tu prehanate, kto je pan uctovnik a kto nie.
Ja sama sa chcem pustit do uctovnictva, a negativne nazory ma nemozu rozhodit, takze vsetkym zaciatocnikom drzim palce...
He,he, si zlatá. Asi Ti bude radiť pepsíková.
0 0
Dav Dav

Dav je offline (nepripojený) Dav

Pochváliť
Danila Pozri príspevok
Ty budeš asi učiteľka.
Tie najviac trpia komplexom neomylnosti. Prajem Ti pekný slnečný deň. My keď sme začínali, tak sme si odsedeli najskôr pri ukladaní a zakladaní dokladov, potom v materiálovej, výrobnej, finančnej, všeobecnej účtarni, my sme na to nezabudli, my s tým účtom pod hlavou budeme zomierať.
To mi niečo pripomína
0 0
pepsikova pepsikova

pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

Pochváliť
Danila Pozri príspevok
Ty budeš asi učiteľka.
..

..myslím, že ty by si sa mala zo všetkého najskôr naučiť čítať..a potom, keď to zvládneš, si prečítaj, čo máš pod čiarou..lebo ľudia s ľuďmi sa stretávajú na to, aby si pomáhali..ale to ty nevieš..vieš!..

..a len tak mimoreč- nie som učiteľka..a mám dnes výnimočne krásny deň..slniečkový..
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať