ahoj Slavka.Ja som tiez pred mesiacom otvarala novu kaviaren a nikto mi neporadil co a ako mam robit.Hned na zaciatok potrebujes doklad o mietnosti.Ak ho vlastnis,tak list vlastnictva alabo kupnu zmluvu.ak miestnost prenajimas,tak najomnu zmluvu.Potom si zariadis miestnost podla svojich predstav,ale musis sa podriadit urcitym predpisom,ktoré nariaduje hygiena.Na hyg.odd.mozes konzultovat o tom,co a ako musis robit.ja som sa skontaktovala s hyg.projektantom a on mi vypracoval projekt na zariadenie a zároven mi vypracoval aj prevádzkovy poriadok.ak miestnost neni kolaudovana ako kaviaren,musis na Obv.urade na stavebnom oddeleni podat ziadost na zmenu v uzivani stavby,alebo casti stavby.tam ti poradia,co k tomu potrebujes.pred podanim ziadosti na zaradenie do prevádzky si budes musiet dat spravit zmluvu o odvoze komunálneho odpadu,zmluvu s firmou ktorá ti bude robit deratizáciu.Budes potrebovat osvedcenie odbornej sposobilosti HYG.MINIMUM,platny zdrav.preukaz.toto vsetko plati len vtedy,ak v kaviarni budes robit Ty.ak budes mat zamestnanca,tak to pozaduj od neho.ak más vsetko pozbiarané,podas na odd hygieny ziadost na zaradenie do prevádzky a pockás,kym ti hygiena dá rozhodnutie o povoleni prevádzkovania.potom mozes otvorit,ale bud pripravená na to,ze natrafis na pár nepredvidatelnych prekázok,ktoré ti troska rozmazu usmev na tvári.aspon mne sa to stalo.do dnes nemám kludnej chvile.tak vela stastia.TIMI