Zavrieť

Porady

Uvedenie objektu do prevádzky

Dobrý deň mohol by mi niekto poradiť ? Otváram malý penzión, jeho súčasťou bude v letnej sezóne vonkajší bufet.
1, Aké doklady sú potrebne na uvedenie objektu do prevádzky?
2, Je potrebne WC pre zákazníkov ak vo vzdialenosti cca 50m je verejne WC ?
3, Je potrebne vzdelanie v odbore stravovania ?
Ďakujem za radu.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Danielle369 je offline (nepripojený) Danielle369

    Danielle369
    Neviem, v akom stave máš priestory, v ktorých chceš bufet zriadiť. Samozrejme, pred tým, než ho budeš môcť otvoriť, ťa budú musieť navštíviť z hygieny. Tí Ti povedia, čo všetko ešte budeš musieť zabezpečiť, pretože som nevidela, aby hygiena bola so všetkým spokojná. V bufete je dôležité, aby si mala chladiace zariadenie zvlášť na nápoje, syrové jedlá, mäsové jedlá, sendviče. Nemôžeš jednotlivé jedlá spolu miešať. Musíš si zabezpečiť teplomery, aby si mohla merať teplotu v chladiacich boxoch. Tiež teplomery, aby si mohla merať teplotu v jedlách, ktoré budeš tepelne upravovať - mám na mysli hot-dogy. Tam musíš zmerať teplotu párku. Všetky teploty budeš musieť zapisovať denne každé ráno do denníka.
    Pokiaľ nemáš urobené požiarne smernice, obráť sa na nejakú firmu, ktorá Ti vypracuje všetko, čo sa týka požiarnej bezpečnosti, od smerníc počnúc, hasiacimi prístrojmi končiac. Samozrejme, budeš musieť mať aj príslušné označenia v miestnosti. Neviem, čo ďalšie by ťa mohlo zaujúmať. Ak plánuješ mať nejaké miesta na sedenie a podobne, to zas bude obnášať nejaké veci. Ak budeš podávať kávu alebo iné teplé nápoje, zas budeš musieť zabezpečiť, aby si ich podávala v hygienicky nezávadných pohároch. To znamená, zabezpečiť nejaké vhodné umývanie riadu. Inou aletrnatívou je podávanie nápojov len do kelímkov.
    http://www.porada.sk/t44681-podmienk...ie-bufetu.html
    http://www.ruvztn.sk/odborsp06.htm
    http://www.ruvzvt.sk/Assets/HV/osvedcenia.html

    záchody musíš vybudovať v objekte bufetu...hygiena ti to nepovolí aby zákazníci utekali 50 metrov niekde na záchod

    bv_alexandra je offline (nepripojený) bv_alexandra

    bv_alexandra
    Chcem sa opýtať, je niekde napísané reps viem sa k tomu niekde dopátrať koľko napr. WC musí byť na prevádzke - bar
    Myslím že či to je od počtu stoličiek, alebo ako
    Poznám kaviareň čo má len jedno WC zamykacie, a vraj to tak môžu mať tak preto sa pýtam

    Uvedenie objektu do prevádzky

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.