Neviem, v akom stave máš priestory, v ktorých chceš bufet zriadiť. Samozrejme, pred tým, než ho budeš môcť otvoriť, ťa budú musieť navštíviť z hygieny. Tí Ti povedia, čo všetko ešte budeš musieť zabezpečiť, pretože som nevidela, aby hygiena bola so všetkým spokojná. V bufete je dôležité, aby si mala chladiace zariadenie zvlášť na nápoje, syrové jedlá, mäsové jedlá, sendviče. Nemôžeš jednotlivé jedlá spolu miešať. Musíš si zabezpečiť teplomery, aby si mohla merať teplotu v chladiacich boxoch. Tiež teplomery, aby si mohla merať teplotu v jedlách, ktoré budeš tepelne upravovať - mám na mysli hot-dogy. Tam musíš zmerať teplotu párku. Všetky teploty budeš musieť zapisovať denne každé ráno do denníka.
Pokiaľ nemáš urobené požiarne smernice, obráť sa na nejakú firmu, ktorá Ti vypracuje všetko, čo sa týka požiarnej bezpečnosti, od smerníc počnúc, hasiacimi prístrojmi končiac. Samozrejme, budeš musieť mať aj príslušné označenia v miestnosti. Neviem, čo ďalšie by ťa mohlo zaujúmať. Ak plánuješ mať nejaké miesta na sedenie a podobne, to zas bude obnášať nejaké veci. Ak budeš podávať kávu alebo iné teplé nápoje, zas budeš musieť zabezpečiť, aby si ich podávala v hygienicky nezávadných pohároch. To znamená, zabezpečiť nejaké vhodné umývanie riadu. Inou aletrnatívou je podávanie nápojov len do kelímkov.
http://www.porada.sk/t44681-podmienk...ie-bufetu.html http://www.ruvztn.sk/odborsp06.htm http://www.ruvzvt.sk/Assets/HV/osvedcenia.html
záchody musíš vybudovať v objekte bufetu...hygiena ti to nepovolí aby zákazníci utekali 50 metrov niekde na záchod