Sledovať
Sprostredkovanie zamestnania za uhradu.
Dobry den prajem milí poradaci,mam na vas niekolko otazok ohladom podnikania v cinnosti "sprostredkovanie zamestnania za uhradu".Moja znama ma zalozenu zivnost a ma vlastnu cestovku uz niekolko rokov,lenze teraz by sme chceli na jej zivnost sprostredkuvávat zamestnanie do zahranicia za uhradu.Chcem sa opytat ci mi odporucate v tej zivnosti pokracovat,alebo si zalozit vlastnu s.r.o?
dalsia otazocka na vas,ze ak sa rozhodnem pre s.r.o,tak potrebujem mat vysokoskolske vzdelanie?
Ak chceme byt dvaja ,alebo traja konatelia,staci ak ma iba jeden,alebo musime mat vsetci traja vys.skolske vzdelanie?
Vopreed Dakujem za odpovede.

dalsia otazocka na vas,ze ak sa rozhodnem pre s.r.o,tak potrebujem mat vysokoskolske vzdelanie?
Ak chceme byt dvaja ,alebo traja konatelia,staci ak ma iba jeden,alebo musime mat vsetci traja vys.skolske vzdelanie?

baba
Pochváliť Dobry den prajem milí poradaci,mam na vas niekolko otazok ohladom podnikania v cinnosti "sprostredkovanie zamestnania za uhradu".Moja znama ma zalozenu zivnost a ma vlastnu cestovku uz niekolko rokov,lenze teraz by sme chceli na jej zivnost sprostredkuvávat zamestnanie do zahranicia za uhradu.Chcem sa opytat ci mi odporucate v tej zivnosti pokracovat,alebo si zalozit vlastnu s.r.o?

Iné je to s predmetom podnikania "sprostredkovanie zamestnania za úhradu". Povolenie na tento predmet podnikania vydáva UPSVaR, a okrem iných podmienok, musí byť pri tomto predmete určený zodpovedný zástupca, ktorý musí mať aspoň maturitu.
Od 1.6.2010 bude platiť novela živnostenského zákona, podľa ktorej sprostredkovanie zamestnania za úhradu bude viazaná živnosť, kde je nutné mať aspoň vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa
/ odvolávka na § 25 zákona č. 5/2004 Z.z. /.
/ odvolávka na § 25 zákona č. 5/2004 Z.z. /.
No takze na toto povolenie potrebujem zastupcu ktory bude mat ukoncene vysokoskolske vzdelanie,ale ja ako konatel s.r.o mzem mat len maturitu,ano?To uz si ja vyberiem toho zastupcu tejto cinnosti,ktory bude zapisany na tom zivnostenskom urade,ale cinnost budem vykonavat ja?
Zodpovedného zástupcu ohlasuješ pri vybavovaní živnosti na ŽÚ, prostredníctvom neho vykonávaš činnosť, zodpovedného zástupcu budeš musieť mať v pracovnom pomere / pracovná zmluva /.Konateľom spoločnosti si ty, ale on musí byť tvoj zamestnanec.
Najlepsie bude ak konatelom s.r.o bude cloek ktory ma ukoncene vysokoskolske vzdelanie,tympadom bude aj tymzastupcom...takze zamestnavat netreba nikoho,ak sa nemylim
My su tu s.r.o chceme otvorit dvaja,atial sme len studenti.
My su tu s.r.o chceme otvorit dvaja,atial sme len studenti.
Ak konateľ nie je spoločník a je aj zodpovedný zástupca, pracovná zmluva je potrebná.
Aha,AJ ZA TO DAKUJEM,prave dnes som bol na zivnostenskom urade a povedala mi pracovnicka,ze od 1.juna bude aj zivnost.urad vybavovat sprostredkovanie rpace za uhradu.Povedala mi ze mam si zalozit zivnost,lenze ako je to s tym druhym clovekom,on moze byt nejaky moj spolocnik aj pri zivnosti?
Dobrý deň, mám ešte nejaké otázky k tejto téme. Chcel by som si otvoriť agentúru na sprostredkovanie zamestnania za úhradu ako živnostník. Mám ale pár nejasností. Jedná sa mi predovšetkým o to, že neviem aký typ zmluvy sa ma použiť pri spolupráci napríklad so zahraničným hotelom, prípadne zo zahraničnou firmou s ktorou chcem spolupracovať a kde následne budem dohadzovať ľudí. Prípadne ako by mohla vyzerať. Neviem či to má byť "Zmluva o vzájomnej spolupráci", prípadne "rámcová zmluva o obchodnej spolupráci" alebo niečo podobne? To, že musím potom s daným uchádzačom o zamestnanie spísať (v prípade práce v zahraničí) dohodu o sprostredkovaní práce mi je jasné. Tak ak by náhodou niekto kto sa venuje tomuto podnikaniu vedel poradiť bol by som veľmi vďačný.