Treba si najst vlastneho "zahradnika", skamaratiti sa s niekym na trhu kto pestuje, chova... ja mam takto dodavatela zeleniny, ovocia aj hydiny. A rovnako niekto v rodine ma urcite zahradu, je nezamestnany... tak u nas teta takto odzasobuje pol rodiny
Horsie je, ekd je mimo sezony, sice zavarame, mrazime... ale aj na to su uz dnes ludia pohodlni.. na jednej strane by chceli mat v decembri cerstve jahody a na strane druhej mali by byt BIO a z miestnej produkcie..
Rovnako ako ked hladam velky mrazak, lebo zeleninu mrazime, a povedia mi, ze to nam je na co?? VED SUPERMARKET je teraz otvoreny non-stop na kazdom rohu
No ale to je ina tema
)))
Ale z mojho pohladu je horsie ako kvalita jedla prežieranie sa + k tomu rôzne psychologické vplyvy... (napr. neustále riešenie čo jesť... z kade a bla bla). Cize s mierou sa moze jest vsetko.. myslim ze aj potraviny v obchodoch su dostatocne kontolovane, rozne ffamy co sledujem napr. na facebooku su aj tak iba bludy... (rozvarene parky - ktore vraj nie su kvalitne lebo sa rozpadli, ked ich slecna rozvarila, zoxidovane maso (to su narp. tie zelene casti na hovadziom mase - kazdy masiar povie ze je to normalne, ak to maso ma normalnu strukturu, nesmrdi, nie je mazlave). Ale to potrebuje aj trochu vedomosti a nie len citat kadejake bludy... clovek moze aj z hocijakeho BIO ochoriet.
Mna viac vytaca ked si kupime korbaciky a po ceste pridem na to ze su zmrazene... to ma ide vystriet
Cize aj skladovanie je podstatne
) Zelenina na trhu cely den na slnku susena... plastove flase s mineralkami rovno vo vyklade, ako inak na slnku... a pod
Ja o tom dost pochybujem. Castokrat spekulanti na trznici bud "prepredavaju" alebo hnoja 5 x viac ako pestovatelia pre obchody. Ak sa nieco pestuje iba na kseft a predava sa to po trzniciach, castokrat je to horsie ako to, co je v hypermarketoch, nakolko v marketoch je vacsia kontrola + potrebne certifikacie...