Zavrieť

Porady

Odstranenie pomlcky v objemnom excel file ale nie cez CRTL+H

siska2340

siska2340 je offline (nepripojený) siska2340

siska2340
Ahojte,
viete mi prosim poradit ako odstanit 50 000kb excel file pomlcky ktore su skoro v celom file? cez ctrl+h to tréba robit na 100x a popritom pada excel a trva to cely den. Existuje nejake makro? Jedna sa o materialovy kusovnik (BOM) ktory stahujem zo systemu a potrebujem s nim pracovat a vkladat do neho funkcie. Po odstraneni "-" ma excel len 4000kb a da sa snim pracovat. Za pomoc dakujem

Ulozenie do binarneho excelu sice znizi velkost o polovicu ale format cisel uz nie je generaly a pomlcky aj tak ostanu a v dalsich vzorcoch sa snimi neda pracovat
Naposledy upravil siska2340 : 18.05.17 at 08:09
pomlcky v BOMe.png  
velkost filu.PNG  
1/1
13 komentárov     zbaliť
ivka70 kolko riadkov ma ten Excel? neda sa to odstranit pocas importu dat do Excelu?
siska2340 13000 riadkov a 1300 stlpcov. stahujem to niekedy do .csv a potom delim stlapce. ale pomlcka tam stale ostava aj velkost filu
ivka70 niekedy do csv a inokedy?
odstranit pomlcky v csv (mimo Excel) nejde?
Kabaka123 prečo na 100 krát? však keď dáš (cez ctrl+H) hľadať-nahradiť všetky - tak Ti to spraví naraz... nerozumiem... ale je pravda, že to bude robiť dosť dlho ....
vicktor Skusil som to a potvrdzujem ze dooost dlho.
Zamienal to po riadkoch a po hodine ich zmakol 3450.
Vtedy sa s nim pochytil moj subor a vysledok bol "not responding", tak som experiment ukoncil.
Kabaka123 chce to makro
excel.sk treba ukážku súboru
taiko neprilepis sem par riadkov toho excel suboru, aby sme videli, odkial vietor fuka ?
taiko skus sem prilepit par riadkov suboru, nie obrazok suboru
excel.sk normalne to skuste vydeletovať, napiste mi, ja to skusim, len potrebujem subor a nie obrazok suboru
excel.sk otestované! funguje.

pôvodné veľkosť súboru: 41,4 MB
veľkosť súboru bez pomlčiek: 7,92 kB
čas trvania úprav: asi tak 3 sekundy
Kabaka123 akú metódu ste použili?
excel.sk ako som pisal vyššie, normalne som to vydeletoval
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    excel.sk

    excel.sk je offline (nepripojený) excel.sk

    Lektor kurzov Excel excel.sk
    Najlepšia odpoveď len pre registrovaných
    Porada je tu vďaka aktívnej spolupráci členov
    Registrovať

    Hlasovalo 6 pouzivatelov

    Užitočné (6)
    ivka70, Kabaka123, Ing. Ľubomír Janoška, sances, karakul, afrikánka
    6
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    ivka70 Netreba predtým este vyznacit celu oblast? lebo mne CTRL+SHIFT+END oznacilo len jeden riadok.
    Kabaka123 mne to označilo celú oblasť,
    potvrdzujem, otestované, trvalo to 1 sekundu pri 13 000 riadkoch a 256 stĺpcoch
    siska2340 Dakujem za info. Cez ctrl+G som dala najst konstanty, textove. Teraz to bezi uz asi 20 min. a excel pise not responding...pockam este a ak to neprejde skusim to po castiach.
    Tak po hodine sa to podarilo a je to hotove Dakujem velmi pekne za pomoc. Velkost excelu potom ako som ho ulozila ako binarny sa zmensila z 50Mega na 28Mega a potom ako som cez CTRL+G nasal a odstranila "-" tak som skoncila na 1,3Mega teda uplne super a konecne sa s nim da pracovat. Dik
      zbaliť
    sthruska

    sthruska je offline (nepripojený) sthruska

    sthruska
    Pridám svoje obľúbené, za čo ma tu kameňujú
    Ak máš k dispozícii Access a vieš s ním len trocha pracovať, tak si to prežeň cez neho. A potom to exportovať späť do Excel-u. Tam nebudeš obmedzovaný a bude to rýchlo.
    mepex Bez kameňovania, ale zase bez poznámky to nebude. Radšej ovládať jeden systém poriadne (Excel), ako dva povrchne. A už nehovorím o tom, že Access nemá každý.
    sthruska Citujem sa

    Ak máš k dispozícii Access a vieš s ním len trocha pracovať, tak
    vicktor

    vicktor je teraz online vicktor

    ja si myslim, ze normalny clovek (moja manzelka nie celkom suhlasi) ...viac vicktor
    Po prve - kedysi som copy v sql a paste do excelu, ale odrezalo mi koniec, excel prijal iba 256(?) poli.

    Teraz som dostal sisi napad
    do A1 som napisal aaa, spravil ctrl/c, vyznacil oblast po 13000. riadok a 1300. stlpec a ctrl/v a bum - asi za minutu(?).

    Skus otvorit novy sheet alebo file, napis =IF (odkial(a1) = "-"; ""; odkial(a1)) a skopiruj ako som napisal vyssie.
    (Syntax som mozno netrafil...

    P.S. ma takmer 52 Mega, ale u teba bude mnozstvo poli prazdnych, snad sa to prejavi
    Naposledy upravil vicktor : 19.05.17 at 06:06 Dôvod: furt samy preklep :(
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    siska2340 moj excel ma 13000 riadkov a 1300 stlpcov. skusala som to ale opat mi excel spadol cez IF... ci uz vo vedlajsom sheete alebo v novom zosite...
    vicktor Toto uz nemusis robit, lektor poradil lepsie riesenie. Ale nerozumiem co tam pises o ctrl+c ci g, v jeho navode to nie je.
    Skusil som ma malom subore a postup zafungoval.
    siska2340 CTRL+G je to iste co F5 hej na malom subore to funguje ale na 50 000kb to trvalo celu hodinu. Potom som to robil po mensich rozsahoch asi na 20x a trvalo to asi pol hodinu. Je to urcite lepsi sposob ako Ctrl+H nahradit alebo vlozit dalsie vzorce co opat zatazia velkost filu. Dakujem velmi pekne vsetkym za pomoc. Urcite mi to urychlilo tento process a budem ho pouzivat.
      zbaliť
    mepex

    mepex je offline (nepripojený) mepex

    mepex
    Dalo by sa riešiť aj pomocou PowerQuery v prípade, že by ste potrebovali unpivotovať tabuľku (tj. vynechanie prázdnych miest a transformácia iba hodnôt viď. príloha), ako podklad pre pivot table = kontingenčná tabuľka (rôzne agregácie napr. súčet podľa položiek).
    Naposledy upravil mepex : 23.05.17 at 13:17
    ZdrojUnpivot.png  
    Unpivot.png  
    KT_unpivot.png  
    1/1
    vicktor Toto je akasi redukcia velkej tabulky, ale s ignorovanim ze hodnoty maju svoje "suradnice" = prvy stlpec a prvy riadok obsahuju koordinaty.
    mepex Je to BEZ ignorovania súradníc. Na druhom obrázku je to prvá (zelená) tabuľka (Item je názov riadku, Attribute názov stĺpca a Value=hodnota) a druhá je kt s aplikovaním filtrov (Attribute=názvov stĺpcov).

    Odstranenie pomlcky v objemnom excel file ale nie cez CRTL+H

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.